Să lucrezi pentru MI6 este „mai interesant decât în filmele cu James Bond“, spune un spion al Serviciul de Informații Externe al Regatului Unit

Luni, 04 Martie 2024, ora 21:50
2201 citiri
Să lucrezi pentru MI6 este „mai interesant decât în filmele cu James Bond“, spune un spion al Serviciul de Informații Externe al Regatului Unit
Regele Charles și actorul Daniel Craig care a jucat în ultimele serii James Bond/ FOTO: bondsuits.com

Să lucrezi pentru MI6 - Serviciul de Informații Externe al Regatului Unit - poate fi mai interesant decât se prezintă în filmele cu James Bond, a declarat un director al agenției pentru BBC.

Ofițerul, al cărui nume este Kwame, a declarat că, în cursul carierei sale, a văzut lucruri "mult mai tari decât în filmele de spionaj".

El a adăugat că reprezentările populare ar putea da impresia că toți cei care lucrează la MI6 sunt albi, din clasa de mijloc și de sex masculin. "Nu este adevărat", a spus Kwame.

MI6 are sarcina de a colecta informații în străinătate pentru a îmbunătăți securitatea țării, având ca obiectiv principal stoparea terorismului, perturbarea activităților statelor ostile și consolidarea securității cibernetice.

Kwame, primul spion de culoare care a acordat un interviu a vorbit cu BBC ca parte a unor eforturi de a recruta mai mulți oameni din medii afro și asiatice.

„Este mai interesant decât în James Bond”, a spus Kwame despre locul său de muncă.

"Lucruri care te vor lăsa cu gura căscată“

"Am văzut unele dintre cele mai tari lucruri. Lucruri care te vor lăsa cu gura căscată. Trebuie să fii în interiorul agenției ca să vezi", a spus spionul.

Kwame s-a descris ca fiind directorul de dezvoltare organizațională - de fapt, directorul financiar și de resurse umane - și a spus că o parte din scopul campaniei de recrutare a fost de a le spune oamenilor că oricine poate lucra pentru MI6, indiferent de etnie sau origine.

"Problema este că, dacă vorbești despre James Bond, îți dă o conotație diferită", a spus el.

„Mă tem că te face să crezi că toți cei care lucrează aici sunt bărbați albi, din clasa de mijloc, care conduc un Aston Martin, căruia îi plac femeile și toate astea. Dar nu este adevărat. Puteți vedea că nu este neapărat adevărat uitându-vă la mine. Vrem să ne adresăm tuturor fraților și surorilor de acolo și să le spunem că, de fapt, SIS [Secret Intelligence Service], MI6, este un loc pentru voi." Kwame a spus, de asemenea, că Q din viața reală - șeful de tehnologie al agenției - este o femeie, la fel ca și adjunctul ei.

"Avem un întreg șir de Q care fac lucruri foarte interesante în domeniul tehnologiei și care sunt femei", a spus el.

În afară de șeful agenției, Sir Richard Moore, care a fost numit public, ofițerii MI6 lucrează sub condiția anonimatului.

Kwame a declarat că le-a spus soției și surorii sale unde lucra, dar nu și copiilor săi mici.

El a spus că munca la agenție este bine plătită, dar că adevăratul motiv pentru care lucrează acolo este impactul pe care îl poate avea.

"În cele din urmă, misiunea noastră este de a proteja Marea Britanie [și] de a proteja oamenii din Marea Britanie", a subliniat Kwame.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un infractor sexual a primit interdicție 5 ani să folosească ”orice fel de instrumente de AI”. Primul caz de acest fel din Marea Britanie
Un infractor sexual a primit interdicție 5 ani să folosească ”orice fel de instrumente de AI”. Primul caz de acest fel din Marea Britanie
Un infractor sexual condamnat în Marea Britanie pentru că a realizat peste 1.000 de imagini indecente cu copii nu are voie să folosească ”orice fel instrumente de inteligenţă...
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
#Marea Britanie, #servicii secrete, #MI6, #James Bond, #spioni , #Marea Britanie