Samba, fete frumoase si veselie la Carnavalul de la Rio (Galerie Foto)

Duminica, 06 Martie 2011, ora 22:55
7268 citiri
Samba, fete frumoase si veselie la Carnavalul de la Rio (Galerie Foto)
Foto: Mauricio Lima/AFP/ Sun Sentinel

Carnavalul de la Rio, care aduna in fiecare an milioane de participanti, a adunat si in 2011 sute de mii de turisti. Dupa ce startul oficial al petrecerii a fost dat, ca in fiecare an, de Regele Momo, cel care este considerat Regele Carnavalurilor in numeroase tari din America Latina, duminica, turistii, dar si localnicii au avut parte de parada scolilor de samba, de pe Sambadrom.

Desi exista posibilitatea ca aceasta parada sa nu fie la fel de fastuoasa ca pana in prezent, din cauza unui incendiu, din luna februarie, care a cuprins depozitele unde se aflau mai mult de 8.000 de costume si carele alegorice, participantii nu au fost dezamagiti.

Organizatorii au facut tot ce le-a stat in putinta sa croiasca alte costume ca sa nu fie afecata parada scolilor de samba, informeaza Huffington Post.

A inceput Carnavalul de la Rio

Fiecare dintre cele 12 scoli de samba care participa la carnaval investeste intre 2 si 5 milioane dolari, sume care provin din donatii, pentru pregatirile pentru marele eveniment.

Scolile de samba sunt extrem de bine organizate, fiecare membru al paradei cunoscandu-si in detaliu rolul si pozitia in cadrul defilarii, in functie de costumul sau. Dansatorii sunt cei care deschid parada fiecarui grup, insotiti de o fata care poarta insemnele scolii.

"Baianas" sau veteranele scolii sunt vedetele defilarii si sunt insotite de 350 de tobosari si de vocalisti a caror veselie este molipsitoare.

Prima zi a carnavalului a fost dedicata copiilor din scolile de samba. A doua zi unele dintre cele mai frumoase femei din lume au incantat turistii, si nu numai ele.

Modelul paraguyan Larissa Riquelme danseaza alaturi de petrecaretii de la scoala de samba Vila Maria in timpul noptii a doua a paradei Carnavalului de la Sambadrome in Sao Paulo.

Elevii de la scoala de samba Vila Maria canta si danseaza in a doua noapte a paradei.

Modelul brazilian Sabrina Sato canta si danseaza alaturi de tobosari de la scoala Gavioes.

O alta dansatoare de la scoala Gavioes isi arata indemanarea in ale dansului.

Dansatoare de la scoala de samba Peruche.

Turistii participa la una din petrecerile de la carnaval, CEU na Terra, care se desfasoara in cartierele din Rio de Janeiro.

Dansatorii de la scoala Peruche canta si danseaza urcati pe un car alegoric.

Balerine gratioase de la scoala de samba Peruche.

Dansatori de la scoala Vai-Vai dau un spectacol la deschiderea paradei de pe Sambadrome.

Un alt dans traditional pentru incantarea turistilor.

Moment artistic al membrilor de la scoala Verde Mancha. Acestia canta la instrumente si joaca samba.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#carnaval Rio Janeiro Brazilia, #parada scoli samba , #festival
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
parca l-am vazut si pe Mazare travestit in amazoana! era cu Meme si el tot in amazoana!!!