Opinii: TVR e mort. Traiasca bulgarii

Sambata, 07 August 2010, ora 21:30
3554 citiri
Opinii: TVR e mort. Traiasca bulgarii
www.tvr.ro

Am crescut la tara, intr-un sat de langa orasul Giurgiu, aproape de granita cu Bulgaria. Un sat asezat in Lunca Dunarii, foarte jos pentru a receptiona multe posturi de televiziune. M-am multumit cu "bulgarii" si cu TVR1. Nici macar la TVR2 nu am avut acces.

Am tinut la TVR ca la un frate mai mare. Am respectat TVR pentru ca era singurul meu mijloc de legatura cu lumea, in lipsa popularului cablu de la oras. Sa prinzi Pro tv sau Antena 1, reprezenta un tel prea indepartat pentru posibilitatile lumii rurale din acea zona. Eram frustrat ca unii se uita la Tuca, iar eu nu stiu ce e acela un talk-show. Vroiam sa-l vad si pe Florin Calinescu la "Chestiunea Zilei" si multe filme care rulau pe posturile comerciale. Vroiam sa-l vad pe Vadim si pe Rona Hartner.

Dar, trebuia sa ma multumesc cu TVR si cu posturile bulgaresti, pe care le prindeam cu o sarma. Asta, pe timpul lui Ceausescu, era un privilegiu, dar eram prea mic sa ma bucur de receptionarea unui campionat mondial de fotbal sau vreo Olimpiada.

Ii uram pe cei care vorbeau urat despre plata abonamentului TVR. Chiar si cand li s-a interzis sa mai dea multa publicitate, am fost nemultumit. Vroiam ca TVR-ul sa aiba bani, ca sa-mi ofere si mie emisiuni pe masura vremurilor in care traiam. Am fost fascinat de Cristian Tudor Popescu si Ralu Filip care faceau o emisiune excelenta pentru acele vremuri. Asteptam serile de luni si miercuri, cu mult interes.

Am fost dezamagit, cand am auzit ca Stelian Tanase a fost demis inainte sa dea drumul unei emisiuni de dezbateri, "Masina de tocat". La presiunile lui Nastase, se zvonea prin piata. Dar, nu puteam sa recunosc, in sinea mea, ca TVR e manevrata politic. Eu trebuia sa-mi mentin increderea in acest post, pentru ca aveam nevoie de el, iar perceptia mea nu trebuia sa fie alterata de nimic.

S-au schimbat vremurile, tehnologiile au evoluat, eu am plecat spre zone cu o receptie mai buna. Televiziunea publica a ramas una dintre slabiciunile mele. Nu puteam sa reneg un produs cu care m-am hranit si care mi-a fost aproape.

Dar nu mai pot sa ma mint. Si, nu trebuie sa ne mintim. Platim abonament degeaba si la SRTV si la SRR. Platim ca sa asitam la clampaneala pseudojurnalistilor. Platim ca sa asistam la folosirea TVR ca pe un ring, unde se rezolva lupte politice? Televiziunea a ajuns tribuna de partid. Pai, de-asta trebuie sa dam noi bani? Pentru spalare de imagine publica? Mai bine era cu bulgarii.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#Televiziunea Romana, #tribuna de partid, #abonament TVR , #TVR
Comentarii
Poza Cine-uita-nu-merita
Cine-uita-nu-merita
rank 5
liviu anghel de profesie operator pc si propagandist psdnl, care are creierul spalat
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Iata o actualizare la "Padurile surori si codrii frati" de o platitudine imbecilizanta : "Am tinut la TVR ca la un frate mai mare".