Presedintia a reclamat la CNA Realitatea TV - vezi motivul

Joi, 02 Iunie 2011, ora 15:57
2439 citiri
Presedintia a reclamat la CNA Realitatea TV - vezi motivul
Foto: Arhiva

Administratia prezidentiala a reclamat la CNA postul de televiziune Realitatea TV, pentru ca in timpul unor emisiuni, in perioada 12 - 13 mai, a fost difuzata "intr-o maniera tendentioasa" o informatie privind lucrarile realizate la vila Dante, fiind sugerata ideea ca acestea ar fi efectuate in vederea unei ipotetice mutari a lui Traian Basescu.

"Administratia Prezidentiala considera ca postul Realitatea TV, in perioada 12 - 13 mai a.c., a incalcat principiile unei informari corecte prin difuzarea intr-o maniera tendentioasa a unei informatii privind lucrarile efectuate la vila Dante, fiind sugerata ideea ca acestea ar fi efectuate in vederea unei ipotetice mutari a presedintelui Romaniei, Traian Basescu", se arata in sesizarea semnata de Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, si adresata presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Rasvan Popescu, potrivit Mediafax.

In sesizare se precizeaza ca "insinuarile respective" au fost facute desi Administratia Prezidentiala a exprimat o pozitie oficiala privind subiectul dezbatut.

"In calitate de purtator de cuvant al presedintelui Romaniei, am transmis postului Realitatea TV o precizare cu privire la faptul ca seful statului nu are nicio intentie de a-si schimba resedinta. Respectivele precizari au fost comentate intr-o maniera vadit tendentioasa de catre moderator, desi acesta nu a putut prezenta vreo dovada a intentiei presedintelui de a utiliza vila Dante", se arata in respectiva sesizare.

Turcan mai sustine ca "titlurile tendentioase" din timpul emisiunii "Ultima ora", difuzata joi, 12 mai, incepand cu ora 21.00 - "Odiseea spatiala a familiei Basescu", "Dotari exotice in Vila Lac 3" (alaturi de fotografia sefului statului), "Basescu: 2 fete, 5 palate" - "aduc in mod vadit prejudicii de imagine presedintelui Romaniei".

Purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu ii cere presedintelui CNA ca institutia pe care o conduce sa analizeze daca emisiunile si jurnalele de stiri de la Realitatea TV referitoare la seful statului, difuzate in perioada mentionata, respecta principiile unei informari corecte.

Sesizarea lui Valeriu Turcan va fi analizata in sedinta de joi a CNA.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#presedintie sesizare CNA, #Realitatea TV informatie , #televiziune
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
cumva caseta video cu udrea si base in mihaileanu???
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5