Acuzații grave la Maternitatea Ploiești: ”Zeci de ore de chin, până când am născut un bebeluș care nu respira”

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 19:55
3896 citiri
Acuzații grave la Maternitatea Ploiești: ”Zeci de ore de chin, până când am născut un bebeluș care nu respira”
Fetița are grave probleme respiratorii și afecțiuni neurologice FOTO Pixabay

O tânără mamă reclamă neglijența cadrelor medicale de la Maternitatea Ploiești, după ce bebelușul ei a fost transferat de urgență la un spital din București, fiind intubat la Terapie Intensivă.

Lara Maria s-a născut la Maternitatea Ploiești pe 22 septembrie 2022.

Mama ei, A.C., o tânără de 20 de ani din Ploiești, a declarat că a fost lăsată să se chinuie zeci de ore, având contracții cumplite.

Fetița a fost născută prin cezariană, la 40 de săptămâni și 5 zile, cu grave probleme respiratorii, plămânii afectați și afecțiuni neurologice. Copilul a fost transferat de urgență la Spitalul Clinic Dr. „I. Cantacuzino” din București, unde se află intubată și acum, la Terapie Intensivă, potrivit Observatorul Prahovean.

”A fost o experiență tragică ceea ce am trăit la Maternitatea Ploiești. Am doar 20 de ani, a fost prima naștere, sunt sănătoasă, totul a decurs normal pe timpul sarcinii, deci nu înțeleg de ce, după naștere, mi s-a spus că exista riscul să mor și eu, dar și fetița”, a declarat tânăra mamă.

Femeia acuză cadrele medicale de neglijență.

”Am stat 30 de ore neasistată de nimeni! Am pierdut timp prețios și, din cauza asta, Lara Maria va rămâne cu sechele pe viață. Mi-au transferat-o la București cu un elicopter SMURD. Avea insuficiență respiratorie severă, după cele 30 de ore de travaliu, lichidul meu amniotic s-a infectat, devenind verde, copilul a înghițit acest lichid și a făcut pneumonie. Bebelușa mea e intubată și azi, 6 octombrie. A fost adusă în stare critică, medicii de la București, din fericire, au reușit să o stabilizeze.

Bebelușa mea este și azi la Terapie Intensivă. Va rămâne cu sechele pe viață”, a mai spus ea.

Tânăra a precizat că sarcina i-a fost monitorizată de medicul ginecolog Mihai Ciorăscu. Lucrurile au decurs normal, până în momentul în care s-a luat decizia internării ei, din cauza faptului că sarcina era avansată.

”Dacă nu mă lăsau să mă chinui singură 30 de ore, fără supraveghere, poate fetița mea azi ar fi fost bine. Îmi spuneau că nu mi s-a dilatat colul, să mai aștept. Am așteptat. Zeci de ore de dureri și chin, până când am născut, prin operație, un bebeluș care nu respira. Și pe care mi l-au transferat de urgență în capitală pe motiv că aici, la Ploiești, nu are șanse”, a mai declarat tânăra.

Potrivit ei, de când se află în București, au mai fost aduși încă doi copii de la Maternitatea Ploiești.

”Nimeni de la Maternitatea Ploiești nu își asumă prin ce trecem noi, ca părinți, dar și Lara. E hrănită artificial, prin cateter. Mă uit la ea în acel incubator și îmi vine să urlu. Dosarul meu de sarcină a fost impecabil. De ce, din cauza incompetenței, copilul meu trebuie să zacă într-un incubator? Dacă aș da timpul înapoi, niciodată nu m-aș mai apropia de acel spital. Vreau ca astfel de cazuri să fie cunoscute și bebeluși nevinovați să nu mai aibă de suferit.

De când am ajuns la București, au mai ajuns doi nou născuți aduși de la Maternitatea Ploiești. O fetiță cu septicemie, căreia i se mai dăduseră două ore de viață și care acum, aici, la spitalul din București, este bine și un alt nou născut adus, la fel, cu grave probleme respiratorii”, a povestit femeia.

Părinții Larei Maria iau în calcul varianta unei plângeri către Colegiul Medicilor.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Serviciile secrete belaruse au dejucat un presupus atac asupra capitalei Minsk cu drone care ar fi fost lansate din Lituania, a declarat joi, 25 aprilie, Ivan Tertel, șeful Comitetului pentru...
#maternitatea ploiesti, #acuzatii, #neglijenta, #nou nascut, #probleme medicale , #spital