CNA i-a amendat pe Sebastian Ghita si Elan Schwartzenberg

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 15:50
2203 citiri
CNA i-a amendat pe Sebastian Ghita si Elan Schwartzenberg

Consiliul National al Audiovizualului a decis marti sa ii sanctioneze pe Sebastian Ghita si Elan Schwartzenberg.

Realitatea Media, patronata de afaceristul Elan Schwartzenberg, a primit o amenda in valoare de 10.000 de lei pentru ca a difuzat emisiuni fara autorizare audiovizuala.

"Membrii CNA au acordat, in sedinta de marti, amenda in cuantum de 10.000 de lei societatii Realitatea Media S.A. Bucuresti deoarece nu a respectat prevederile art. 58 (1) din Legea audiovizualului, conform carora difuzarea serviciului de programe poate incepe dupa obtinerea deciziei de autorizare audiovizuala", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Si RTV, detinuta de Sebastian Ghita, a primit o amenda, de 20.000 de lei, tot din cauza ca a difuzat programe fara autorizatie, dar si pentru ca nu a anuntat schimbarea grilei, informeaza Pagina de Media.

La sedinta au fost invitati cei doi afaceristi ca sa dea explicatii in legatura cu scandalul de la Realitatea.

Emisia postului Realitatea TV a fost preluata, duminica, incepand cu ora 18:00, de echipa redactionala controlata de Elan Schwartzenberg. Echipa lui Sebastian Ghita nu a anticipat aceasta miscare, astfel ca nu a mai transmis deloc, nici pe noua frecventa, nici sub noua sigla, RTV.

Televiziunea lui Sebastian Ghita a fost preluata, luni, de mai multe companii de cablu. Aceasta poate fi receptionata pe UPC si Romtelecom-Dolce.

Cei doi s-au intalnit in noaptea de luni spre marti intr-un restaurant din Capitala si, desi au discutat timp de trei ore, nu au ajuns la un consens.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: Ziare.com