Monitorul Oficial a publicat Codul Insolventei. Legea contine articolele care afecteaza Realitatea TV

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 18:17
6505 citiri
Monitorul Oficial a publicat Codul Insolventei. Legea contine articolele care afecteaza Realitatea TV

Monitorul Oficial a publicat vineri Legea Insolventei, care cuprinde paragraful 3 al articolului 81 si paragraful 2 al articolului 348, a caror existenta a fost descoperita de postul Realitatea TV si care au aparut in lege fara sa existe in varianta care a fost supusa dezbaterii publice.

Primul articol va produce efecte juridice fata de companiile mass-media care se afla in insolventa, obligand CNA sa suspende licenta de functionare posturilor de televiziune si de radio pana la aprobarea unui plan de reorganizare de catre judecatorul sindic.

Astfel, paragraful 3, din articolul 81 arata: "In cazul in care activitatea debitorului se afla sub incidenta prevederilor Legii audiovizualului nr.504/2002, ca urmare a deschiderii procedurii si pana la data confirmarii planului de reorganizare se suspenda licenta audiovizionala, in sensul Legii audiovizualului nr.504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, cu incepere de la data primirii comunicarii de catre Consiliul National al Audiovizualului.

Codul insolventei: Peste 100 de posturi de radio si tv, afectate - dilema mare la CNA

In planul de reorganizare vor fi prevazute conditiile de exercitare a dreptului de a difuza, intr-o zona determinata, un anume serviciu de programe, conditii ce vor fi suspuse (sic!) aprobarii prealabile a Consiliului National al Audiovizualului".

Gusa: Ponta vrea sa falimenteze Realitatea Tv - cearta pe Codul insolventei

Un al doilea articol din legea insolventei, 348, introduce caracterul retroactiv al al aplicarii acestei legi, prin punctul 2.

Art. 348 (2) arata: "Prezenta lege se aplica si procedurilor de prevenire a insolventei si de insolventa aflate in derulare la data intrarii sale in vigoare, cu exceptia dispozitiilor art. 183-203, care se aplica doar cererilor introduse dupa data de intrare in vigoare a acesteia".

Reprezentanti ai postului Realitatea TV, dar si politicieni, oameni de presa, analisti si specialisti in reorganizare judiciare, au aratat caracterul abuziv si neconstitutional al prevederilor aparute subit si fara consultare publica in Codul Insolventei.

Citeste si:
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, au cerut în ședința Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu...
PNL, groparul României
PNL, groparul României
După ce Dacian Cioloș a eșuat în tentativa sa de a forma un guvern, pe surse, s-a auzit că președintele Iohannis i-ar fi cerut lui Florin Cîțu să facă un pas în spate, dar că acesta ar...
Sursa: Ziare.com