Ziare.com

Miscarea Populara are deja bunic spiritual (Opinii)

Joi, 25 Iulie 2013, ora 07:28

   

Miscarea Populara are deja bunic spiritual (Opinii)
Dupa ce inainte mergatorul Traian Basescu i-a prezis venirea pe lume in primavara anului trecut si, dupa o indelungata gestatie, partidul Miscarii Populare s-a nascut in sfarsit.

El isi propune tinte dintre cele mai marete: sa castige guvernarea, sa uneasca si apoi sa readuca dreapta la Putere, ca si cum dreapta ar mai fi fost vreodata singura locatara a Palatului Victoria. Un singur lucru nu ne spune: ce vrea sa faca noul partid cu guvernarea? Pana aici, nimic nou, asadar.

De ce se zice ca s-a alcatuit pe principiul sacosei? Fiindca principiul acesta da roade imediate: nu mai e nevoie de convingerea cetatenilor, nici de adeziuni populare, ci de un facator profesionist de partide care se duce cu sacosa la piata si ce gaseste aceea aduce acasa.

Deocamdata insa nu a gasit decat 2 parlamentari, 22 primari ai PDL, dornici sa schimbe locul. Vorba ceea: schimbi locul, schimbi norocul. Iarasi nimic nou.

Intre dorinta si putinta

Spunea un membru de vaza al staff-ului, persoana importanta, ca noul partid va fi lansat dupa toate regulile unei formatiuni moderne. Ei bine, pana acum nu s-a respectat nicio regula. Fiindca o miscare politica, mai ales una ce se vrea populara, ar fi trebuit sa se lanseze dupa degajarea unui curent politic nou, a unui mainstream.

Nici vorba de asa ceva: a existat doar un om, cred ca actualul presedinte, care a dorit sa construiasca pentru sine, probabil si pentru un numar de apropiati, un vehicul politic care sa-i mai permita sa joace un oarece rol si dupa expirarea mandatului la Cotroceni.

Mainstream-ul de mai sus trebuia sa genereze o masa critica in favoarea unei initiative mult asteptate, or neamorsand noi si puternici vectori politici, PMP va avea un viitor incert sau chiar nul. Asa cum viitor incert au avut toate creatiile partinice personalizate la noi sau aiurea, chiar dublate de o sete neostoita de putere: odata cu disparitia facatorului, dispare si creatia, facuta poate cu bune intentii.

Un partid de stat

In plus, noua creatie partinica s-a facut in timpul programului de lucru, deci pe banii contribuabilului. Iar graba si amatorismul n-au permis croirea unei ideologii si a unui program in afara de "Romania trebuie condusa altfel" si "Suntem si ramanem partenerii presedintelui Romaniei"... Care nu pot sub nicio forma avea legatura cu noul proiect de tara, cum se lauda, nici cu doctrina fondatoare: toti vrem sa fim condusi altfel. Iar printre fondatori nu gasim niciunul care sa-si fi dovedit...

Daca singurele idealuri ale proaspatului partid sunt slujirea cu credinta a "bunicului spiritual", Traian Basescu, ei bine, asta se intampla de 9 ani incoace. Doar nu se indoieste cineva ca PDL a intuit mereu cele mai ascunse dorinte ale presedintelui, facandu-i intotdeauna pe plac.

De altfel, partidul lui Vasile Blaga nu si-a expus niciodata ideologii, programe de reforme, proiecte nationale de anvergura, ci a jucat mereu rolul de scutier prezidential. Inclusiv la guvernare. Nu degeaba acum a intrat intr-un unghi mort.

Elena Udrea

In schimb, ideea Elenei Udrea este interesanta: PMP va fi un proiect comun cu PDL. Adica vom asista in zilele urmatoare la varsarea continutului portocaliu in noua forma conceputa probabil impreuna cu presedintele. O transvazare va sa insemne totusi altceva decat renuntarea la sigla, culoare si imn ca in ARD de anul trecut.

Acum hainele ponosite si tavalite de PD si PDL prin campanii cica se vor schimba cu fracul si jobenul imprumutat de la popularii europeni.

Ceea ce uita mereu dl Basescu si ai sai "policy makers" este ca electoratul romanesc s-a maturizat, (ma mandresc s-o scriu!), iar asemenea facaturi nu mai prezinta cine stie ce interes electoral. Vezi rezultatele catastrofale obtinute in 2012 de ARD. Este si motivul pentru care lansarea partidului a intarziat atata. N-a fost cu cine.

Iabloko, PAC, PMP

Deocamdata principalii membri ai staff-ului sunt cu totii traseisti. Sigla PMP va fi controversatul mar, ca si a partidului rusesc Iabloko, fara reprezentare parlamentara din 2007, sau a PAC-ului lui Nicolae Manolescu. Azi complet uitat.

Singurii vectori politici enuntati: "Romania trebuie condusa altfel", epuizat dupa 23 ani de uzura, iar veneratul bunic spiritual, Traian Basescu, nu mai incalzesc inimile maselor ca altadata, el mai beneficiind de 10-15% incredere, nu intentii de vot.

Judecata la rece, zestrea aceasta nu ne permite sa fim optimisti. In schimb ne permite sa anticipam faramitarea si mai accentuata a dreptei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2260 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nea Petrica

Va e frica de reunificarea dreptei, fugiti ca diavolul de tamaie si denigrati, doar, doar oti mai intarzia un pic acest lucru. Mai devreme sau mai tarziu, s-o trezi si poporul asta, si-atunci va fi bai de voi, trompetele comunistilor, oameni ca matale, Leca, etc. Da' o sa fie locuri prin agricultura, pe la sapa...

 

Forfota mare la ferma lu nea nelu comunistu: apare o idee noua care

poate contrazice credinta tovarasesc populara, dati mai putin sa se ajunga la totzi, dupa printipu firimiturilor generos aruncate boborului.
Intotdeauna au existat hoti si prosti, vrednici si lenesi, calitate si cutuma, dar la modul in care o face tovarasu autor, mai rar, prea rar, e impotriva naturii umane, mai draga jurnalist activist.

 

Vreti sa recititi Scanteia comunista?

Cititi articolele acestui autor depasit de istorie.

 

Deocamdata s-au depus doar actele ;

mai e pana se da decizia .

Sa citesti ce scrie musiu Tomegea ref la noul partid , menit a da incredere romanilor ca nu se duce tara inapoi spre "culmile de aur" ,
ca Blaga .... acest .... si cu un PDL care a tradat si tara si electorat ...
ei bine , ia sa ne vedem noi de ale noastre si sa speram ca Justitia va taia izvorul de bani care curge inspre vuvuzele .

Hayssam e in tara si poate se intampla niste minuni .

Mișculaținea Fripturiștilor Populistici Comuniști.

Mișculațiunea Fripturiștilor e o adunătură de fripturiști și o gașcă de saltimbanci portocalii deghizați care nu face nici măcar două parale - iar bunicul cu spirtoase e un impostor,un uzurpator,un nelegitim care a fost DEMIS de 8,5 milioane de votanți.

Mișculaținea Frifturiștilor Populistici = Fortoșii Clinici ai lui Alifie Unguilă & Bodo Homobach=LOVE + Buhuceanu.

Makcu zis cu duioșie bunicul cu spirtoase a știut de fuga lui Omar Hayssam. Spirtangiul Makc a fost complice la fuga Haisamului. O spune DGIPI.

Document incendiar in care se vorbește despre complicitatea Makcului cu spirtoase, dar și a fostului ministru de Interne, Vaxile Bleaga, la fuga lui Omar Hayssam din țară. Potrivit unui document din 5 mai 2006, DGIPI a sesizat DIICOT, IGPR, IGPF, MAI și Administrația Prezidențială de intenția lui Omar Hayssam de a părăsi Romania.

Direcția Generală de Informații și Protecție Internă a inaintat un raport către cele mai importante instituții ale statului despre intenția lui Omar Haissam de a fugi din țară. Cu toate aceste informații, nicio instituție nu a intreprins nimic, ceea ce face să credem că Hayssam a plecat cu complicitatea autorităților.

In raport se menționează că: “La 05.05.2006 și 05.06.2006, dintr-o activitate specifică, printr-o conexiune și interpretare extensivă a informațiilor obținute am sesizat potențiala intenție a inculpatului Omar Hayssam de a părăsi țara". Potrivit aceluiași document, avertizările au fost transmise inclusiv ministrului Administrației și Internelor de la acea vreme, Vaxile Bleaga, și Președinției, mai exact lui Sergiu Medar, consilier al Makcului cu spirtoase: “Informațiile au fost transmise la DIICOT, IGPR, IGPF, secretar de stat din MAI, ministru, domnului consilier prezidențial Sergiu Medar".

Informarea DGIPI a venit la cateva zile după eliberarea din arest a lui Omar Hayssam, care a avut loc in 26 aprilie 2006, dar și cu cateva zile inainte ca teroristul numărul 1 al Romaniei să părăsească Romania in noaptea de 29 spre 30 iunie 2006.

Președinția și conducerea MAI au fost informate in permanență de activitatile lui Omar Hayssam.

Lumea Justiției mai scrie că Omar Hayssam era supravegheat de DGIPI incă din 2001, despre activitățile acestuia fiind trimise periodic informări către instituțiile statului.

Viva mirobolantisimul și serenisimul Voiculesco!...Viva Fenechiu=total NEVINOVAT!

pt. Romania komunisii sunt: komunist brotherhood!!

In Egipt, armata l-a "deposed" pe presedintele fratiei. In Romania, parlamentul komunist l-a suspendat pe presedintele anti-fratiei komuniste dar....ghinion pt. fratia komunista: presedintele anti-fratiei komuniste s-a intors la putere prin referendum.

@Ghilotina

" ia sa ne vedem noi de ale noastre"- păi acestea nu-s de-ale noastre, sau trebuie să ne conformăm "politicii de divan" ce vrea Traian Băsescu s-o "spiritualizeze" prin "apostolii" săi, ce dacă va fi și pusă in practică Romania toată va deveni cu adevărat "divanul lui Băsescu" și asta in timp ce noi ne jucăm cu soarta și destinul cetățenilor romani și a Romaniei.
Dar lucrurile nu au cum să stea așa. Tot mai mulți oameni au văzut adevărata față a lucrurilor și ințeleg pe zi ce trece că nu mai trebuie să stea deoparte, dar va trebui să ințeleagă și că soluția azi, ca și imediat după 1989, nu a stat și nu stă intr-un, fie el și providențial, ci stă intr-o echipă potrivită și cu oameni potriviți ce au și avem incredere pentru a face ce este necesar.
Oamenii cu experiență și capabili, dar patrioți știu bine că avem cu cine, avem cu ce și avem pentru cine - pentru și pentru Romania, in Europa.
In ceia ce mă privește nu văd in "mișcarea lui Băsescu" asemenea oameni și nici măcar ganduri, ci numai vorbe, deloc sincere, făcute "la catedră, de oameni de catedră" in serviciul unui Președinte ce a declarat public că numai după primul mandat și-a dat seama ce inseamnă "să fii Președinte"- dar nu s-a trezit nici atunci, altfel nu ar fi desemnat unul ca Ponta in funcția de prim-ministru, in detrimentul Romaniei, dar care printr-o foarte proastă guvernare, previzibilă de Băsescu, a vrut s-o folosească pentru relansarea s-a politică și a celor care "se țin după el" crezand că așa au și ei un rol și vreo șansă politică. Totuși, Cristian Diaconescu, este un om politic rezonabil și de viitor, dar nu in această formulă, care-l va "toca" și-l va aduce in situația de a nu putea participa la misiunea de salvare a Romaniei. A avut puterea și curajul de a se rupe de PSD și Ponta, numai pentru faptul că a ințeles că nu poate face o politică social democrată modernă.
Ii cer lui și celor care știu care este Calea Dreaptă să facem construcția politică care să dea Buna Conducere de care azi atata nevoie Romania !!!
Numai din "sămanță bună, răsare o cultură bună" - o nouă generație de oameni politici, noi și vechi in politică, care cred in Romani și Romania.

Noi, cu noi !!!

Noi, cu noi !!!

Corect...

...și just,dle Tomegea...

Mai ales că această adunătură numită pompos gașcă are și un conducător de măsură,"bunicul cu spirtoase" de la Cireșica. Dle,Tomegea,ne puteți spune și nouă un singur lucru bun comis de acest bătranel echivalat ca o epavă și o nulitate politică? Un singur lucru BUN,dle Tomegea,puteți? In afară de sfeterisirea Flotei,Alro,parcul Bordei,palatul din Mihăileanu,servisul Ciclop(ha-ha-ha!),banii de la FMI,UE.BM...și multe alte "bunătăți" comise de acest bătrănel incapabil și incompetent in dauna poporului romanesc? Puteți dle Tomegea? Ne-am străduit din răsputeri dar nu am găsit niciun lucru bun comis de bătranelul inuitil care consumă o mulțime de bani din buget.

Viva minunatul și serenisimul Voiculesco!....Viva Fenechiu=total NEVINOVAT!

hai, bre,

dacă-i vezi numai pe portocalii fripturiști și hoți.. imi schimb părerea despre ´mneata..

Fără partide politice și politicieni !!!

"Fără partide politice & politicieni!!!"E posibil?

Ce spui? E posibil? Cui sa-si mai vinda romanu' votu' daca nu-s politicieni? Cine sa-i mai dea: zahar, ulei, faina si 50 RON??

 

latra komunistii?inseamna ca Miscarea Populara nu-i komunista!

ambidextru, diliu, argusdre sunt latrai komunisti!!

tovarasul autor

vorbeste despre increderea romanilor. Nu stiu cati au realmente incredere in domnul Presedinte Basescu, dar par sa fie destul de multi si chiar din ce in ce mai multi (confruntarea cu actuala Putere nu face decat sa le arate romanilor cine ce este). Stiu insa ca cea mai slaba cota de incredere o au parlamentarii, sub 5 %. este ciudat ca tocmai cu aceasta majoritate penala si de circumstanta se lauda actuala putere zicand sus si tare ca pe ea se bazeaza.

In rezumat : puterea acestui guvern este fondata pe votul a 23 % dintre romani si care se bucura de nici 5 % incredere din partea populatiei. Restul e demagogie !

vad ca unii habar nu au cum sta treaba ....

nu noi suntem la dispozitia lor
ci ei ar trebui sa fie la dispozita noastra .

In rest , sa traiti dupa cum ganditi ....
ca asa o sa si votati !

Latra pe degeaba. Miscarea Populara sustinuta de

Fundatia cu acceasi nume si incurajata de Presedintele Basescu, va constituii adevarata opozitie, la imberbii care conduc tara acum.
PDL-ul lui Balga isi doarme pe-aproape de Antenescu - Adormescu zis si cela a lu' Cacarau,somnul de veci.

"Bunic spiritual"?!

O chestie noua! Auzisem de "parinte spiritual", dar de bunic?! P'asta n-o stiam! Dar, omul invatza toata viatza, important este ca aceasta Miscare Poporala e una originala! Ca de ea se va alege tot praful, este evident! Dar, pana cand va fi pe deplin uitata, sa traiasca inc'o data! Si sa dobandeasca membri noi, totzi de dreapta si totzi baboi!!

 

bre,

Bunicul e mereu mai puțin vinovat... el e doar senil.

Fără partide politice și politicieni !!!

Știm și singuri să ne trădăm țara, s-o devalizăm, s-o vindem, s-o parjolim, să ne infometăm poporul,.. nu avem nevoie de politicieni pe care să-i plătim pentru asta.

de ce va temeti de miscarea Populara ?

va place, o votati, nu ii acordat incredere, n-o votati. E simplu. Ai de ales.
Cand insa simpla aparitie a acestui partid provoaca scene de delirium tremens, inteleg ca multora le e pur si simplu frica. Cum le este si mai frica de unirea dreptei. Denigreaza din principiu incercand sa submineze obiectul groazei.
Suntem liberi, majori si , presupun, responsabili. Fiecare poate opta democratic. Unde-i problema ? (Eu o cam intuiesc, dar s-o gaseasca fiecare.)

Calmo, calmo, tovarasul articler ! Pe caldura riscati vreun atac si e pacat sa nu va bucurati de pensioara.

 

 

 

Ciomagul stalinist,sluga varanului, nu are decat doua tinte.

Absolut toate articolele sunt despre presedintele Baescu si mai nou,despre M.P.
Despre ispravile recente ale maimutzoiului Tonta Kapukakuru,nici macar un cuvintzel ?
Oftica mare moncher !

 

" ce vrea sa facă noul partid cu guvernarea?"- cu aceiași oameni și

la fel.Vor face ce-au făcut pană acum, ba chiar mai rău, fapt ce va aduce pe romani să se "lovească de fundul prăpastiei" cine se va salva, va rămane intr-un loc care nu mai va fi nici măcar ca acum, cand mai este o șansă de Renaștere dacă oameni (noi și vechi in politică) și instituții responsabile vor avea atitudinea care ne trebuiește, aceia de a ne unii, responsabiliza și a coagula toate forțele și energiile necesare pentru a renaște speranța și increderea in conducători și societate, astfel incat motoarele societății să poată fi pornite pentru a pune Romania pe Calea Dreaptă.
Azi in Romania avem ca un drept legitim: democrație, stat de drept, economie de piață, pluripartidism politic, toate acestea consfințite in Constituția Romaniei, suntem al șaptelea stat european și actor al economiei globale.
Toate acestea la un loc ne conferă cadrul necesar pentru ca oamenii potriviți și responsabili, competenți și eficienți pentru binele public, pentru cetățenii romani și Romania, sprijiniți militant de toți aceia ce vor binele Romaniei, să-și asume cu responsabilitate și curaj misiunea de onoare de a Construii cu adevărat un partid cu adevărat de centru-dreapta, dar care să nu fie legat ombilical și să moștenească "mașinăria" de partid de care s-a făcut și se face uz in continuare, pentru a ingrădii și a face imposibilă primenirea mediului politic, pentru a face posibilă venirea Primăverii Politice in țara noastră și astfel oameni noi și partide noi să "germineze" și să se poată prezenta ca noi și necesare alternative la tot ce a fost pană acum, singura soluție pentru a face posibilă venirea la vot și antrenarea sa socială a unui electorat ce a devenit periculos de indiferent, din cauza faptului că politicienii postdecembriști parlamentari, ne servesc mereu aceleași "meniuri", de la inceput fără oameni potriviți pentru timpurile pe care le trăim, oportuniști și care in mod samavolnic au creeat un stat neo-paternal, care să permită oligarhiei sale să facă din politicienii săi niște afaceriști veroși care așa cum nu s-au dovedit niciodată a fi oameni politici, cu toate "avantajele" pe mană, nici nu s-au dovedit ca oameni de afaceri adevărați, rezumandu-se numai la satisfacerea intereselor lor, iar pe cele legitime, care ar trebui să le reprezinte, numai mimandu-le, toate acestea la un loc făcand ca imensul potențial de dezvoltare pe care-l avem după 1989, să fie risipit și consumat, in cel mai fericit caz, printr-o frauduloasă și proastă administrare.
Noi, ceilalți, cat mai stăm deoparte?
Nu este clar că trebuie să ne manifestăm și să ieșim in față?!

Noi, cu noi !!!
Altfel cine, doar este datoria noastră ?!

 

nea iancu-gicu' intre fraze baga: ura ura! urale, aplauze, etc

Scrii si la "vocea patriotului nationale"? Ai idee de ce te depuncteaza??

emigrantule

NU ASTA CONTEAZĂ.

@IancuGheorghe. Ba conteaza domnule.

Daca tot faceti politica si doriti sa fiti ales, atunci conteaza sa va exprimati intr-un limbaj accesibil alegatorilor.
Dvs. scrieti la kilometru, ca orice alt aparatcik, fie el de stinga sau de dreapta.
Va taiati iarba sub picioare.
V-am mai scris in acest sens. Desigur, aveti libertatea sa faceti cum doriti.
In schimb, si eu am libertatea sa va ignor de acum inainte.

Dl. Iancu, ar trebui sa scrieti si un rezumat al postarilor

pe care le faceti.
Si mai lasati putin aer intre rinduri, am impresia ca la sfirsitul discursului vi s-a taiat rasuflarea!
Recunosc ca nu va citesc mai mult decit 2-3 rinduri dat si faptul ca puteti avea idei bune.
Din pacate scrise intr-o perfecta limba de lemn :-(

@Moș Gerilă

Mulțumesc atat pentru sfaturi cat și pentru celelalte, orice ar fi.
Scuze dar nu mi-am permis decat cateva minute pentru a scrie. Este absolut la "prima mană".
Trei ani m-am pregătit pentru a putea să-mi servesc țara, atunci cand bunii cetățeni romani vor voii și recunosc afacerile le-am cam neglijat și criza asta nu m-a menajat deloc, așa că fug la treabă, in fiecare zi pană la ora 20.
In rest, aștept cu bucurie și utilitate intalnirea cu toții, pe aceste site ce ne oferă posibilitatea liberei exprimări, fapt pentru care eu personal le mai mulțumesc incă odată.
Totul pentru Romania !!!

Noi, cu noi !!!

la care "populara'

s-a gandit baconski - recentul demisionar din pdl, in urma cu cativa ani cand a fondat fundatia sau cel care a nasit asazisul partid. probabil la poporul stresat de 8 ani de marinarul ca dosar la securitate si dosar la inalta curte. de ce partid. pentru a repeta operatiunea din 2009 cand prin frauda a ajuns la putere. atunci cand baconski la paris si actualul presedinte al miscarii populare au produs pe banda rulanda voturi pentru ca basescu sa ajunga presedinte. vor sa repte istoria. nu stiu daca se mai poate sts-ul si sie nu cred ca se vor mai amesteca in asa ceva.ramanbe de vazut.

 

Pierro batrane, lasa-ne....! Te ploconesti in fata puterii in tot ce

publici iar mai nou ai trecut la faza de tarare.
O fi rama scopul tau in apusul vietii?!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor