PSD: PD-L a facut zid in jurul lui Ridzi

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 22:56
1690 citiri
PSD: PD-L a facut zid in jurul lui Ridzi
Foto: inpolitics.ro

PSD informeaza ca deputatii sai din Comisia juridica au votat favorabil solicitarile DNA privind-o pe Monica Iacob Ridzi, in timp ce PD-L a facut zid in jurul acesteia, motiv pentru care democrat-liberalii ar trebui sa nu mai vorbeasca despre lupta anticoruptie.

"In cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, toti reprezentantii PSD prezenti marti au votat in favoarea solicitarii DNA vizand dosarul Ridzi, privind cererea de perchezitionare informatica a fostului ministru si cererea de extindere a urmaririi penale a acesteia", se arata intr-un comunicat al partidului, remis Ziare.com.

"PSD respinge minciuna si ipocrizia celor de la PD0-L, foarte vocali in a sustine teoretic deblocarea dosarelor pe care procurorii le instrumenteaza, dar care acum procedeaza exact invers. (...) In timp ce vorbeste despre 'dreptate si adevar, PD-L face zid in jurul Monicai Iacob Ridzi. La fel au procedat si in cazul furtului de la legea pensiilor, al carui autor este Roberta Anastase", precizeaza sursa citata.

Totoata, pesedistii le recomanda democrat-liberalilor sa nu mai vorbeasca despre lupta anticoruptie.

"In acelasi timp, doamna Monica Macovei organizeaza intalniri la Bruxelles unde vorbeste despre lupta anti-coruptie si despre cum partidele de Opozitie i se opun, si unde anunta tot felul de mecanisme de integritate care ar trebui sa prevaleze in functionarea unui partid. Doamnei Macovei si colegilor domniei sale le aducem aminte ca au in fata un caz concret in care isi pot exersa intransigenta. PSD a votat, cu toti deputatii sai prezenti, pentru a incuviinta cererea DNA, iar PD-L a votat impotriva. PD-L, in acest moment, fie ar trebui sa renunte sa mai vorbeasca despre lupta anti-coruptie, fie sa ii excluda din partid pe cei care au votat in acest fel", adauga social-democratii.

Membrii PSD subliniaza ca, "printr-un astfel de comportament, PD-L pune in pericol aderarea Romaniei la spatiul Schengen si ignora in mod iresponsabil Mecanismul de Cooperare si Verificare".

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, marti, prin vot efectuarea perchezitiei informatice si extinderea urmaririi penale in cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Deputatii juristi au respins solicitarile DNA in cazul Ridzi

Solicitarea de extindere a urmaririi penale a fost respinsa, deoarece doar noua deputati au votat "pentru", in timp ce 11 s-au impotrivit. Pentru cererea de perchezitie electronica au votat "pentru" doar 7 deputati juristi, in timp ce 13 s-au impotrivit, iar un vot a fost anulat, a mai aratat presedintele Comisiei. Votul pe cele doua solicitari a fost secret, la fel ca si sedinta.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#psd pdl anticoruptie, #pdl monica iacob ridzi, #solicitarile DNA cazul Ridzi , #deputat