Rauri la superlativ (Galerie foto)

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 18:16
12791 citiri
Rauri la superlativ (Galerie foto)
Foto: The World Geography

In lume, exista numeroase rauri remarcabile prin anumite particularitati. Fie ca impresioneaza prin lungime, fie prin culoare sau panorama oferita, este clar ca putem vorbi si despre rauri la superlativ.

The World Geography a realizat un clasament al celor mai neobisnuite rauri: cel mai adanc, cel mai colorat sau cel mai lung, aceste detalii sunt de fiecare data surprinzatoare.

Cel mai adanc rau din lume - Raul Congo

Cu o adancime de 230 de metri, raul Congo din Africa detine titlul de cel mai adanc din lume. De asemenea, lungimea sa totala, de 4700 km, si faptul ca are o cincime din volumul fluviului Amazon il claseaza si ca al treilea cel mai mare rau din lume.

Cel mai lung rau de pe o insula - Raul Kapaus

Cel mai lung rau din Indonezia si cel mai lung de pe o insula este Raul Kapaus. Situat in insula Borneo, raul izvoraste din muntii Kapaus Hulu, de langa granita cu Malaezia, si curge spre vest.

Cel mai mare rau scufundat din lume - Raul Trebisnijica

Raul din Bosnia Hertegovina are o lungime totala de 187 km la suprafata si in subteran, fiind cel mai mare rau scufundat din lume.

Cel mai scurt rau din lume - Raul Roe

Raul Roe este recunoscut de Cartea Recordurilor drept cel mai scurt din lume. Raul are o lungime de 61 de metri, situandu-se intre Giant Springs si Raul Missouri, in Montana, Statele Unite ale Americii.

Cel mai colorat rau din lume - Cano Cristales

In provincia Meta, Serrania de la Macarena, Columbia, se afla cel mai colorat rau din lume, numit si "Raul celor 5 culori", "Curcubeul lichid" sau "Cel mai frumos rau din lume". Algele prezente in rau dau apei nuante de rosu, galben, verde si albastru.

Cel mai murdar rau din lume - Raul Citarum

Raul Walungan Citarum se afla in Java de Vest, Indonezia, si este cel mai murdar din lume. Desi important in viata economica si agricultura tarii, raul a fost extrem de poluat de catre oameni in decursul ultimilor ani. De curand, o banca a acordat un imprumut de 500 milioane de dolari pentru curatarea apei.

Cel mai inalt rau din lume - Yarlung Zangbo

Raul Yarlung Zangbo curge din Valea Tibetului de Sud, coborand la un moment dat de la 4500 m deasupra nivelului marii, la 3000 de metri. La o asemenea trecere, vegetatia din jur trece de la desert la stepa arida, iar mai apoi la foioase.

Cel mai lat rau din lume - Rio de la Plata

Cu o latime maxima de 225 km, raul Rio de la Plata il surclaseaza chiar si pe vestitul Amazon. Rio de la Plata este format in urma confluentei a doua rauri, comportandu-se mai mult ca un estuar, fiind caracterizat de un amestec de apa dulce si apa de mare.

Cel mai lung rau din lume - Nil

Fluviul Nil din Africa curge de-a lungul a 6650 de kilometri si trece prin noua tari: Etiopia, Zair, Kenya, Uganda, Tanzania, Rwanda, Burundi, Sudan, Sudan de Sud si Egipt. Fluviul a avut si are o insemnatate deosebita mai ales pentru egipteni, asigurand pamantul fertil atat de necesar agriculturii.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#rauri la superlativ, #cel mai lung rau, #cel mai lat rau, #cel mai murdar rau, #cel mai mare rau, #cel mai colorat rau , #inedit