Proprietarii magazinelor online se plâng că le-au scăzut vânzările: "Este ca o undă de șoc. Probabil vor falimenta foarte multe companii"

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 03:35
15843 citiri
Proprietarii magazinelor online se plâng că le-au scăzut vânzările: "Este ca o undă de șoc. Probabil vor falimenta foarte multe companii"
Persoană care face cumpărături online FOTO Pixabay

Românii au resimțit din plin scumpirile din ultima perioadă, iar unii au început să fie atenți la cheltuielile pe care le au și să se tempereze când fac cumpărături.

Tendințele încep să se resimtă în rândul celor care au magazine online. Îngrijorarea a fost formulată de un tânăr care are o astfel de afacere și a constatat că încasările au scăzut în ultima perioadă, după cum a scris pe Facebook.

"Vreau să vă întreb pe cei care aveți business-uri în zona fashion online, cum stați cu vânzările în perioada asta?

Eu sunt de 2 ani pe piață și am avut creștere constantă până luna trecută, când vânzările au început să scadă dramatic. Voi ați întâmpinat aceeași problemă? Dacă da, atunci cum ați rezolvat-o sau cum va gândiți să o rezolvați?", a întrebat acesta pe Grupul antreprenorilor din România.

"Au venit primele facturi la energie"

Antreprenorii au mai multe explicații pentru scăderea vânzărilor.

"Oare să sper că românii au început să nu mai spargă tot ce încasează?

Eu presupun că au venit primele facturi la energie (electrică și gaze) de după lăsarea frigului. Și oamenii au început să se uite prin șifonier și să vadă că geme de haine nepurtate."

"Noi vindem beanbag-uri, și e aceași chestie. Lucrez la firmă de 4 ani, dar așa vânzări slabe încă nu am avut în niciun an anterior."

"Eu nu am curaj să cumpăr altceva, în afară de mănuși și căciuli, din online. Dacă nu pot proba nu mă risc."

"Eu chiar cumpăr haine, pentru toată familia, de la magazine online care oferă termen scurt de livrare, transport gratuit, condiții foarte bune de retur. Mai mult decât prețul, contează aceste aspecte, precum gama variată de mărci, review-urile și imaginea serioasă pe care și-au construit-o.

În urmă unor experiențe negative, evit să cumpăr de la un magazin care nu este foarte cunoscut, așa că este nevoie de un marketing bun într-o piață atât de aglomerată. Vă doresc mult succes!"

"Este ca o undă de șoc atât pentru cumpărători, cât și pentru retaileri! Probabil vor falimenta foarte multe companii! Noi avem companie arhitectură și magazin online pentru articole de interior, de la corpuri pentru iluminat până la mobilă pentru exterior! Lumea așteaptă acum o stabilizare a pieței și se uită către țări cu producție pentru mobilă cum ar fi România, Bulgaria, Belgia unde calitatea este bună și prețurile accesibile! Italienii și germanii cumpără de la noi și vând de 5 ori cu label/ul lor! Acum sunt în declin puternic aceste țări.

Sfatul meu investiți sau să vă asociați și faceți ceva care să producă nu doar să vândă! Este saturată piața de magazine cam asta este ideea!".

"Lucrez într-un mare retailer. Desigur prețuri mai mari datorită inflației. 4,5,6 decembrie de anul asta sub 4,5,6 de anul trecut. Atât la valoare cumpărături cât și ca și număr de clienți. Probabil ratele cu robor și ircc au un cuvânt de spus."

"Cred că inflația ne-a făcut să fie mai atenți la cheltuielile ce nu țin de nevoile de baza. Cel puțin asta e cazul familiei mele.

Lumea a aplaudat ajutoarele financiare (date la grămadă, neselectiv) în pandemie, ajutoare care au generat inflație, și cei care pricepem cât de cât economie știam că se va ajunge aici.

În plus, faptul că statul român își mărește cheltuielile va genera și asta inflație în continuare pentru că se vor tipări bani.

Ca notă personală, joc tenis de câmp și în fiecare an îmi cumpăram tricouri sau alte haine de 200 de euro aprox, anul acesta nu mi-am cumpărat nimic. Și mi-am dat seama că aveam echipament ultra suficient de anii trecuți."

"La fel și în magazin fizic, aceeași problemă."

"Noi vindem cărți internațional și am observat aceeași problemă. Deși noiembrie ar trebui să aibă vânzări mai mari, anul acesta au fost mult mai mici. În anii precedenți noiembrie a fost cea mai bună lună."

"Clienții au devenit mai selectivi, citesc review-uri, caută produsele pe mai multe magazine, preferă să cumpere direct de la producători. Dacă vor haine ieftine iau din bazar, dacă vor "da firma" comandă pe site-urile externe sau iau din outlet. În plus noiembrie și decembrie sunt luni în care cheltuielile sunt preponderent spre cadouri, iar haine pt cadou nu ia multă lume."

"Într-o discuție cu o platformă de cash back am auzit exact același lucru.

La toți clienții noștri din nișa fashion și accesorii s-au înregistrat încasări sub obiectivele stabilite.

În schimb, achizițiile s-au mutat pe unele produse ieftine sau second-hand.

După cum se vede din numărul foarte mare de magazine second-hand care s-au deschis și cresc în ultima perioadă.

Când întregul efort de marketing se face fără o strategie clară bazată pe un research, situația se va repetă până când vor dispărea firmele care trăiesc din noroc.

Nu e de vină agenția de marketing și de multe ori nici magazinul online, în recesiune se schimbă comportamentul de achiziție.

Acum e un moment perfect să îți revizuiești strategia și planul de marketing și să gândești campaniile cu problemele legate de inflație.

Și să nu uităm cum stăm la nivelul salarii și câți bani rămân românilor după cheltuielile de bază."

"Nu știu dacă are relevanță, dar și în zona de beauty Noiembrie a fost luna de stat degeaba iar Decembrie are un start mai lent decât anul trecut".

Tesla a anunțat numărul mare de angajați pe care îi va disponibiliza. Măsura vine după scăderea drastică a vânzărilor
Tesla a anunțat numărul mare de angajați pe care îi va disponibiliza. Măsura vine după scăderea drastică a vânzărilor
Tesla va concedia 2.688 de angajaţi la fabrica sa din Texas, a declarat producătorul de vehicule electrice într-o notificare privind ajustarea şi recalificarea lucrătorilor, relatează...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#magazine online Romania, #scadere, #vanzari, #oameni de afaceri , #stiri sociale