Cantaretul Merle Haggard a murit chiar de ziua sa

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 09:49
4767 citiri
Cantaretul Merle Haggard a murit chiar de ziua sa
Foto: Facebook/Merle Haggard

Popularul cantaret american de country Merle Haggard a murit, miercuri, chiar in ziua in care a implinit 79 de ani.

Anuntul mortii a fost facut de purtatorul sau de cuvant, citat de AFP.

Merle Haggard este unul dintre marile nume ale "country outlaw" (country in afara legii), care a criticat miscarea hippie din anii 1960. Artistul, care efectua inca turnee in urma cu putin timp in pofida problemelor de sanatate, a murit la domiciliul sau din nordul Californiei din cauza unor complicatii aparute dupa o pneumonie.

Cel mai mare hit al autorului a peste 30 de piese ajunse in fruntea clasamentelor de muzica country in Statele Unite ramane "Okie from Muskogee". Cantecul, lansat in 1969, denunta contracultura miscarii hippie si facea apologia razboiului din Vietnam. "Okie from Muskogee" a fost reluat adeseori de aparatorii razboaielor duse de Statele Unite, insa Merle Haggard a sustinut ca nu a vrut sa stabileasca principii, ci ca a incercat in piesa sa inteleaga America profunda.

Artistul a sustinut-o recent pe Hillary Clinton, pentru care a scris un cantec in care spune "Let's put o woman in charge" (Sa punem o femeie la conducere) cu ocazia primei sale candidaturi la presedintie, in 2007.

Foarte afectat in copilarie de moartea tatalui sau, Merle Haggard a fost un copil problema, avand la activ furturi, distilare de alcool si a ajuns la inchisoare, unde a asistat la un concert al lui Johnny Cash, in 1958. Acesta l-a facut sa se lanseze in muzica. La inchisoarea San Quentin din California, Johnny Cash, si el cantaret de country outlaw, a inregistrat live albumul "At San Quentin", care a avut mare succes.

"Acum o saptamana, tata ne-a spus ca va muri in ziua aniversarii sale si nu s-a inselat", a scris miercuri fiul lui Merle Haggard, Ben, pe pagina lui de Facebook.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Merle Haggard murit, #cantaret Merle Haggard murit, #cantaret Merle Haggard , #cantareti