Pedeapsă dură luată de Putin contra recruților răzvrătiți: Informații neștiute dezvăluite din Rusia VIDEO

Vineri, 07 Aprilie 2023, ora 05:01
5983 citiri
Pedeapsă dură luată de Putin contra recruților răzvrătiți: Informații neștiute dezvăluite din Rusia VIDEO
Recruții ruși care refuză să lupte sunt condamnați la 3 ani de închisoare FOTO: Moscow Times

Războiul declanșat de Putin în Ucraina a dus la un eșec al armatei roșii, iar experții internaționali susțin că peste 100.000 de soldați ai Moscovei au murit pe câmpul de luptă. După mobilizarea din septembrie 2022, acum în Rusia are loc încă una de la 1 aprilie, pentru a întări forțele militare ale Kremlinului, iar recruții care refuză să meargă pe frontul din Ucraina sunt condamnați la 3 ani de pușcărie.

Politica dictatorului este aplicată fără scrupule de autoritățile militare ruse, care intimidează tinerii recruți, care nu vor să meargă să lupte, potrivit Moscow Times.

După acțiunea de mobilizare a președintelui Vladimir Putin din toamna trecută, Iuri Degtyarev și Alexei Selivanov au fost printre primii recruți care au fost reținuți pentru că au refuzat serviciul în timpul mobilizării.

Un prinț îi dă lui Putin cea mai importantă armă contra Occidentului: Întoarce spatele lui Biden

Acum presa rusă anunță joi, 6 aprilie 2023, că cei doi au fost condamnați la trei ani de închisoare, pentru că au refuzat să lupte în războiul din Ucraina.

Un videoclip cu arestarea lor demonstrativă în mijlocul unui grup, în fața colegilor lor, soldați la o bază militară din Belgorod a fost distribuit pe scară largă online, ca un exemplu și pentru alții.

Degtyarev și Selivanov au fost condamnați amândoi la trei ani de către Tribunalul militar al garnizoanei Kursk pe 22 decembrie 2022, fiind găsiți vinovați de refuzul de a respecta ordinele unui comandant de unitate de a le furniza tovarășilor lor armuri și arme personale.

Putin a trezit Germania la realitate: Șocul de 100 de miliarde de euro al lui Scholz

Unul dintre soldați a contestat fără succes sentința sa, a scris Kommersant, deși nu a specificat care dintre cei doi a făcut acest lucru.

Degtyarev și Selivanov au pledat ambii vinovați de acuzații și și-au semnalat intenția că sunt pregătiți să revină la serviciul activ.

Instanțele militare din Rusia au emis condamnări în mai mult de jumătate din cele 708 dosare penale deschise împotriva recruților, potrivit site-ului de știri independent Mediazona.

Parlamentarii ruși au adoptat o legislație extinsă care introduce pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru astfel de acte, inclusiv dezertare și împotrivire, cu câteva zile înainte de anunțul lui Putin privind mobilizarea „parțială” din septembrie.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#mobilizare rusia, #recruti rusia, #Putin razboi, #armata Rusia, #armata Rusia Ucraina, #razboi Ucraina, #Putin Ucraina , #Razboi Ucraina