Putin a căzut în propria capcană: O putere mondială păcălește Rusia printr-o schemă inteligentă

Joi, 28 Decembrie 2023, ora 02:30
18759 citiri
Putin a căzut în propria capcană: O putere mondială păcălește Rusia printr-o schemă inteligentă
Putin și Modi fac afaceri cu petrol, dar India iese în avantaj FOTO: MSN

După începerea invaziei din Ucraina de către Rusia, Occidentul a impus mai multe pachete de sancțiuni Moscovei, care a pierdut și piața energetică europeană. Vladimir Putin a încercat să compenseze aceste pierderi prin renunțarea la tranzacțiile cu dolari americani și găsirea unor noi parteneri de afaceri, dar a căzut în propria capcană.

Astfel, Rusia a vândut petrol la preț redus Indiei, dar aceasta a plătit doar în rupii, păcălind Moscova, deoarece moneda sa este parțial convertibilă și banii nu îi folosesc lui Putin pentru a-și spori capacitatea de război, pentru că nu-i poate schimba în alte valute, potrivit MSN.

Rusia vrea să răstoarne dominația mondială a dolarului, dar nici măcar nu este capabilă să livreze petrol în India cu monede alternative. Problemele de plată au întârziat transporturile de țiței rusesc Sokol către Indian Oil Corp. India preferă plățile în rupii, dar Rusia nu dorește să folosească moneda.

Descoperire surpriză privind un obicei bun al oamenilor. Risc mai mare de moarte și viață scurtată: Ce se poate schimba?

Moscova a încercat să înlocuiască utilizarea dolarului american în comerțul internațional, dar există barili de petrol rusesc blocați pe mare din cauza problemelor legate de plata în valute alternative.

Livrările de țiței rusești de calitate Sokol către Indian Oil Corp (IOC), deținută de stat, au fost amânate din cauza problemelor de plată, a informat marți Reuters. Vânzătorul este compania petrolieră rusă de stat Rosneft.

Problema a apărut deoarece unitatea Rosneft care vinde petrolul nu a reușit să deschidă un cont bancar în Emiratele Arabe Unite pentru a primi plăți în dirhami. Acest lucru a întârziat șase încărcături de petrol Sokol pe care IOC ar fi trebuit să le primească de la sfârșitul lunii noiembrie până în decembrie. Așa că mărfurile au zăbovit în mare parte pe mare în jurul Indiei și Sri Lanka.

De ce se oferă băuturi la restaurant, în deschidere: Înșelătoria neștiută de clienți, dezvăluită de un faimos medic din SUA

Nu este clar cât de mult petrol tip Sokol este blocat pe mare din cauza problemei plății. La începutul acestei luni, s-a anunțat că aproximativ cinci milioane de barili de petrol Sokol care erau expediați din Rusia în India nu au ajuns acolo niciodată.

India a devenit un cumpărător important de petrol rusesc, în urma unor sancțiuni occidentale împotriva Moscovei. Aceasta înseamnă că comerțul cu dolari cu Rusia este restricționat - și acest lucru este important, deoarece dolarul verde este moneda comercială internațională preferată.

Pentru a putea cumpăra petrol rusesc, India a insistat să stabilească tranzacțiile cu rupii la începutul acestui an. Acest lucru se datorează faptului că utilizarea dolarilor americani ar putea expune sancțiuni secundare și își face griji cu privire la achiziționarea de ruble la o rată corectă pe piața liberă.

Două puteri nucleare, în pragul formării unei alianțe militare: Ar putea copleși forța SUA

Cu toate acestea, autoritățile indiene au control asupra rupiei, iar moneda nu este complet convertibilă - ceea ce înseamnă că nu poate fi schimbată cu ușurință într-o altă monedă. Acest lucru pune probleme pentru Rusia, care a fost blocată cu miliarde de rupii în băncile indiene la începutul acestui an. India încurajează ca rupiile să fie cheltuite chiar în India. Problema pentru Rusia este că nu prea vrea să cumpere din India.

Pentru a evita problema rupiei și pentru a-și reduce riscurile valutare, oficialii ruși și directorii de petrol au împins în schimb cumpărătorii indieni să le plătească în yuani chinezești, monedă care la rândul ei este supusă controalelor și nu este complet convertibilă, dar Rusia importă mult mai mult din China.

Cu toate acestea, guvernul indian este din ce în ce mai incomod cu comerțul cu yuani, deoarece există taxe de conversie valutară implicate și rivalitate geopolitică între Delhi și Beijing.

O altă monedă pe care Rusia ar putea-o folosi pentru a tranzacționa cu India este dirhamul din Emiratele Arabe Unite, dar EAU își sporesc supravegherea asupra companiilor rusești.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#razboi Ucraina, #Rusia India, #Rusia petrol, #Rusia export, #petrol Rusia, #India Rusia, #Putin razboi, #Putin India , #Rusia