Tehnici dure de educatie din lumea animalelor (Galerie foto)

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 12:39
10933 citiri
Tehnici dure de educatie din lumea animalelor (Galerie foto)
Foto: Listverse

In general, animalele isi ingrijesc si isi apara puii indiferent de situatie, facand fata chiar si celor mai feroce pradatori. Insa nici modalitatile alese pentru a-si "educa" si invata puii sa se descurce singuri nu dintre cele mai blande.

Listverse prezinta cateva exemple de tehnici de educatie din regnul animal catalogate drept dure.

Maimuta din specia Rhesus macaque

Maimutele Rhesus macaque sau Macaca mulatta au fetele rosii, blana maro si detin onoarea de a fi primele primate care au mers vreodata in spatiu. De obicei, aceste primate traiesc in grupuri mari si isi cresc puii intr-o atmosfera deschisa, asemanatoare mediului uman.

Din pacate, mamele se aseamana cu oamenii si cand vine vorba de corectiile fizice pe care le aplica puilor neascultatori. Pana la 10% din mamele acestei specii de maimuta au fost vazute zgariind, muscand sau batandu-si puii, in special in primele luni de viata.

Aceste crize de agresivitate sunt de obicei intercalate cu perioade lungi de ingrijire afectuoasa. Similar oamenilor, si puii abuzati prezinta mai multe riscuri de a deveni la randul lor agresori.

Tamarinul imperial cu mustata

Tamarinii imperiali traiesc in Amazon si ceea ce ii reprezinta ca infatisare este mustata alba, in forma de inima intoarsa. Mamele tamarin imperial, insa, nu sunt intotdeauna blande si iubitoare. In cazul in care considera ca puiul nu are prea multe sanse de supravietuite, pur si simplu il omoara.

Chiar daca e un lucru destul de intalnit ca unele animalele sa isi elimine puii mai slabi, mamele tamarine au fost observate facand asta intr-un mod de-a dreptul barbar: isi arunca odraslele din copac.

Foca-harpa

Foca-harpa este denumita astfel dupa modelele in forma de inel de pe spate. Mamele dau nastere unui singur pui, la sfarsitul lunii februarie sau inceputul lunii martie, si au grija de acesta timp de aproximativ doua saptamani.

Dupa aceea, mama considera ca puiul trebuie sa se descurce singur, asa ca pur si simplu il abandoneaza. Puii abandonati trebuie sa supravietuiasca folosindu-se de propriile depozite de grasime. Deseori, ajung sa piarda pana la 10 kilograme si de-abia dupa aceea incep sa manance treptat crustacee si pesti mici.

Panda

Toata lumea iubeste acest animal adorabil. Din nefericire, populatia de Panda este de mult timp considerata pe cale de disparitie. Sunt depuse mari eforturi pentru a ajuta aceasta specie sa se inmulteasca si sa supravietuiasca.

Cu toate astea, mamele panda sunt cam neglijente cu propriii pui. Deseori, ele dau nastere la doi pui, dar ajung sa ingrijeasca si sa iubeasca doar unul dintre ei. In plus, mamele panda sunt binecunoscute pentru faptul ca isi zdrobesc accidental puii in timpul somnului.

Cangurul rosu

Mamele din specia cangur rosu pot ingriji trei pui, de diferite varste, in acelasi timp. Primul este destul de mare pentru a trai in afara marsupiului, dar inca are nevoie de laptele mamei. Cel de-al doilea sta in marsupiu si este hranit acolo, iar cel de-al treilea se afla in interiorul uterului. Asadar, avem de-a face cu o mama multitasking.

Din pacate, in timpul secetei, mama este fortata sa ia o decizie cruda. Cum nu mai poate produce suficient lapte pentru toti cei trei pui, mama va inceta sa hraneasca pe cel mai mare, fortandu-l sa se descurce singur.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#educatie dura animale, #mame dure regn animal, #specii mame dure, #tehnici educatie mama pui animale , #inedit