Opinii Arta de a face pe vraciul, in lumea buna

Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 21:44
1615 citiri
Opinii Arta de a face pe vraciul, in lumea buna

In ultima vreme, produce valuri printre bolnavi, dar si printre cei sanatosi, subiectul predilect de conversatie al unei distinse doamne, mereu prezenta pe micul ecran, foarte apreciata de telespectatori, iubita de colegi si indragita o data in plus, cand s-a aflat, la ora de varf, cum a scapat ca prin minune de cancer, numai prin automedicatie, dupa ce doctorul nu-i mai daduse mari sperante.

Printr-un paradox greu de explicat, automedicatia este mai atractiva pentru bolnavi decat cel mai bun doctor, decat cea mai renumita clinica, cel mai de vaza spital sau cea mai respectata sala de operatii.

Automedicatia este totdeauna invaluita in mister. Ea poarta asupra ei un suport moral nevazut, un iz de chilipir neasteptat, iti da impresia ca cineva te-a blagoslovit cu ceva ceea ce altii inca nu stiu, ceva pe care, daca l-ar sti toata lumea, farmacistii ar da faliment, medicii s-ar duce cu totii la recalificare, facultatile s-ar inchide, iar laboratoarele si-ar da locatiile cu chirie, ca sedii pentru partide.

Pentru bolnav, automedicata este de multe ori colacul de salvare pe care medicina inca nu l-a aflat dar el, bolnavul, l-a descoperit ocazional, in conversatie cu un necunoscut, printr-o intamplare fericita si in mare taina.

Un astfel de secret pretios ni l-a impartasit distinsa doamna, facand senzatie si producand la televizor valva necesara pentru cresterea ratingului mai abitir decat discursul presedintelui sau decat replica imediata opozitiei: apiterapia te vindeca de cea mai temuta boala a secolului, cancerul.

Nu trebuie decat sa cunosti reteta - pe care, din toata planeta, deocamdata n-o stie decat doamna de la televiziune - si sa ai incredere in destin. Miile de victime ale acestui temut flagel ar fi fost si astazi in viata, daca ar fi stiut cum sa foloseasca mierea si derivatele sale, cheia luptei anticancer.

Fireste, televiziunea nu pierde ocazia sa-si mareasca si mai tare ratingul. Am asistat chiar si la o confruntare TV intre fosta profesoara de matematici si un medic oncolog. A fost un dialog al surzilor, in care medicul expunea cunostintele sale capatate prin studii in spitale, in clinici, in laboratoare, iar autoarea automedicatiei ii raspundea cu cunostintele sale despre rolul albinelor in sanatatea oamenilor, capatate, toate, de la tata.

Ar fi neelegant sa rostesc aici numele cunoscutei vedete, respectata ca om de afaceri si ca personalitate TV. Ma abtin sa pronunt si numele medicului, care s-a lasat antrenat intr-o conversatie sustinuta pe de o parte cu studiile si cercetarile specialisilor iar, pe de alta parte, cu amintirile din copilarie, de la tata.

Mi-am amintit, cu aceasta ocazie, ca tatal meu fusese ofiter de artilerie in rezerva, luptase in primul razboi mondial, pornind de la Marasesti, apoi la Oituz, la cucerirea Transilvaniei si la campania armatei noastre, care, ajunsa la Budapesta, a trebuit sa se retraga urgent, la interventia Frantei.

Toate le stiu de la tata. Imi placea sa-l ascult cum povestea episoade din razboi, ca fost ofiter artilerist. Cu toate acestea, niciodata n-as indrazni sa trag cu tunul, nici macar de proba.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#automedicatie cancer, #retete minune cancer, #miere medicament cancer , #emisiuni