Ziare.com

Religia, pe cale de disparitie - Vezi in ce tari

Marti, 22 Martie 2011, ora 16:13

   

Religia, pe cale de disparitie - Vezi in ce tari
Religia va disparea in noua natiuni, arata rezultatul raportului de la reuniunea de la Dallas, SUA, a Societatii americane de Fizica - American Physical Society.

Conform datelor furnizate de recensamintele din noua tari, folosind modelarea dinamica in cazul sistemelor neliniare, fizicienii considera ca religia ar putea disparea, precizeaza BBC News.

Rezultatul studiului este veridic, tinand cont ca numarul persoanelor neafiliate religios a crescut vertiginous in unele tari, precum Australia, Austria, Canada, Cehia, Elvetia, Finlanda, Irlanda, Noua Zeelanda si Olanda.

Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc (Opinii)

Richard Wiener, membru al Research Corporation for Science Advancement, a precizat ca acelasi model a fost folosit de cercetatori pentru a explica declinul limbilor traditionale. Rezultatele au fost prezentate la intrunirea American Physical Society.

Modelul ia in calcul toate motivele sociale ce duc la aderarea la religie, fiind folosit in explicarea sistemelor dinamice neliniare. Ipotezele care au stat la baza studiului au tinut cont de faptul ca in cazul grupurilor sociale formate din mai multi membri sunt mai atragatoare si de faptul ca grupurile sociale au o utilitate, conferind un anumit statut social.

Cercetatorii au studiat datele referitoare la afilierea religioasa, colectate cu ocazia unor recensaminte din ultima suta de ani in cele 9 state. Conform precizarilor dr. Wiener, in Olanda, de exemplu, 40% dintre cetateni declara ca nu sunt afiliati unei religii.

Ingredientul secret prin care religia te face mai fericit

"In majoritatea democratiilor moderne si laice se observa tendinta in care din ce in ce mai multi cetateni se declara ca fiind neafiliati religios", spune Wiener.

Cercetatorii au aplicat un model matematic complex, privitor la dinamica sistemelor neliniare, ajustand parametrii pentru beneficiile sociale pe care le obtin cei care se declara non-religiosi, ajungand la concluzia ca situatia este similara in cele 9 tari studiate.

Dezbatere Ziare.com: Evolutionismul - religie moderna sau eroare?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8406 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
71 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Foarte pe scurt

1)RELIGIA este adancul linistit al marii,care ramane linistit,oricat ar fi de inalte valurile. (L.Wittgenstein ).
2)ADEVARUL E COMPLICAT DE SIMPLU. (C.Yannaris)(Adica Religia si DUMNEZEU nu vor dispare niciodata)

 

@cititor: Iarasi literatura, iarasi metafore care mingiie sufletul?

Monsher, nu stiu daca ai ales exemple bune.

Wittgenstein a fost tare la metafore, dar a fost homosexual. Ceea ce nu-i o problema pentru cei care nu sint homofobi (ca mine), dar e o mare problema pentru crestinism. A fost un caracter bizar si nu a rezolvat nici o problema majora a filozofiei :)

C. Yannaris? Cine este? Eu n-am auzit de el/ea (nu-i surpriza pentru nimeni, sint brunet!), dar nici Internetul n-a auzit prea multe.

 

ce e religia ? e NIMIC ,o amagire...

din orce poti face religie,din bani, natura ,astre ,chiar cei dragi...tot ce iubesti poate deveni religie...
Daca e vorba de Dumnezeu, Dumnezeu nu are nimic cu religiile oamenilor,
Dumnezeu e spirit si cine se inchina lui trebue sa I se inchine in Spirit si adevar.

 

tu esti satana

isus a spus: eu sunt calea adevarul si viata. nimeni nu vine la tatal meu decat prin mine.

de ce n-a spus nimic isus si

la evrei, hindusi, musulmani, budhisti si atei? Discrimineaza in bunatatea lui fara margini?

ok,

"de ce n-a spus Isus nimic si la evrei, hindusi, musulmani, budhisti si atei? Discrimineaza in bunatatea lui fara margini? "
vezi, oamenii si-au facut religii,se cred unii mai buni decat altii , se compara intre ei, Dumnezeu nu discrimineaza pe nimeni,toti oamenii sunt egali in fata lui, Isus a murit pentru toti,ca toti sa fie salvati,,,
omul alege .......e liber sa aleaga ...Dumnezeu i-a dat libertatea de a alege,,,,,,,,,dar ce alege omul ?

@rc

evreilor li s-a adresat intai,nu?iar restul L-au cunoscut,dar daca nu L-au primit,doar nu o sa-L invinovatesti pe Dumnezeu ca pe noi nu ne duce capul?Oricum,e Postul Pastilor si turbeaza diavolii,o sa vedeti ca pe masura ce ne apropiem de Inviere o sa se inmulteasca mizeriile la adresa Ortodoxiei,in special

S-a adresat chinezilor

Poporul chinez existe cu mult inaintea evreilor deci Dumnezeu "S-a adresat" mai intai chinezilor!
"biserica" a fost inventata de sionisti ca instrument de manipulare a maselor!
Dumnezeu a distrus el insusi "Templul ierusalemului" tocmai pentru ca nu avem nevoie de "biserica" pentru ca EL sa ni se adreseze!
Dumnezeu ni se adreseaza direct fiecaruia dintre noi fara intermediul "vamesului pervert"!

RC

NU STIU SA-TI RASPUND EXACT LA INTREBARE INSA ISUS S-A INTALNIT CU O SAMARINEANCA PARCA ORICUM O FEMEIE DIN ALT NEAM SI A AJUTAT-O. IMI PARE NESPUS DE RAU CA NU-MI AMINTESC EXACT SI SUNT ASA GRABITA SA-TI SPUN CA NU, NICIDECUM ISUS NU A FOST DISCRIMINATORIU.

bobinstein

si tie ma grabesc repede sa dau un raspuns si nu va fi cel mai corect.
isus le vorbeste apostolilor si le spune ceva de genul ca el va pleca dar se va intoarce. si va pleca caci pe pamant stapaneste cineva care nu este in el. dar se va intoarce. si cand se va intoarceeeeeeeeeee ma veti recunoste. adica apostolii lui il vor recunoaste.
de 2000 de ani pe paman a stapanit cineva care nu a fost in isus pentru cain isus era doar dumnezeu. si cand el va reveni pe pamant apostolii il vor recunoaste. caci isus are apostoli si acum pe acest pamant. si tot timpul a avut.
SI ASTA ESTE RASPUNSUL MEU LA CEEA CE TU AI SPUS SI ANUME "evreilor li s-a adresat intai,nu?iar restul L-au cunoscut,dar daca nu L-au primit,doar nu o sa-L invinovatesti pe Dumnezeu ca pe noi nu ne duce capul?"

dreprurile omului

sunt ff bune si nediscriminatorii asa cum vrei tu rc.
basescu zicea ca le respecta si atat.:)
evreilor da, li s-a aratat isus. si acuma tot evreilor. insa nici acuma nu il recunosc. il respecta si atat nu vor sa aiba de a face cu el.

Pe larg sau despre incultura unora

Articolul preia fara discernamant,si fara o analiza profunda,rezultatele prezentate la o intrunire a American Physical Society.
Folosind sistemele dinamice neliniare (ca parte a teoriei haosului,care nu are nimic comun cu ce intelegem prin haos) considerate ca fiind sisteme de ecuatii diferentiale neliniare, fiind o teorie plină de formule, grafice de o complexitate ce concurează imaginatia artistului, cu multe calcule si care duc evident la multe concluzii.
Folosirea acestor concluzii ale dinamicii sistemelor in cele mai diverse scopuri,incepand de la disparitia unor limbi (oricum studiul ca o limba veche din Peru a pierdut batalia cu limba spaniola,nici nu trebuia sa faci prea multe calcule),despre terorism,etc.etc,nu a dat decat o singura data rezultate,si anume in disparitia unor limbi.
Nu are rost sa intru in multe detalii,dar un lucru este sigur;RELIGIA NU VA DISPARE.

elem

isus a distrus templul pentru ca in templu se faceau negustorii.
"Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceti pesteră de talhari!"
intregul pamant este asa dar si noi suntem asa.

rc

un exemplu ar fi ca religia musulmana si islamul au aparut abia in anul 600 dupa Cristos ! despre celelalte religii de care intrebi te las sa faci singur legatura .

"Secolul XXI va fi religious sau nu va fi deloc.", un aforism atribuit fostului ministru al culturii francez Andre Malraux. Malraux nu a spus insa niciodata asa ceva.

Daca veti cauta in Google orice colectie de citate din Malraux, veti afla ca nici una nu mentioneaza povestea cu secolul XXI trebuie sa fie religios pentru ca Malraux nu a spus asta niciodata. Ceea ce a spus Malraux de fapt a fost ca daca omul nu va reevalua felul in care intelege religa, exista sanse foarte bune ca noi sa ne distrugem ca civilizatie. In alte cuvinte, fie ca ne lepadam cat mai curand de ceea ce aduce religa in societate, fie ca societatea umana va dispare.

Religia va dispare in cel mult 20 de ani. Nu complet, probabil, pentru ca ignoranta umana nu e usor de vindecat mai ales cand ea e intretinuta de guvernantii nostri, dar va atinge punctul la care va deveni total irelevanta pentru omul civilizat. In primul rand, religia promoveaza o minciuna crasa. Dumnezeul ei nu exista si e o rastalmacire a unei istorii vechi a pamantului care include "zei" veniti din alte sfere ale universului. Odata ce omul va fi expus adevarului, puterea de manipulare a organizatiilor religioase va fi redusa la minimum.

Institutiile religioase sunt institutii corupte orientate spre acumularea de putere financiara si politica. Din cele mai vechi timpuri institutiile religioase si preotii au lucrat mana in mana cu liderii politici, fie ca era vorba de tiranii Atenei, monarhii Europei, guvernul nazist a lui Hitler sau regimurile comuniste. Aceste entitati politice au finantat si continua sa finanteze biserica si la noi. Odata ce constitutia Romana va include o clauza care stabileste o linie de separatie intre stat si biserica, statul nu va mai putea finanta biserica si institutia care a colaborat cand cu legionarii cand cu comunistii cand cu regalistii se va duce la fund, va da faliment financiar, falimentul moral si spiritual fiind consfiintit de la intemeierea ei.

E important de mentionat de asemenea ca in ce priveste crestinismul, Isus nu a intentionat niciodata sa creeze o religie sau o biserica. El a condamnat de fapt instutia religioasa in general, preotii, si pe cei care isi pierd vream asociindu-se cu ea. Pasajul din Biblie in care Isus afirma, chipurile, ca Petre va fi fundamentul pe care isi va construi biserica lui e evident o adaugire de prost gust facuta de oamenii bisericii. Ca si Paul, Isus era de fapt la cutite cu Petre si in acelasi capitol din Biblie il numeste Satana, si "piatra de poticnire." Isus si Paul au indemnat omul de fapt sa imbratiseze cunoasterea, "cauta si vei gasi," nu credinta. Oamenii bisericii i-au distorsionat complet mesajul pentru ca numai astfel preotii isi puteau proteja autoritatea. Biserica a fost de la inceputurile ei o institutie anti-Isus. Inca odata, tot ce e construit bazat pe o minciuna nu poate dainui o vejnicie si se va prabusi la pamant. Iar daca noi ne vom incapatana sa finantam institutiile religioase, atunci intr-adevar seculul XXI nu va fi deloc.

ada

Nu e chiar Satana, dar dupa moarte se va intalni cu acel Dumnezeu de care spune el si il va intreba si pe el d...daca ai crezut in mine de ce nu ti.ai marturisit pacatele facute in viata, de ce nu ai respectat poruncile mele printre care sa respecti ziua Domnului si sa mergi la Biserica si abia atunci nestiind ce sa raspunda va face cunostinta si cu Satana dar speram ca pana atunci sa se indrepte si sa nu fie asa...Dumnezeu sa il ajute !!

biserica sionista?

N-avem nevoie de intermediari "biserica sionista"!
Dumnezeu est in fiecare dintre noi!
Noi suntem "biserica si templul autentic" lui Dumnezeu!

dumnezeu nu exista decat pentru cei vii

cei morti sunt mancati de viermi.
nu iti poti marturisi pacate cand nu ai constiinta
si daca nu conosti poruncile atunci nu o ai
minte sanatoasa in trup sanatos.
cred ca creierul este biserica. creierul este biserica?????????? inteligenta?

daaaaaaaaaaaaaaaa cred ca da cred ca biserica este creierul si inteligenta.

templul duhului sfant cred ca constiinta este duhul sfant.
daca poate cineva sa ma ajute sa imi scrie asa este sau nu???????????????????? cine stie si vreau argumenteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

si alte opinii referitor la controversata problema a predarii religiei in scoala romaneasca...ASUR

Prevederile legii 1/2011 in privinta predării religiei in scoli vin in contradictie cu Constitutia Romaniei, cu legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului, cu codul muncii si chiar si cu legea cultelor, sustine Asociatia secular-umanistă din Romania (ASUR).

Prevederile legii 1/2011 in privinta predării religiei in scoli vin in contradictie cu Constitutia Romaniei, cu legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului, cu codul muncii si chiar si cu legea cultelor.

Lipsa unui mecanism de inscriere voluntară, pe baza unei decizii informate a părintilor si a elevilor, instaurează obligativitatea de facto a studierii religiei in scoală, fapt ce violează art 29, al. (1) din Constitutie.
Prevederea conform căreia se poate solicita ca elevul să nu frecventeze orele de Religie este insuficientă in conditiile in care, in practică, scolile, din motive administrative, sunt extrem de reticente in a informa elevii si părintii si de a accepta o astfel de optiune.

Includerea din oficiu a elevilor la orele de religie, fără a tine cont de opinia lor, incalcă art 24, al (1) si articolul 25 din legea drepturilor omului.

Interzicerea dreptului la optiune pentru elevii care au implinit 16 ani, este in contradictie cu art 3, al (2) din legea cultelor .

Pozitia ASUR este neechivocă: in unitătile de invătămant trebui păstrată o strictă neutralitate religioasă, iar in cadrul orelor de religie trebuie predată istoria religiilor si nu doar viziunea particulară a unui anumit cult, indiferent care ar fi acesta.

Maniera actuală de predare a religiei corespunde perfect definitiei indoctrinării:

•predarea se face de o manieră confesională, oferindu-se o singură viziune asupra fenomenului religios
•se urmăreste izolarea copiilor de orice conceptie alternativă prin sfaturi de genul: să ne alegem prieteni credinciosi sau prin catalogarea drept "păcătosi" a celor care cred altfel decat ne invată Biserica Ortodoxă"
•profesorii de religie fiind la cheremul cultului respectiv (si al structurii teritoriale locale in special), trebuie să respecte intru-totul dogma bisericească. In caz contrar, li se poate retrage avizul si isi pierd automat locul de muncă
•si mai grav, copiilor, inclusiv celor din clasele primare, li se repetă obsesiv despre "păcat", "iad" si "diavoli", inducindu-li-se ideea că nerespectarea cu strictete a "poruncilor" ii condamnă la "osinda vesnică"
Chiar dacă din punct de vedere strict legal părintii isi pot, teoretic, retrage copiii de la orele de religie, in lipsa unor instructiuni clare de a

De acord cu tot ce spui. Constitutia Romaniei trebuie insa modificata folosindu-se drept model Primul Amendament la Constitutia Americana in care se stabileste ca statul nu are voie sa se amestece in treburile oricarei religii.

Fara o delimitare clara a statului fata de religie in Constitutie, orice schimbari sunt greu de realizat pentru ca statul va continua sa finanteze religia, ceea ce e ilegal in America. Odata ce Constitutia interzice statului sa se asocieze cu religia, orice institutie publica finantata de stat, cum sunt scolile, nu vor mai putea afisa nici un simbol religios pe pereti si nimeni nu va mai preda religie in scoli, decat daca cineva ia decizia intelepeapta de ase preda adevarat istorie a religiei, nu cea masluita de teologi.

m'da; articol de umplatura!

religia nu poate disparea; doar unele elemente traditionale; fotbalul, spectacolele, banii, puterea, sunt tot atatea forme de religie mereu in schimbare cu idoli trecatori si cult adaptat!

 

... problema religiei intr-un stat de drept

vezi si articolul de astazi, referitor la indoctrinarea elevilor in UK in "scolile libere"studiu furnizat de BCSE... creationistii vs educatie stiintifica ,
http://www.guardian.co.uk/science/2011/mar/21/free-schools-creationism-d epartment-education

...si in urma cu ani m-am opus introducerii religiei in scoala romaneasca, prezentand motivatii atat de ordin moral cat si material...dar si acum.(fara suparare in opinia mea daca se scot tic, info(fara clasele de profil info) si religie, se mai poate face ceva mai mult in cadrul scolii per ansamblu ...pt ca SCOALA ROMANEASCA A FOST UN BASTION DE CULTURA, in aceasta zona destul de bantuita si dorita de multi!!! uitati-va numai la calendarul ministerului in special pe religie si cate facultati de profil si mai ales cati studenti au cu plata!!!...de materie obligatorie in inv. preuniv. religia s-a hotarat ca facand parte din trunchiul comun…).Si mai este ceva care este utilitatea pentru societatea per ansamblu, si mai ales pt educatie( doar exemple destule vedem zilnic...). Exista si un demers national impotriva introducerii religiei in scoala romaneasca!
... la cate biserici au peste sa va spun peste 32.000 fata de doar 3.400 de scoli cate au mai ramas in Ro... cum se spune ne mutam noi cu clasele si laboratoarele de cercetare in spatiile lor iar ...ei sa treaca in scoli, pt ca in aceste constructii sunt si banii mei, munca mea de 30 de ani!!!... asa ca!... nu este doar opinia mea, si legea ...Constitutia Romaniei prevede acest fapt!... atat doar ca concesii au fost facute tot timpul... si astfel am ajuns unde am ajuns!!!)
... si cum ei dau la greu pe noi cei de stiinte exacte ... oricum si bunul simt are o limita, s-a mizat prea mult pe aceasta... vezi si protocoalele semnate intre Patriarhie si minister si nu de acum, si cele cu guvernul Ro ... si mai ales beneficiile...frofitabilitate in ambele sensuri!!!). Este o problema sensibila, pe care cam toate state civilizate din UE si-au cam rezolvat-o!!!

si tu ca profesor ar trebui intai sa iei niste ore de religie inainte de-a intra in clasa si de-a abuza copii.

.......................................

@citiro: dar au disparut!

E loc si pentru alte disparitii :)

@gabriel: raspunsul de mai sus nu era pentru tine.

.

@anemarie: N-am inteles ce vrei sa spui: fie ca ai fost sarcastica, fie ca eo gluma de prost gust. Cei care abuza copiii sunt preotii, care au studiat religia, chipurile, nu profesorii.

Institutia cu cei mai multi criminali, pedofili, securisti, violatori, afaceristi la negru inscrisi pe statul de plata e biserica, fie ca e vorba de biserica catolica sau de cea ortodoxa.

 

 

ada

esti terminat deja, anii in care ai stat hipnotizat in fata TV ti.au stricat mintea si simtirea...fa ceva pana nu e totul pierdut, stinge TV si citeste si tu o carte buna !

@badea

ma,aiuritule,ce drac isi bate joc de tine???vino-ti in fire si lasa tampeniile,pareai om inteligent...

NU E POSIBIL!

NOI CE FACEM CU BISERICILE SI CATEDRALELE?
Eu propun sa le transformam in spitale,scoli sau in ce vrea comunitatea pe banii careia au fost construite.
Nu sariti pe mine! CRED DAR CERCETEZ!

 

da pai asa ar trebui sa fie si eu iti dau un vot

....................
amu nu stiu :))))))))))))) la ce spitale si scoli te gandesti tu daca te gandesti la ce ma gandesc si io atunci daaaa si io vreau acelasi lucru

LUTHERANA...

...cumva anamaria?
Ati remarcat Cehia,printre tari numa' una si una?( OK,nu stiu ce cauta Irlanda acolo?!).Din fostul bloc socialist nu este Cehia tara cu cel mai ridicat nivel de trai? Oare credeti ca au "icoane facatoare de minuni" mai "tari" c-ale noastre? Nu,dragii mosului,timpul "dedicat" de altii rugaciunilor de genul "da-ne Doamne",ei il dedica muncii pentru o viata mai usoara,mai linistita...Daca timpul petrecut in biserici ori pierdut cu pelerinaje pe la manastiri ar fi petrecut in amfiteatre ori biblioteci,poate si Romania ar arata ca o tara functionala.

"Lepadarea de credinta" a fost profetita, asa ca de fapt avem de-a face cu implinirea Cuvantului lui Dumnezeu.

Cititi va rog aceste articole privind Apostazia, si va mai lamuriti cumva care-i realitatea:

http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/3331/apostazia-1
http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/3332/apostazia-2
http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/3336/apostazia-3

 

cu respect d-l Lake,

articolul vorbeste de religie ,nu de credinta,
religia si credinta nu sunt acelas lucru, religia este ceva exterior (lucrari ,fapte ) pe cand credinta are a face cu inima omului,(caci cu inima omul crede pentru salvare )
bine ar fi ca oamenii sa se sature de religii desarte si sa creada in Cristos pentru salvare........

La ce "salvare" te referi?

Vrei sa spui ca ne nastem cu necesitatea de a fi "salvati"? Ciudat. Ilogic. Ridicol.

Salvati de la ce, de ce? Ce fac saracii muslimi, budisti, hindusi, atei, etc, adica marea majoritate a oamenilor de pe aceasta planeta daca nu sint salvati?

Nu mai incercati sa separati credinta de religie, e aceeasi brinza de peste in burduf de ciine.

Cu respect d-l 'romann'!

Apostatii sunt oameni RELIGIOSI, care se lepada de credinta, care parasesc invatatura sanatoasa..., si ajung intr-o stare mai jalnica chiar decat ateii.
Multi dintre ei se declara acum atei, vrand sa para oameni 'cititzi'..., dar 'amaratii' astia nu realizeaza cat sunt de 'prapaditi'...! Ei cred ca pe pamant, in viata asta, se termina cu toate, fapt pentru care, desi se cred 'savanti', sunt niste oameni 'terminati'...

@tr206

multumesc pentru intrebare,
stii ,omul a mostenit natura pacatoasa de la Adam, atunci omul a murit spiritual,s-a intrerupt relatia lui cu Dumnezeu ,fiind alungat afara din Eden,fiind amagit de diavolul si devenind rob,sclav pacatului, cu alte cuvinte omul e pacatos, a fost un accident grav care trebuia reparat, cum ? cineva trebuia sa plateasca pretul de rascumparare ,si pretul a fost sangele lui Cristos, si refacerea relatiei intre om si Dumnezeu,
Isus a murit pentru pacatul omenirii,a luat asupra sa toata vina noastra iar noi in scimb primim dreptatea sa ,dar doar crezand in ceea ce el a facut la calvar ,
omul care nu accepta acest schimb ramane cu pacatul asupra lui si va merge in iad,deci omul are nevie de un salvator ,si doar prin Isus este salvare de iad,
deci cine va crede (in Isus ) va fi salvat..
in nimeni altul omul nu poate fi salvat
romani 10 :13 fiindca orcine va chema chema numele Domnului va fi salvat

@romann

Monsher, incep si ma limitez la primul tau enunt: "omul a mostenit natura pacatoasa de la Adam".

Raspunsul meu este ca nu inteleg ceea ce spui, ajuta-ma, te rog:
-Ai dovezi ca Adam a existat? Arata-le.
-Defineste ce este "natura pacatoasa".
-Arata cum o natura pacatoasa se mosteneste - e in DNA? :))))
-Arata de ce este MORAL si LOGIC ca eu sa fiu responsabil pentru ceea ce-a facut un oarecare Adam (inca nu ai dovedit ca a existat). Putea sa fie Hitler stramosul meu dupa mama si Genghis Khan dupa tata (sau tot dupa mama), asta nu ma face responsabil in nici un fel pentru dementza lor.

Ar mai fi si alte intrebari, dar cred ca e de ajuns.

@tr2006,esti prea inteligent sa nu intelegi,prin faptul ca te intrebi deja arata inteligenta ta...

aparitia omului :1. biblia spune ca a fost creiat de Dumnezeu,creiat dupa chipul sau ,dupa asemanarea sa, 2. Darvin spune ca a aparut din maimuta ,(dar maimuta cum a aprut ? )Acum totul depinde de ce crede omul,il crede pe Dumnezeu sau pe omul Darvin ?
daca te uiti la un copil care minte sau fura, sau la un plitician corupt crezi ca au invatat de la cineva ? Nu ,e in sangele omului,daca eu mostenesc ceva de la parintii mei ,mostenesc si activele si pasivele. Adam a fost creiat de Dumnezeu perfect,(dar s-a vandut rob pacatului incalcand porunca, )deci mostenim si lucruri bune de la Adam pe langa aceasta natura pacatoasa,
Suntem responsabili pentru ce facem si nu pentru ce au facut altii,este un stapan al acestui univers,el aste Dumnezeu,
eu vreu sa cred ca stramosul meu este Adam ,creiat de un Dumnezeu atotputernic ,atotstiutor si omniprezent decat o maimuta,,,,,,,tu esti liber sa crez ce vrei.

roman,

ce-ti foloseste religia daca nu ai credinta ?lake are dreptate inainte de a veni DOMNUL ISUS va fi lepadarea de credinta asa ca cercetati scriptura si puneti-va in orinduiala cu DUMNEZEU.

vezi de asta n-am vrut sa intru in grupul vostru,,,

nu stiu ce ai cu mine ,nu ma cunosti ,stii tu cat citesc si studiez eu biblia ? sau daca sunt in ordine cu Dumnezeu ??????
tu chiar crezi ca le stii pe toate si toti trebue sa fie ca tine, nu cauta paiul din ochiul altuia ,vezi ca tu ai o barna!!!!

ROMANN,frate in DOMNUL

Imi cer scuze te-am inteles gresit.

@lache: Biblia si Baba Vanga au profetzit absolut ORICE se va intimpla vreodata!

:)

LAKE

Intr-adevar sfarsitul nu va veni ianinte ca omul sa se lepede de credinta si oamenii lui Dumnezeu care i se inchina sa fie persecutati! Vom prinde asta sa stii,noi,generatia noastra cred ca vom prinde pentru ca suntem prea inaintati in Revelatie! Nu conteaza ce religie esti daca te vei inchina lui Dumnezeu vei fi persecutat! Cine va lupta pana la sfarsit va fi mantuit,a spus Isus! Dar este clar: ne asteapta zile grele !
Iubirea este piedestalul lumii si nu va disparea niciodata!
Sa ne iubim asadar unii pe altii!

altul care musteste de vanitate si nu e fericit decit daca se plimba cu vreun zeu de mina...

.

eu nu pot sa iubesc ce fac guvernantii cu noi.

.....................

sunt ca balaam . au blestemat poporul pentru bani.

au ajuns ca si cain "dacă faci rău, păcatul pandeste la usă"
si pe la tv dau impresia ca sunt ca si core. ei sunt meri preoti iar noi niste animale ce trebuiesc sacrificate ca jertfa de sangeeee
ar putea oare privi si in sens inverssssssssss sa ne vada pe noiiiiiiiiii oamenii de rand ca pe mare preot???????? si ar putea avea surpriza sa primeasca si solutia REDRESARIIIIIIIIIIIIIIII ECONOMICEEEEEEEE insa noi suntem niste ignorantiiiiiiiii niste pro.sti care trebuie abuzati si sacrificati pe altarul nebuniei si dem,onilor lor din capppppppppppppp

Unele estimari pretind ca religia va intra intr-o degringolada finala in vreo 3 generatii.

M-am nascut prea devreme :)

 

eronat!

doar te-ai nascut...

Curand dupa rapirea credinciosilor, majoritatea oamenilor vor fi religiosi,

(cel putin asa vor declara, crezand ca-si vor scapa pielea), iar miscarea ecumenica ii va alinia sub bagheta profetului lui Anticrist, care se va declara drept dumnezeu al lor, asa ca religiozitatea nu va disparea, ci ateii se vor adauga la ea, ca niste sarmani tolerati, zgribuliti si 'plouati'...!

alt profet?alt bici cu care sa te scarifiezi!!!LAKE esti irecuperabil!!!

hahahahahaha

LAKE ,nu te speria ca nu te RAPESTE cerul,la batranetze o sa te rapeasca materia din ce esti facut!!!sic

hahahahaha

e simplu

Religia este cea mai grava boala mintala

 

Ai zis-o!

Si ca orice boala cere tratament, atita tot.

asa e...

...dar unii sunt irecuperabili...Tratament Ratat.

Propunere de tratament - a mers la mine:

1 pastila babana de ratiune, 200.000 IU, de 3 ori pe zi.
1 capsula de realism, mai mult de 3 ori pe zi. Recomandat a se lua cu sirop de istorie nediluata.
3 inghitituri de fiertura de fizica (1,5 parti), biologie (2 parti) si chimie (citiva moli).
Frectie viguroasa cu gaz, otzet si experienta de viata.
O cana mare fierbinte de bun simt.
Daca aveti dureri de cap, dati-l de toti peretii.
Atentie: metaforele sint contraindicate.

nu, nu a mers deloc

pot sa-ti explic mai cu amanunte, dar ma limitez.
daca nu ai fost atent mesajul era: TRatament Ratat.

Religia fenomen fundamental al normalitatii.

Articolul preia fara discernamant,si fara o analiza profunda,rezultatele prezentate la o intrunire a American Physical Society.
Folosind sistemele dinamice neliniare (ca parte a teoriei haosului,care nu are nimic comun cu ce intelegem prin haos) considerate ca fiind sisteme de ecuatii diferentiale neliniare, fiind o teorie plină de formule, grafice de o complexitate ce concurează imaginatia artistului, cu multe calcule si care duc evident la multe concluzii.
Folosirea acestor concluzii ale dinamicii sistemelor in cele mai diverse scopuri,incepand de la disparitia unor limbi (oricum studiul ca o limba veche din Peru a pierdut batalia cu limba spaniola,nici nu trebuia sa faci prea multe calcule),despre terorism,etc.etc,nu a dat decat o singura data rezultate,si anume in disparitia unor limbi.
Nu are rost sa intru in multe detalii,dar un lucru este sigur;RELIGIA NU VA DISPARE.

@cititor

Zeii greco-romani au disparut. Zalmoxis a disparut. Zeii celtilor au disparut. Zeii mayasilor, aztecilor si citi altii, cu disparut. Extinctia zeilor e normala si se intimpla frecvent. Sa speram ca ciclul reincarnarii, retusarii si reciclarii zeilor va fi intrerupt de trimful stiintei :)

In loc de raspuns

Zeii greco-romani au disparut. (?!)
Zalmoxis a disparut.(?!)
Zeii celtilor au disparut.(!?)
Zeii mayasilor, aztecilor si citi altii, cu disparut.(!?! sau foaie verde verde,verede,verde,si iar verde,verde verde (folclor)sau catelush cu parul cret fura iheul din cotetz.

@citiro: dar au disparut!

foaie verde catelus cu parul cret, toti s-au dus pe apa girlei...

 

 
 

 
 

 

MAI RESPIRA FEMEIE...

...ho,ca nu-i concurs! Vezi ca faci greseli gramaticale si ajungi in iad! O sa incepi de la clasa I-A...

drepturileeeeeeeeee OMULUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ACESTEA VREAU SA FIE RESPECTATE DE TOATA LUMEA SI CINE NU LE VA RESPECTAAAAAAAA ATUNCI MOAR.TEA II PASTEEEEEEEEE SI MOARTEEEEEEEEEEEE

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA II VA PASTEEEEEEEEEEE
SI DACA O SINGURA DATA IL MAI AUD PE BASESCUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU CA EL DOARRRRRRRRRRR LE RESPECTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ATUNCI CRED CA AS FI IN STARE SA NU STIU CE SA FACCCCCCCCCC INSA ATUNCIA ORI MA SINUCIDDDDDDDDDDDDD ORI FAC VRAISTE LA ONUUUU

 

vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii DECI NU MAI POT DE NERVIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IMI VINE SA-MI SPARG TOATA CASA SI CALCULATORUL SI TASTATURA IMI VINE SO CRAP SI SA ARUNC CU TOTUL PE GEAM AFARA SI SA DISTRUG DE D.RACU SI SA.TAMA

MA IA ACUMA

 

CALEAAA ADEVARULLLLLLLLLLLLLLLL SI VIATAAAAAAAAAAAAAAA SUNT DREPTURILE OMULUI CE TREBUIESC RESPECTATE SI CARE NU SE POT RESPECTA IN AFARA DEMOCRATIEI SI ASTEA SUNT OBLIGATORIU RESPECTATEEEEEEEEEEEEEEEEE ASTEA TREBUIE SA MI LE RESPECTATIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

...............................................
SI VOI MERGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE JURRRRRRRRRR CA VOI MERGEEEEEEEEEEEEEEEEE SI VA VOI ATACA LEGILE IN INSTANTAAAAAAAAAAAAAA SI VOI CASTIGAAAAAAAAA SI VA VOI DA SI PE VOI PE TOTI IN JUDECATAAAAAAAA SI VOI CASTIGA SI VA VIOI DISTRUGE SI VOI REUSI.

 

Acum am devenit religios....

Dumnezeule mare, de la o discutie pe net te-ai aprins asa????

si dreptul la tratament este in vigoare...

si tu ai mare nevoie sa-ti exerciti acest drept...de fapt ai chiar obligatia morala sa te duci sa te tratezi, ptr ca in caz contrar incalci niste drepturi (la care tii atat de mult)ale altor persoane...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor