Marcel Ciolacu, despre relaţiile gay: „Nu sunt un om obtuz, nu am nicio reţinere. Am prieteni care au relaţii cu un alt bărbat”

Joi, 23 Noiembrie 2023, ora 19:56
3936 citiri
Marcel Ciolacu, despre relaţiile gay: „Nu sunt un om obtuz, nu am nicio reţinere. Am prieteni care au relaţii cu un alt bărbat”
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Facebook/Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 23 noiembrie, că societatea românească nu este pregătită pentru recunoaşterea şi protecţia legală a cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex.

Şeful Guvernului a mai spus că nu este „un om obtuz” şi are prieteni care „au relaţii cu un alt bărbat”, însă vorbeşte din punctul de vedere al unui prim-ministru. Liderul PSD a adăugat că nu ar fi nici prima, nici ultima oară când CEDO condamnă România.

Premierul a fost întrebat despre faptul că România trebuie să prezinte, până pe 25 martie, propunerile de măsuri în urma deciziei CEDO referitoare la recunoaşterea şi protecţia legală a cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex.

„Nu e pregătită societatea românească. Nu este nici prima, nici ultima care condamnă. România a fost condamnată şi pentru tratamentul din închisori. Nu este una dintre priorităţile mele şi, repet, nu cred că România este pregătită în acest moment”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi la Europa FM despre faptul că România trebuie să prezinte până pe 25 martie propunerile de măsuri în urma deciziei CEDO referitoare la recunoaşterea şi protecţia legală a cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex.

Şeful Executivului a mai precizat că nu este „un om obtuz” şi nu are nicio reţinere, având prieteni care au relaţii cu un alt bărbat, însă el vorbeşte din perspectiva unui premier.

„Nu sunt un om obtuz. Eu nu am nicio reţinere. Am prieteni care au relaţii cu un alt bărbat. Nu am nicio problemă. Dar eu vorbesc acum din punct de vedere de prim-ministru”, a completat Ciolacu.

Chestionat dacă înseamnă că Guvernul României încalcă hotărârea CEDO, Marcel Ciolacu a replicat: „Repet, nu este nici prima, nici ultima”.

„Dar eu consider că societatea românească încă nu este pregătită pentru acest lucru”, a mai precizat liderul PSD.

Obligaţia ţării noastre de a proteja şi recunoaşte familiile formate din persoane de acelaşi sex este reconfirmată de Colegiul de judecători ai Marii Camere, care a respins contestaţia depusă de Guvernul României în cazul Buhuceanu şi Ciobotaru şi alte 20 de familii împotriva României, au transmis reprezentanţii Accept, pe 26 septembrie, într-un comunicat de presă.

Astfel, Hotărârea CEDO pronunţată în luna mai a acestui an rămâne definitivă, la fel ca obligaţia pozitivă a Guvernului şi Parlamentul României de a adopta măsuri urgente care să asigure protecţia şi recunoaşterea legală a tuturor familiilor, mai indică sursa citată.

În schimb, pe 11 octombrie, preşedintele AUR George Simion a anunţat că în perioada următoare vor fi iniţiate demersurile pentru două referendumuri importante. Este vorba despre referendumul pentru familia dintre un bărbat şi o femeie şi cel pentru introducerea în Constituţie a plăţilor numerar.

Patriarhia Română a transmis, după decizia CEDO din 22 mai, o reacţie cu privire la parteneriatul civil, după ce CEDO a decis că România a încălcat articolul 8 din Convenţie, respectiv dreptul la „respectarea vieţii private şi de familie”, în cazul cuplurilor de acelaşi sex. Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, parteneriatul civil este „o reală subminare a asumării responsabilităţii integrale a celor doi soţi” şi legalizează concubinajul.

Pe 6 şi 7 octombrie 2018 a avut loc un referendum de modificare a Constituţiei României, demersul având la bază o iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, la sfârşitul anului 2015.

Referendumul, susţinut şi de către BOR, nu atins pragul necesar validării.

Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
#marcel ciolacu, #casatorii gay, #CEDO , #stiri Marcel Ciolacu