Lucru neștiut de oameni, descoperit de medici. Micul dejun poate crește riscul de atac de cord: Ce trebuie să schimbi

Sambata, 18 Noiembrie 2023, ora 01:12
8009 citiri
Lucru neștiut de oameni, descoperit de medici. Micul dejun poate crește riscul de atac de cord: Ce trebuie să schimbi
Unele alimente de la micul dejun pot crește riscul de atac de cord FOTO: Independent

O echipă de oameni de știință condusă de Universitatea Dusseldorf din Germania, care a realizat un studiu publicat în revista BioMed Central Medicine pe 16 noiembrie 2023, a descoperit un aspect important pentru sănătate. Experții au dezvăluit că unele alimente servite la micul dejun pot crește riscul de atac de cord, iar altele îl reduc.

Micul dejun a fost întotdeauna cea mai importantă masă a zilei, iar acum, oamenii de știință au descoperit că ar putea reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral - dar totul depinde de ceea ce mănânci, potrivit The Independent.

Studiul a constatat că înlocuirea untului cu ulei de măsline ar putea reduce riscul de boli de inimă. Schimbarea unui ou cu o mână de nuci reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare cu până la 17%, potrivit unei investigații efectuate de oamenii de știință asupra alimentelor pe bază de plante „la modă”.

Medicii britanici avertizează. Un obicei nocturn poate fi un ”ucigaș tăcut” pentru oameni: Ce trebuie să faci

Analiza, publicată în revista BMC Medicine, spune că consumul unui ou mai puțin pe zi și înlocuirea acestuia cu nuci ar putea reduce riscul de boli de inimă cu 17%, diabetul cu 18% și decesul prematur cu 15% dacă ar fi înlocuit cu 25 până la 28 de grame de nuci.

Cu toate acestea, nu a concluzionat că ouăle ar trebui eliminate cu totul din dietă. În timp ce unii experți au avertizat de mult că ouăle sunt dăunătoare pentru inima ta, problema a fost dezbătută, deoarece alții spun că sunt necesare mai multe dovezi.

Boala de inimă a fost mult timp una dintre cele mai mari ucigașe din Marea Britanie, Fundația Britanică pentru Inimă raportând că 460 de oameni mor în fiecare zi și 48.000 în fiecare an din cauza bolilor cardiace sau circulatorii.

Rezultatele împărtășite de Centrul German de Cercetare a Diabetului nu arată niciun beneficiu al schimbului de pește și fructe de mare cu opțiuni pe bază de plante și nicio dovadă că înlocuirea produselor lactate poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

Un obicei al oamenilor lovește mortal: Câte 150 de cazuri zilnic într-o țară cu 1 milion de români VIDEO

Dar schimbarea acestuia cu nuci este legată de o reducere foarte mică a riscului de deces prematur.

Persoanele care au înlocuit 50 de grame de carne procesată - echivalentul unui cârnat - cu o cantitate echivalentă de leguminoase, linte, năut sau fasole s-a dovedit a avea un risc cu 23% mai mic de a muri premature sau de a dezvolta boli de inimă.

Riscul a fost și mai mic, de 27 la sută, dacă au mâncat 28 până la 50 de grame de nuci în loc de carnea procesată.

Dr. Sabrina Schlesinger, un coautor al recenziei, a declarat: „Mulți oameni încep ziua cu un ou prăjit la micul dejun, dar rezultatele acestei analize sugerează că ar putea fi mai bine să înlocuiți aceste alimente cu alimente pe bază de plante”.

„Există, de asemenea, dovezi că oamenii ar putea beneficia de înlocuirea păsărilor de curte cu alimente pe bază de plante, deși au existat puține dovezi pentru înlocuirea produselor lactate”.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#micul dejun, #risc atac cord, #risc boli inima, #risc atac cerebral, #alimente sanatoase, #alimente nesanatoase inima , #stiri externe