Notarii recomanda instantelor sa verifice certificatele de mostenitor

Sambata, 22 Noiembrie 2008, ora 20:47
1637 citiri
Notarii recomanda instantelor sa verifice certificatele de mostenitor
Foto: romanialibera.ro

Presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), Dumitru Viorel Manescu, recomanda magistratilor sa verifice in baza de date a Uniunii dosarele ce vizeaza dobandirea unor mosteniri.

Acest lucru este necesar pentru a se evita prejudiciile care ar putea aparea in urma dublei dezbateri a unei succesiuni.

"De exemplu, succesiunea in cazul castelului Bran fusese dezbatuta, erau stabiliti mostenitorii dar, cand au venit in Romania, au rezultat mai putini mostenitori decat erau in realitate.

Acesta a fost motivul pentru care certificatul de mostenitor a fost anulat", a explicat Manescu, sambata, dupa terminarea Congresului Notarilor Publici din Romania.

Presedintele UNNPR a declarat ca este in tratative cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru a recomanda instantelor sa foloseasca baza de date a Uniunii, mai ales in dosarele de succesiune.

Presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania a declarat ca va fi infiintat si un portal, care va putea fi accesat de catre toti notarii publici.

"Acest lucru presupune informatizarea tuturor birourilor notariale. Pana la sfarsitul lunii martie vom termina de informatizat toate birourile notariale, urmand ca in prima jumatate a anului viitor sa punem in functiune si portalul", a spus Viorel Manescu.

Al VIII-lea Congres al Notarilor Publici din Romania, cu tema "Notarul public - functie de autoritate publica", s-a desfasurat pe parcursul a trei zile, la Sinaia.

Evenimentul a inclus prezentarea raportului de activitate al Consiliului UNNPR, validarea in functie a presedintelui si vicepresedintilor alesi in data de 26 septembrie, adoptarea modificarilor la statutul UNNPR, precum si probleme de interes general privind activitatea notariala.

Curg medaliile pentru România la Europeanul de canotaj, după o nouă cursă uimitoare
Curg medaliile pentru România la Europeanul de canotaj, după o nouă cursă uimitoare
Florin Arteni și Florin Lehaci au adus României medalia de argint în finala probei de dublu rame masculin, la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria). La puțin timp după ce...
Victorie impresionantă a României în Ungaria. A doua medalie de aur pentru delegația tricoloră
Victorie impresionantă a României în Ungaria. A doua medalie de aur pentru delegația tricoloră
Canotoarele Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel au cucerit duminică, 28 aprilie, a doua medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria). În proba de...
#notari, #dosare, #Notarii Publici, #Romania , #stiri Nationala Romaniei