Cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria. Meteorologii anunță scăderi ale temperaturilor

Vineri, 11 August 2023, ora 14:29
3019 citiri
Cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria. Meteorologii anunță scăderi ale temperaturilor
Grătar FOTO Unsplash

Meteorologii anunță temperaturi mai scăzute decât cele normale în perioada următoare, cu nopți și dimineți foarte răcoroase, inclusiv în minivacanța de Sfânta Maria. Cele mai ridicate valori vor fi arătate de termometre în București, unde se anunță 29 de grade Celsius.

”O vreme în general frumoasă, cu nopți și dimineți reci.

Mâine vom mai consemna valori ale temperaturilor minime de numai 6...8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, 18...20 de grade pe litoral și în zona Deltei, în timp ce în restul țării, mai ales în sud, valori apropiate de 19...20 de grade.

La nivelul temperaturilor maxime, dacă mâine vorbim de valori cuprinse între 23 până la 31 de grade, același lucru va fi de interes și pentru debutul săptămânii următoare când vorbim, mai ales luni și marți, de temperaturi ușor în creștere, până la 32°.

Însă, într-adevăr, nopțile și diminețile rămân în continuare ușor mai răcoroase, cel mai mult se va resimți această răcorire în regiunile intracarpatice.

Și la această oră, consemnăm o diferențiere a ceea ce înseamnă valorile de temperaturi mai reci în zonele centrale nordice, cel mult 17...18 grade, în timp ce în regiunile extracarpatice, în extremitatea de vest a țării sau în partea sud, sud-est și est, valori care depășesc 25 de grade în pragul unei zile de vară, cel mai cald fiind în capitală, 29 de grade.

Așadar, o vreme în general frumoasă și călduroasă, dar nopți și dimineți reci”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#minivacanta sfanta maria, #Sfanta Maria, #vremea, #prognoza meteo , #vremea