Ziare.com

Ministrul Muncii: Ajutorul promis celor de la Oltchim nu va fi dat decat intr-o situatie de criza

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 13:34

   

Ministrul Muncii: Ajutorul promis celor de la Oltchim nu va fi dat decat intr-o situatie de criza
Ajutorul de urgenta promis angajatilor de la Oltchim si Arpechim, de 1.400 lei, va fi acordat "doar cand va interveni o situatie de criza", a declarat luni ministrul Muncii Mariana Campeanu, potrivit careia in prezent nu este o situatie de criza, intrucat au fost platite salariile restante pe iulie.

"Pana acum nu a primit nimeni ajutorul de urgenta. Acel ajutor se va acorda intr-o perioada de criza. Acum suntem intr-un proces de desfasurare legala (a procesului de privatizare, n.red.), nu putem sa intervenim cu alta masura", a spus Mariana Campeanu.

Intrebata ce inseamna, in opinia sa, o situatie de criza, Campeanu a raspuns ca "o situatie de criza inseamna o perioada de doua - trei luni in care nu se platesc salariile". "Acum am intrat intr-un proces de plata a restantelor si este un proces in desfasurare. (...) La Oltchim s-au platit restantele salariale pe luna iulie. Daca plata restantelor salariale se intrerupe, atunci vom interveni noi cu ajutorul de urgenta", a explicat ministrul Muncii.

Campeanu a precizat ca "deocamdata s-a aprobat un memorandum care ne da dreputul sa acordam un astfel de ajutor", insa chiar daca anchetele sociale de la Oltchim si Arpechim vor fi terminate in doua-trei saptamani, acel ajutor de urgenta va fi acordat, prin hotarare de guvern, doar in situatia in care nu se pot plati salariile timp de doua-trei luni.

Sursa: rNews

Articol citit de 606 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Iulie +2-3 luni inseamna Octombrie sau Noiembrie! Angajatii Oltchim

sa mai tina si post pana ce va gasi OPSPI un investitor puternic sau pana in Februarie 2013 cand expira termenul lui DD!
Interesanta situatie!
Si oare cum vor vota pe 9 Decembrie familiile angajatior?

 

Daca nu ar fi fost luat in serios un escroc santajist..

probabil ca,in acest moment,problema salariilor ar fi fost deja rezolvata.De retinut,ca salariile pe luna iulie au fost platite,urmind ca,in aceasta saptamina sa fie platit si avansul pentru luna august.Ajutorul promis ar fi fost necesar numai in cazul ca nu s-ar fi platit deloc salariile.Pentru ce ar trebui blamat guvernul si nu escrocul Dan Diaconescu,care,de doua saptamini plateste salarii,reia productia la Oltchim si il dezvolta pina la productii si beneficii ne mai intilnite,totul,numai,fluturind niste hirtii fara valoare si intoxicind muncitorii de la Oltchim cu sperante de neindeplinit.In orice caz,acest infractor nu trebuie lasat in apropierea copiilor ,caci le fura covrigii din minute,desigur,din grija fata de popor.
De remarcat ca toata armata de politruci portocalii ii tin partea numai cu scopurile de a sabota guvernul si de a sterge urmele jafului practicat de pedelisti in decursul timpului.Bineinteles,la ordinul lui BaSSescu.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor