Valeriu Turcan: Daca nu dadea banii ceruti de partid, Ungureanu era dat jos

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 13:33
2598 citiri
Valeriu Turcan: Daca nu dadea banii ceruti de partid, Ungureanu era dat jos

Fostul consilier prezidential Valeriu Turcan crede ca daca premierul Ungureanu nu ar fi alocat banii ceruti de partide pentru comunitatile locale, ar fi riscat sa fie debarcat din functie.

Intr-un interviu acordat cotidianului Romania Libera, fostul purtator de cuvant al presedintiei a explicat ca Mihai Razvan Ungureanu ar avea sanse in politica si cu o structura proprie, si cu PDL.

"Cel mai important adversar al lui este timpul, fiindca are nevoie de mai multa portanta: cota actuala este insuficienta pentru un om care vrea sa castige alegerile. S-ar putea sa se ajunga insa la concluzia ca implicarea sa in conducerea PDL ar fi cea mai naturala si mai buna solutie. Depinde daca va fi sau nu devorat pana la un moment electoral. Va dau exemplul cu alocarile pentru comunitatile locale - a fost in fata unei solutii cu doua variante costisitoare ca imagine. Ori accepta alocarile si iesea scandal politic cu Opozitia, ori nu le accepta si era o sansa mare sa cada Guvernul si sa ai instabilitate politica, in an electoral si pe fond de criza", a declarat Turcan, reamintind ca guvernul se bucura de o majoritate destul de fragila.

"Nu vad imposibila constituirea unui grup de persoane nemultumite care sa voteze impotriva Guvernului", a adaugat Valeriu Turcan.

Bucuresti, Constanta si Cluj - alegerile care conteaza pentru PDL

In opinia sa, PDL poate recastiga o parte din procentele pierdute, mai ales daca se concentreaza pe marile centre electorale.

"Prioritatea zero o reprezinta alegerile locale. Concentrarea ar trebui sa fie maxima in mod particular asupra scorului de la Bucuresti, Constanta si Cluj. Abordarea electorala a acestor zone ar putea sa influenteze major, in bine sau in rau, scorul partidului pe ansamblu", a punctat Turcan.

Intrebat ce sanse are Silviu Prigoana, candidatul PDL, sa castige Primaria Capitalei, Valeriu Turcan a spus ca este foarte importanta echipa de campanie si strategia aleasa.

"Sunt trei elemente definitorii pentru un rezultat electoral bun - candidat, campanie cu mesaj inteligent, la care oamenii sa rezoneze, si echipa de sustinere. Majoritatea cetatenilor, care au vazut de-a lungul timpului toate nastrusniciile si toate tipurile de mesaje electorale, mai mult ca niciodata reclama seriozitate si proiecte fezabile de la candidati", a declarat Valeriu Turcan.

Citeste si:
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Sursa: Ziare.com