Parchetul cere Parlamentului aviz pentru inceperea urmaririi penale a Monicai Ridzi

Marti, 16 Februarie 2010, ora 16:42
2090 citiri
Parchetul cere Parlamentului aviz pentru inceperea urmaririi penale a Monicai Ridzi

Parchetul general de pe langa ICCJ a cerut Parlamentului Romaniei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmarii penale in cazul fostului ministrul al Tineretului Monica Iacob Ridzi.

Stirea vine dupa ce Monica Iacob Ridzi anuntase oficial, marti, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ca este in concediu prenatal si nu poate participa la sedinta comisiilor din Parlament.

"Este evident ca situatia medicala obiectiva in care ma aflu face imposibila deplasarea mea in acest moment la Camera Deputatilor", se arata intr-o scrisoare transmisa de fostul Ministru al Tineretului conducerii Camerei.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a confirmat la Antena 3 primirea solicitarii din partea Parchetului si a anuntat ca aceasta va urma traseul obisnuit.

"Va intra in comisia juridica iar aceasta va face un raport care va fi dezbatut si solicitarea va fi supusa la vot in plenul Camerei", a precizat Anastase.

Acelasi traseu va urma si solicitarea inaintata de procurorii DNA Biroului Permanent al Camerei pentru incuviintarea unei perchezitii informatice. Anastase a mai precizat ca potrivit Regulamentului Camerei plenul este singurul care are dreptul sa incuviinteze sau nu efectuarea acestei perchezitii.

Ministerul Justitiei a trimis, pe 10 februarie, dupa o adresa din partea DNA, presedintelui Camerei Deputatilor Roberta Anastase, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a unei perchezitii informatice in dosarul Monicai Iacob Ridzi.

Solicitarea DNA a fost facuta pentru ca procurorii sa poata continua cercetarile in dosarul 147/P/2009, in care s-a dispus inceperea urmaririi penale la 11 august 2009, pe numele Monicai Iacob Ridzi.

Tot saptamana trecuta, Directia Nationala Anticoruptie a trimis procurorului general un document, in urma careia Kovesi putea solicita Parlamentului avizul pentru urmarirea penala in cazul Ridzi, pentru un nou contract al Ministerului Tineretului si Sportului.

"O perchezitie informatica trebuia facuta la inceputul anchetei", a declarat Alexandru Chiciu, avocatul lui Ridzi, pentru Antena 3.

"Nu este nimic surprinzator, iar Monica Iacob Ridzi sta la dispozitia autoritatilor. Acest lucru presupune ca procurorii sa aiba acces la laptopul doamnei ministru din vremea cand era la Minister", a mai spus Chiciu, care a mentionat ca nu exista nicioo interceptare cu Ridzi in care sa ceara stergerea datelor din calculator.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Monica Iacob Ridzi urmarire penala, #Ridzi Parchet urmarire penala , #stiri Monica Iacob Ridzi