Macovei: Nastase isi bate joc de justitie si de opinia publica

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 23:03
2635 citiri
Macovei: Nastase isi bate joc de justitie si de opinia publica

Europarlamentarul PDL Monica Macovei crede ca fostul premier Adrian Nastase "isi bate joc de justitie si de opinia publica", din cauza cererilor repetate de amanare a audierilor.

"Inculpatul Adrian Nastase si avocatii lui au sfidat completul de judecata si au depus cereri repetate de amanare, fara sa aiba contestatii pe fond.

Inculpatul Adrian Nastase nu are dovezi impotriva faptelor consemnate la dosar si atunci sugereaza instantei ca mai importanta e o sedinta de partid decat audierea lui in sala de judecata, ridica exceptii de neconstitutionalitate, cereri de recuzare, amana procesul pentru ca din cinci avocati pe care i-a angajat unul lipseste etc.", a scris Monica Macovei, pe blogul sau.

Fostul ministru al Justitiei a condamnat faptul ca Adrian Nastase "lanseaza chiar amenintari voalate la adresa judecatorilor, cand raspunde unei intrebari bine tintite".

"Cu siguranta ca relatarile despre cum au decurs sedintele de judecata ale inculpatului Nastase au fost deja traduse de toate ambasadele si au fost transmise la toate cancelariile europene si si-au putut da singuri seama cum isi bate joc Adrian Nastase de justitie si de opinia publica.

Atitudinea sfidatoare a inculpatului Adrian Nastase si amenintarile lui la adresa magistratilor, care se inscriu pe linia a ceea ce ministrul Justitiei, Titus Corlatean, declara recent - Daca Nastase va fi achitat, procurorul trebuie arestat - reprezinta amenintari la adresa independentei justitiei si o dovada ca Guvernul Nastase-Ponta trebuie atent monitorizat intern si extern pe relatia cu justitia", a punctat Monica Macovei, pe blogul sau.

Nu in ultimul rand, europarlamentarul PDL crede ca discutiile din sala de judecata, de la termenele din 2 si 10 mai ale dosarului "Trofeul Calitatii", "sunt elocvente pentru atitudinea Guvernului Ponta, condus de Nastase si Voiculescu, fata de justitie".

F.N.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...