Moment istoric? Este analizat un posibil semnal extraterestru - rusii l-au detectat si l-au tinut secret

Marti, 30 August 2016, ora 12:59
26598 citiri
Moment istoric? Este analizat un posibil semnal extraterestru - rusii l-au detectat si l-au tinut secret
Foto: Arhiva/Pixabay

Comunitatea stiintifica internationala analizeaza un semnal venit de departe din spatiu, despre care se crede ca ar fi fost emis de o lume extraterestra.

O echipa internationala de oameni de stiinta din cadrul Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI) analizeaza in prezent un semnal misterios emis de o stea veche de 6,3 miliarde de ani, din constelatia Hercule, aflata la o distanta de 95 de ani lumina de Pamant, informeaza The Observer.

Momentul ar putea fi unul istoric: in Univers ar putea exista o civilizatie mult mai avansata decat a noastra.

Semnalul neobisnuit a fost detectat inca din 15 mai anul trecut, de radio-telescopul RATAN-600 din Zelenchukskaya, Rusia, insa a fost tinut secret de catre Academia rusa de Stiinte. In cele din urma, vestea a ajuns si la urechea comunitatii internationale.

Despre steaua de unde a fost emis semnalul, HD164595, se crede ca e asemanatoare Soarelui, cu o compozitie metalica identica. Pana acum, pe orbita planetei a fost descoperita o singura planeta, una asemanatoare cu Neptun, dar mai calda, HD 164595 b. Sistemul ar putea cuprinde insa si alte planete.

Semnalul este analizat de reputati oameni de stiinta, asa cum sunt cercetatorul si matematicianul Claudio Maccone si rusul Nikolai Bursov, de la Observatorul Astrofizic Special. Acestia sustin ca, in prima faza, steaua trebuie monitorizata.

Oamenii de stiinta sustin ca "semnalul corespunde profilului unei transmisiuni facute intentionat de o sursa extraterestra".

Nu se stie inca daca semnalul a fost intentionat directionat catre noi. Daca ar fi fost emis fara directie, in galaxie, asta inseamna ca a fost nevoie de o energie/putere enorma pentru a putea fi detectat - ceea ce inseamna ca civilizatia care l-a emis e mai avansata decat a noastra.

Daca a fost insa emis special ca sa-l detectam noi, in directia noastra, atunci a fost nevoie de mai putina energie, insa asta inseamna ca civilizatia care l-a emis este una tehnologizata, contemporana, capabila sa capteze si sa foloseasca energia emisa de steaua sa. Aceasta civilizatie ar fi pe aceeasi treapta de dezvoltare cu noi.

Despre cum va fi monitorizat acest semnal si ce e de facut in continuare se va discuta in cadrul unei intalniri a comitetului permanent SETI, un eveniment international care va avea loc in Guadalajara, Mexic, in 27 septembrie - zi in care si Elon Musk, CEO al SpaceX, va face cunoscute planurile de colonizare a planetei Marte.

O situatie similara a mai existat si in 2011.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#semnal extraterestru captat Pamant, #semnal extraterestruconstelatia Hercule, #SETI semnal extraterestru, #semnale extraterestre Terra , #OZN