Un robot - femeie, trimis in spatiu

Sambata, 19 Februarie 2011, ora 09:45
2157 citiri
Un robot - femeie, trimis in spatiu

Astronautii de pe Statia Spatiala Internationala (The International Space Station, ISS) s-ar putea bucura in curand de compania unui robot-femeie, relateaza vineri AP, anuntand ca acesta ar putea fi trimis in spatiu catre 2013.

Anuntul intervine in contextul in care, saptamana aceasta, Agentia spatiala nipona JAXA a declarat ca se gandeste in modul cel mai serios sa trimita pe ISS un robot umanoid, care sa vorbeasca.

In plus, la sarcina de a asigura monitorizarea dispozitivelor de pe statie, androidul va fi conceput sa supravegheze starea de sanatate a echipajului de pe ISS, sa inregistreze modificarile emotionale ale membrilor acestuia si sa transmita informatiile colectate pe Pamant, prin intermediul Twitter.

Proiectul japonez se doreste a fi o replica la programul NASA Robonaut 2, care ar urma sa fie trimis pe orbita catre sfarsitul acestui an. Robotul R2, ale carui costuri se ridica la 2,5 milioane de dolari, este echipat cu doua brate si un cap, incluzand mai mult de 40 de senzori de calibre diferite.

Dupa testarea in conditii de microgravitatie, el va fi supus unor sarcini de rutina, precum curatarea spatiilor de pe ISS si inlocuirea filtrelor de aer. In cazul in care androidul 'nu va pica acest prim examen', ii vor fi incredintate sarcini mai complexe, cum ar fi iesirea in spatiu deschis, in scopul efectuarii unor reparatii minore si acordarii de asistenta astronautilor care lucreaza in afara statiei.

Androidul anuntat de japonezi seamana mult mai mult cu o fiinta umana, iar scopul sau va fi, potrivit autorilor, de a oferi 'confort si comunicare' membrilor echipajului de pe Statia Spatiala Internationala.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#robot femeie NASA spatiu , #spatiu