Dovada ca viata pe Pamant a venit de pe Marte

Joi, 29 August 2013, ora 15:06
6534 citiri
Dovada ca viata pe Pamant a venit de pe Marte
Foto: The Independent

Tot mai multe dovezi arata ca viata pe Pamant ar fi inceput, de fapt, pe planeta Marte. Oamenii de stiinta au anuntat ca Marte ar fi fost un loc mai potrivit pentru aparitia vietii biologice decat Pamantul, cu conditiile pe care le oferea cu mult timp in urma.

Cercetatorii, care s-au adunat la reuniunea Goldschmidt de la Florenta, considera ca un element crucial pentru originea vietii ar fi fost disponibil pe suprafata planetei rosii, potrivit The Independent.

"Semintele vietii au ajuns pe Pamant aduse de meteoritii care proveneau de pe Marte. Toate lucrurile vii sunt realizate din materie organica, dar adaugarea pur si simplu a energiei nu poate crea viata", a spus profesorul Steven Benner.

Molibden, rol crucial

El a descris forma mineralului oxidat al molibdenului, considerat a fi un catalizator care a favorizat dezvoltarea moleculelor organice in primele structuri vii.

"Doar atunci cand molibdenul era extrem de oxidat a fost capabil sa influenteze modul in care a aparut prima forma de viata. Aceasta forma de molibden nu ar fi fost disponibila pe Pamant atunci cand viata a inceput, deoarece, acum trei miliarde de ani, pe suprafata Pamantului exista foarte putin oxigen, dar pe Marte era", a precizat Benner.

"Este inca o dovada ca viata pe Pamant a venit cel mai probabil de pe un meteorit de pe Marte, mai degraba decat a inceput pe planeta noastra. Anumite elemente chimice par sa poata controla tendinta materiilor organice de a apela la bor si molibden, astfel consideram ca ambele minerale au fost fundamentale pentru aparitia vietii.

Analiza recenta a unui meteorit martian a aratat ca nu a existat bor pe Marte, insa cred ca o forma a molibdenului oxidat a existat acolo", a declarat profesorul Benner.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#viata Pamant inceput Marte, #viata Pamant adusa meteoriti, #viata Pamant molibden Marte, #aparitie viata Pamant , #planete
Comentarii
Poza Campeono
Campeono
rank 5
cristianionut@...hahaha...cu siguranta nu sunteti nebun...