Cum i-a convins Miruna Pascu pe judecători s-o mute de la Târgșor pe Kiseleff. Mama lui Vlad Pascu, colegă cu Elena Udrea și reprezentată de un fost avocat al acesteia

Joi, 09 Noiembrie 2023, ora 21:30
5246 citiri
Cum i-a convins Miruna Pascu pe judecători s-o mute de la Târgșor pe Kiseleff. Mama lui Vlad Pascu, colegă cu Elena Udrea și reprezentată de un fost avocat al acesteia
Miruna Pascu a fost colegă cu Elena Udrea în ultimele 14 zile la Penitenciarul Târgșor. FOTO: Ionuț Mureșan

Miruna Pascu, mama tânărului de 19 ani care s-a urcat la volan drogat și a ucis doi adolescenți în Vama Veche, a fost plasată în arest la domiciliu joi, 9 octombrie, după 56 de zile în care a stat după gratii, după ce a încercat să influențeze declarațiile iubitei fiului ei, Vlad Pascu. Femeia a fost reprezentată în instanță de un avocat care a apărat-o în trecut și pe Elena Udrea. De altfel, Miruna Pascu a fost în ultimele două săptămâni colegă de pușcărie cu Elena Udrea la Penitenciarul Târgșor.

Magistrații Cristian Răzvan Ilie (președinte) și Petrică Iulian Bădoi (judecător) de la CAB i-au admis constestația Mirunei Pascu împotriva hotărârii Tribunalului București din data de 30 octombrie, atunci când femeia a cerut înlocuirea măsurii arestului preventive cu arestul la domiciliu.

Miruna Pascu stătea de două săptămâni la Penitenciarul de Femei Târgșor, de unde a fost adusă cu o dubă în instanță, alături de alte deținute. Ea este trimisă în judecată pentru amenințare și influențarea declarațiior în legatură cu presiunile pe care le-a făcut asupra iubitei lui Vlad Pascu, Rebeccca Lăzărescu, pe care o „învăța” ore în șir la telefon ce să spună în fața anchetatorilor.

Miruna Pascu, reprezentată în instanță de avocatul milionarilor

În sala de judecată, femeia a fost reprezentată de avocatul Alexandru Chiciu, care în trecut a apărat-o pe Elena Udrea, pe Nelu Iordache, pe Constantin Niță sau pe Sorin Oprescu.

Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Avocatul a cerut instanței de control judiciar să desființeze hotărârea Tribunalului București din data de 30 octombrie și să-i înlocuiască Mirunei Pascu măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Alexandru Chiciu este cunoscut pentru pledoariile lui emoționante, în care își apără clienții la persoana I plural, de parcă și el s-ar afla în aceeași situație cu ei:

  • „Posibilitate ca ea să influențeze martorii nu există, iar despre pericolul social al faptei nu se poate discuta în procedura de cameră preliminară. Judecătorul fondului făcea vorbire despre un risc, dar acest risc este unul abstract.
  • Cu privire la necesitatea măsurii: dacă la început am înțeles, observați că acum acest principiu al necesității a dispărut.
  • Ca fapte reținute, avem amenințarea și influențarea unei singure declarații de martor. Fără a încerca să diminuăm gravitatea acestora, inculpata a recunoscut comiterea lor. Dacă inițial am avut o suspiciune, acum poziția noastră s-a schimbat – am recunoscut tot – iar măsura arestului preventiv își pierde oportunitatea.
  • În plus, la dosar sunt niște interceptări pe care nu le-am contestat și care nu mai pot fi modificate în niciun fel.
  • Cu privire la proporționalitatea măsurii arestului preventiv, judecătorul fondului nu a avut în vedere problemele de sănătate: clienta mea suferă de o boală autoimună. Considerăm că măsura arestului la domiciliu ar respecta proporționalitatea și în raport de starea ei actuală de sănătate.
  • În concluzie, nu există niciun risc pentru buna desfășurare a procesului dacă va fi plasată în arest la domiciliu. Am înțeles cu toții – și ea, și noi – care sunt rigorile, vă rugăm așadar să apreciați asupra unei măsuri preventive alternative”, a declarat avocatul Alexandru Chiciu.

Miruna Pascu: „Eu nu cunoșteam anturajul lui Vlad absolut deloc”

Procurorul de ședință al DIICOT a cerut respingerea contestației și menținerea Mirunei Pascu în arest preventive, deoarece aceasta a încercat să influențeze „un martor-cheie” din dosar.

„Inculpata nu prezintă suficiente garanții procesuale că nu va încerca să influențeze bunul mers al procesului penal”, a conchis reprezentantul DIICOT.

În ultimul cuvânt, Miruna Pascu a declarat:

  • „Acea influențare se referă la faptul că un dosar pe care ea (n.r. – Rebecca Lăzărescu) îl avea deja va fi adus la cunoștința presei. Eu nu aveam atunci la cine să sun, nu aveam niciun număr de telefon al vreunui prieten al lui Vlad.
  • Eu nu cunoșteam anturajul lui Vlad absolut deloc, așa că am sunat-o pe persoana cea mai apropiată. Eu nu am menținut cu Vlad o relație filială normală, că el stă la tatăl lui.
  • Nu am avut în acel moment reprezentarea că prin acel telefon voi influența declarațiile.
  • Eu de două săptămâni sunt pe Penitenciarul Târgșor. Alte deținute au beneficiat de acestă măsură a arestului la domiciliu în timpul procesului cu niște fapte…Nici nu vreau să compar!
  • Domnișoara (n.r. – Rebecca Lăzărescu) a susținut că am amenințat-o cu publicarea unui videoclip care nu era la mine. Ea și presa au susținut lucruri total neadevărate, cum că i-aș fi dat Xanax lui Vlad la petreceri. Singura persoană care m-a denunțat a fost chiar ea, apoi ceilalți martori n-au confirmat nimic”, a declarat Miruna Pascu.

Instanța a stabilit că femeia va sta în arest la domiciliu la o adresă de pe Șoseaua Kiseleff, una dintre cele mai luxoase zone din București.

Cum i-a promis Miruna Pascu fiului ei că-l va scăpa „basma curată”

Miruna Pascu, mama tânărului de 19 ani care a ucis două persoane în Vama Veche în timp ce conducea drogat, îi promitea fiului ei că va face tot posibilul să îi obțină înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, apoi se va asigura că procesul durează cât mai mult, cel puțin până când acesta va împlini 21 de ani. Asta deoarece zilele de arest la domiciliu se scad din pedeapsă, iar Vlad Pascu s-ar alege în acest fel cu o condamnare mai ușoară sau chiar cu una considerată a fi executată.

Femeia a ajuns la rândul ei în arest preventiv vineri, 15 septembrie 2023, după ce a încercat să o determine pe iubita fiului ei, Rebecca Lăzărescu, să nu le spună nimic anchetatorilor. Miruna Pascu e cercetată acum pentru infracțiunile de amenințare și influențarea declarațiilor.

Cu două zile înainte de a fi reținută, Miruna Pascu i-a împărtășit lui Vlad „strategia” ei de apărare în cele două dosare, de ucidere din culpă și de trafic de droguri: tergiversarea proceselor.

Din interceptările DIICOT aflate în cuprinsul referatului cu propunere de arestare preventivă a Mirunei Pascu reiese clar că femeia urmărește ca, într-o primă fază, să obțină pentru fiul ei plasarea în arest la domiciliu, apoi să tragă de timp cât mai mult la proces.

Miruna Pascu a fost interceptată de procurorii DIICOT în timp ce îi spunea fiului ei: „Eu voi face să dureze procesul ăsta, este „must” pentru mine să faci 21 de ani și o zi până la sentință definitivă și chestia asta se poate fără probleme”.

Cum o presa Miruna Pascu pe iubita „oxicomană” a fiului ei

Mama lui Vlad Pascu a contactat-o pe prietena „oxicomană” a acestuia, Rebecca Lăzărescu, pe care a „învățat-o” ce să spună în fața anchetatorilor, în așa fel încât fiul ei să scape mai ieftin. Miruna Pascu nu și-a pus nicio secundă problema că nu numai Rebecca o ascultă, ci și DIICOT.

Miruna: Îți repet! Orice declarați voi, ca și între ghilimele martori, nu sunteți martori…voi cumva trebuie să fiți agățați toți pentru acele clipuri, vă repet, că nu există nimic altceva decât mizeriile alea după net.

Rebecca: Și, dar ce să…eu de asta voiam să vorbesc cu dumneavoastră…ce să le zic…dacă mă întreabă, ce să le zic?

Miruna: Nu le zici nimic! Le zici că făceați și voi mișto de ceilalți cum face toată lumea pe net…nu asta făceați de fapt?

Rebecca: Aa…adică să neg…filmulețele …

Miruna: Da…că poți să faci mișto, nu-i așa? Păi tu vrei să spui că luați, voi luați nu știu ce căcaturi?...

Rebecca: Nu știu, chiar nu știu dacă să mint sau într-adevăr în acel videoclip, dacă nu eram sub influență, nu-l făceam niciodată. Până la urmă… că na…

Miruna: Nu erai sub nimic! Nu trebuie să spui în viața ta așa ceva…draga mea, pentru că nimeni nu poate să spună după un clip.

Rebecca: Cum adică?!

Miruna: Într-un clip poți să fii orice…e ca și cum ai juca teatru, da? (…) Există cumva vreo probă?

Rebecca: Că aș fi consumat? Chiar nu știu. Habar n-am, de asta îmi este cel mai frică, să nu fie vreo probă împotriva mea…de asta sunt foarte speriată.

Miruna: Deci, tu singură te poți băga, înțelegi?

Rebecca: A, dacă zic că aș fi consumat, mă bag singură, nu?

Miruna: Păi nu-i logic? Iar eu nu cred că ați consumat nimic din punctul meu de vedere, cred că decât ați făcut pe nebunii tot timpul.

Rebecca: Da mi-e frică pentru că se vedea pe fața mea.

Miruna: Nu se vede, deci nu e vorba de văzut „neinteligibil” după față nu te pune nicăieri.

Rebecca: Că am văzut pe internet, toată lumea și-a dat seama după față.

Miruna: Ce spune toată lumea este altceva…îți repet! Eu cred că trebuie să-ți iei un avocat dacă ești atât de fraieră, crede-mă!

Rebecca: Da, nu ştiu, chiar nu ştiu ce să fac în legătură cu…

Miruna: Păi îți spun eu, nu te duci și îți iei un avocat în cazul ăsta. Și îți dau numărul de avocat și al avocatului lui Vlad și vorbesc împreună.

Rebecca: Și dacă mă bagă la mărturie falsă?

Miruna: Păi cum să poată face chestia asta?

Rebecca: Nu știu, din ... din probe, eu știu ce probe au ei?

Miruna: Nu există așa ceva…ce probe, care probe? (…) Dar dacă ești atât de labilă, ia-ți un avocat.

Rebecca: Labilă?!

Miruna: Că altfel, crede-mă că te halesc!

Rebecca: Adică? Mă haliți?

Miruna: Nu eu. eu nu, eu n-am nicio treabă, eu spun ce o să pățești tu de la ceilalți, pentru că vei fi băgată într-un dosar în care de fapt nu ai niciun fel, nici în clin nici în mânecă. Dosarul nu e mare, pare, ce a făcut presa…nu e niciun dosar, e dosarul unui accident în care Vlad nici măcar nu a avut niciun fel, chestiile alea cu sevraje și cu nu știu ce sunt căcaturi, înțelegi?

Rebecca: Da, da.

Miruna: Căcaturi, nu-i nimic adevărat…nu e nimic adevărat îți dau cuvântul meu de onoare, deci a luat un Diazepam, atât i s-a dat.

Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, s-a urcat la volan drogat pe data de 19 august și a intrat cu mașina într-un grup de tineri, dintre care doi au murit pe loc iar alții au fost răniți. Tragedia s-a produs între Vama Veche și 2 Mai, iar impactul a fost atât de puternic încât una dintre victime a fost secționată în jumătate.

La scurt timp de la tragedia s-au aflat informații cu privire la Vlad Pascu, anume că în aceeași zi fusese oprit de Poliție de 2 ori apoi lăsat să plece mai departe, că era un vechi consumator de droguri, încă de la 13 ani, că umblă într-un anturaj de copii de bani gata. Totul a culminat cu publicarea unui video în care Vlad Pascu și iubita lui, Rebecca Lăzărescu se filmează în timp ce consumă Oxycodonă, iar tânăra glumește și spune: „Noi nu suntem toxicomani, noi suntem oxycomani!”.

Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
#miruna pascu eliberare arest, #Penitenciarul targsor, #Elena Udrea, #arest domiciliu, #curtea de apel bucuresti, #influentarea declaratiilor, #vlad pascu , #justitie