Misterul construirii piramidelor din Egipt, descifrat: Totul a fost descoperit de arheologi după 4.500 de ani VIDEO

Vineri, 11 August 2023, ora 04:49
17941 citiri
Misterul construirii piramidelor din Egipt, descifrat: Totul a fost descoperit de arheologi după 4.500 de ani VIDEO
Piramidele din Egipt au fost construite în urmă cu 4.500 de ani FOTO: Wikipedia

Misterul construirii piramidelor din Egipt, vechi de aproximativ 4.500 de ani, rămâne printre cele mai mari din istoria lumii. Dar acum, o echipă multinațională de zece cercetători proveniți din Franța, Egipt și China a reușit în cele din urmă să descifreze totul.

Folosind particule de polen fosilizate, oamenii de știință au dovedit existența unui afluent pierdut al Nilului, care lega cândva marele râu de Giza. Cercetătorii cred că egiptenii au valorificat acest râu pentru a proiecta un complex de canale și bazine care au dus la baza platoului Giza, potrivit Indy100.

Atât istoricii, cât și arheologii cred că egiptenii au mutat plăcile uriașe de piatră, dar folosind pământul din jurul lor. Deosebit de impresionant când îți dai seama că Marea Piramidă are peste 2,3 milioane de blocuri de calcar și granit - fiecare cântărind cel puțin două tone.

Ar putea fi descoperirea secolului, candidată la premiul Nobel: Controlul ADN-ului uman, în premieră mondială VIDEO

Acum se crede că civilizația antică a folosit un afluent al Nilului pentru a-i ajuta să mute pietrele uriașe în deșert. Pentru a-și demonstra teoria, un grup de cercetători a început prin a testa cinci mostre de sol fosilizate din câmpia inundabilă din Giza. Arheologii au trebuit să sape la 9 metri adâncime pentru a obține mostre.

Probele de sol au fost analizate de un laborator din Franța. Analiza a fost în căutarea polenului și a vegetației întâlnite în mod obișnuit în jurul Nilului, ceea ce ar dovedi că odată a existat o cale navigabilă străveche.

Munca lor grea a dat roade și au putut confirma existența Ramurii Khufu, care a transportat plăcile de piatră pentru ca ele să devină parte din construcția piramidei. Se credea că afluentul a secat în anul 600 î.Hr.

Echipa de cercetători a descoperit, de asemenea, 61 de specii de plante în timpul studiului lor. Geograful de mediu Hader Sheisha a spus că fără acest afluent ar fi fost „imposibil” să fi fost construite piramidele din Egipt.

Cercetarea și descoperirea ulterioare au fost determinate de o bucată de papirus care povestea cum un ofițer, „Merer”, a trebuit să transporte piatră de calcar în susul Nilului la un șantier din Giza. Papirusul a fost găsit lângă Marea Roșie.

Descoperire neobișnuită care face înconjurul lumii: Obiect extraterestru vechi de 3.000 de ani, găsit în Elveția VIDEO

„Am fost atât de interesată pentru că acest lucru confirmă faptul că transportul materialelor de construcție ale piramidei a fost mutat pe apă”, a spus Shiesha.

Cercetătorii au descoperit dovezi ale multor boabe de polen fosilizate din ierburi înflorite și plante de mlaștină. Ambele mărginesc de obicei râuri și lacuri, oferind astfel dovezi ale nivelurilor susținute ale apei la afluentul Khufu. La scurt timp după domnia regelui Tut, acele niveluri au scăzut. Pământul s-a uscat complet cu șase secole înainte de Epoca Comună, lăsând în urmă un mister – unul care acum este, probabil, mai aproape de a fi rezolvat pe deplin.

Faraonul Khufu a început primul proiect de piramidă din Giza, în jurul anului 2550 î.Hr. Marea Piramidă este cea mai mare din Giza și se ridică la aproximativ 481 de picioare (147 de metri) deasupra platoului. Se estimează că cele 2,3 milioane de blocuri de piatră cântăresc fiecare în medie între 2,5 și 15 tone, scrie National Geographic.

Fiul lui Khufu, faraonul Khafre, a construit a doua piramidă la Giza, în jurul anului 2520 î.Hr. Necropola lui includea și Sfinxul, un monument misterios din calcar cu corp de leu și cap de faraon. Sfinxul poate fi o santinelă pentru întregul complex de morminte al faraonului.

A treia dintre piramidele din Giza este considerabil mai mică decât primele două. Construit de faraonul Menkaure în jurul anului 2490 î.Hr., aceasta prezenta un templu mortuar mult mai complex.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#misterul piramidelor, #misterul construirii piramidelor Egipt, #piramide Egipt, #Marea Piramida Giza Egipt, #mister piramide , #stiri externe