Isterie într-o țară cu peste 1 milion de români. Retrageri record de bani într-o singură zi: Care este cauza

Vineri, 29 Decembrie 2023, ora 06:41
29187 citiri
Isterie într-o țară cu peste 1 milion de români. Retrageri record de bani într-o singură zi: Care este cauza
Retrageri record de bani în Marea Britanie, înainte de Crăciun FOTO / captură The Guardian

Războaiele din Ucraina și Israel au generat în lume crize multiple de la creșteri de prețuri și până la sporirea costului vieții, așa cum sublinia cunoscutul economist american Nouriel Roubini. Acum într-o țară unde trăiesc peste 1 milion de români, Marea Britanie s-a produs o adevărată isterie înainte de Crăciun, când 62 de milioane de lire sterline au fost retrase de la Oficiile poștale, o sumă record.

Vineri, 22 decembrie 2023, cu doar 3 zile până la Crăciun, s-a depășit recordul de retrageri în numerar, într-o zi, în Marea Britanie, cele 62 de milioane de lire sterline au întrecut ultimul maximum de 55 de milioane de lire sterline, din 2022, potrivit The Guardian.

Recordul reflectă, de asemenea, creșterea bruscă a costului vieții în ultimii doi ani, deoarece rata inflației a atins un maximum de 41 de ani de 11,1% la sfârșitul anului trecut, deși de atunci a scăzut la 3,9% în noiembrie, cea mai scăzută rată a creștere din ultimii doi ani.

De ce se oferă băuturi la restaurant, în deschidere: Înșelătoria neștiută de clienți, dezvăluită de un faimos medic din SUA

„Pentru unii oameni, posibilitatea de a retrage numerar gratuit i-a ajutat să termine cumpărăturile de ultimă oră pentru ziua cea mare, pentru alții s-ar putea să fi fost un cadou de ultim moment”, a spus Ross Borkett, șeful departamentului bancar la Oficiul Poștal. ”

Plățile în numerar au revenit mai mult în timpul crizei costului vieții, deoarece oamenii apelează la bani fizici „tangibili” pentru a-i ajuta să-și gestioneze bugetele. În 2022, plățile în numerar au crescut pentru prima dată într-un deceniu, crescând cu 7% pentru a ajunge la 6,4 miliarde de plăți, potrivit organismului bancar UK Finance.

În ziua de Crăciun din acest an, când erau deschise aproximativ 1.500 de sucursale ale oficiilor poștale din Marea Britanie, o țară unde trăiesc circa un milion de români, situate în mare parte în magazine de proximitate, clienții personali au retras doar 800.000 de lire sterline.

Putin a căzut în propria capcană: O putere mondială păcălește Rusia printr-o schemă inteligentă

Cu toate acestea, a fost și o zi în care a înregistrat un număr semnificativ de consumatori care urmăreau să-și pună în bancă cadourile de Crăciun în numerar și cecuri, cu 1,1 milioane de lire sterline în depozite personale. Clienții oameni de afaceri au depus, de asemenea, 1,06 milioane de lire sterline prin sucursalele oficiilor poștale în ziua de Crăciun.

„Milioane de oameni se bazează pe posibilitatea de a accesa numerar în fiecare zi la oficiul lor poștal local și nu este diferit în ziua de Crăciun”, a spus Borkett.

„Depunerile de numerar ale companiilor care se fac în ziua de Crăciun indică cât de vital este ca proprietarii de pub-uri și restaurante să aibă un loc deschis și convenabil pentru a-și depune încasările atât de necesare de Crăciun înainte de un ianuarie mai liniștit”.

Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Un tânăr britanic a fost inculpat pentru presupuse activităţi ostile statului, după ce ar fi fost recrutat de Rusia. Se presupune că acesta ar fi recrutat și alte persoane care să dea foc...
#Marea Britanie, #retrageri bani banci, #romani Marea Britanie, #isterie, #retrageri banci, #lire sterline, #craciun, #bancomatebani , #Marea Britanie