O calatorie cu metroul ar putea costa peste 4 lei

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 14:36
3083 citiri
O calatorie cu metroul ar putea costa peste 4 lei

Liderul sindical Metrorex, Ion Radoi, a anuntat ca angajatii vor declansa marti greva generala, dar a atras atentia ca in cazul in care nu se vor mai acorda subventii de la stat o calatorie cu metroul se va majora si va costa peste 4 lei.

"Mai avem o problema care sper eu sa se lamureasca: cea privind subventia. Nu este a noastra ci a calatorilor. Daca cumva ideea lansata de un secretar de stat ca metroul nu ar trebui sa mai primeasca subventii inseamna sa bagam aceasta decizie pe seama calatorilor.

Asta inseamna o majorare la un tarif de calatorie la peste 4 lei. Este o nedreptate creata calatorilor avand in vedere ca in toate tarile metrourile sunt subventionate. Transportul public de calatori este o activitate sociala", a declarat luni liderul sindical.

Sindicalistii de la Metrorex au decis luni sa declanseze marti greva generala pe termen nelimitat, drept urmare intre orele 4.00 si 16.00 nicio garnitura de metrou nu va circula, dupa ce negocierile cu ministrul interimar al Transporturilor au esuat.

"Imi pare rau ca nu pot sa va dau o veste buna. Situatia a ramas neschimbata, nu ni s-a facut nicio oferta. In schimb ni s-a sugerat sa asteptam pana in luna februarie cand se adopta bugetul pe 2010. Si daca bugetul pe 2010 o sa se aprobe in noiembrie 2010 noi sa asteptam un an? Am solicitat sa respecte Constitutia si contractele colective de munca care obliga administratia la negociere", a declarat liderul sindical.

Ion Radoi a mai spus ca este posibil ca in cursul serii de luni sa mai aiba loc o runda de negocieri cu ministrul Transporturilor, dar sansele sunt slabe.

"Radu Berceanu ne-a spus ca daca o sa aiba un alt rezultat in cursul dupa amiezii si serii (luni - n.red.) vom fi contactati. Maine (marti - n.red.) de la ora 04.00 pana la 16.00 nu va circula metroul pe termen nelimitat. O sa asiguram o treime din activitate, adica de la ora 16.00 pana la ora 23.00. Salariatii de la metrou au dreptul la mai multi bani dupa un an foarte bun cu crestere a productivitatii muncii de 33%.

Motiv pentru care am solicitat negocierea unui nou contract colectiv de munca pentru crestere salariala. Am spus ca suntem dispusi sa discutam cresteri de pana la 20 procente, dar trebuie sa facem o intelegere. Ca sa intelegeti situatia: anul trecut un salariat a produs 1.000 de paini si a consumat 10, iar anul asta a produs 2.000 de paini si consuma opt, este o situatie incorecta", a mai precizat Radoi.

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#scumpire abonament metrou, #scumpire patru lei, #greva generala metrou marti , #angajati