Analfabetismul ideologic contemporan, consecință a relației incestuoase dintre comunismul ceaușist cu naționalismul

Autor: Hari Bucur Marcu - Expert international in materia apararii nationale
Marti, 08 Februarie 2022, ora 19:52
2949 citiri

Naționalismul internaționalist nu se explică decât prin analfabetismul ideologic al celor care îl practică.

La noi, comuniștii de doctrină eminamente marxist-leninistă, adică internaționalistă („proletari din toate țările, uniți-vă!”) și-au descoperit un filon ideologic naționalist, în momentul în care Ceaușescu Nicolae, șeful partidului local, a fost practic exclus din procesul de luare a deciziilor la nivelul Blocului Comunist, a cărui expresie de putere militară era Tratatul de la Varșovia.

Se întâmpla în 1968, moment în care pe bietul Ceaușescu nici măcar nu l-a informat nimeni din Internaționala Comunistă (d-apoi să se consulte cu el) că tovarășii devianți ideologic de la Praga vor fi sancționați cu invazia și ocupația militară. Așa că Ceaușescu, după ce i-a trecut spaima că ar păți și el la fel, a trecut la amendarea ideologiei marxist-leniniste, adăugându-i o componentă de ideologie naționalistă.

Adică, un fel de struțo-cămilă, de care s-ar fi minunat până și bătrânul Antoine Destutt, contele de Tracy, cel care, în așteptarea propriei sale ghilotinări, pe vremea Teroarei pariziene, a dezvoltat teoria numită Ideologie (despre oamenii care se mișcă mânați de idei). Pentru că nu e de colea să combini ideologia menită să miște clasa muncitoare la nivel internațional cu ideologia menită să miște doar o populație locală, o parte relativ modestă a unei națiuni aflate sub conducere oligarhică comunistă.

Dintre multele probleme practice pe care le-a generat o asemenea inginerie genetică ideatică s-a evidențiat cea prin care dușmanii declarați ai comuniștilor români, legionarii, au trebuit să devină repere de ideologie naționalistă, din aceea dusă până la sacrificiul suprem.

Legionari care, la rândul lor, se declaraseră dușmani de moarte ai comuniștilor tocmai pentru că comuniștii erau anti-naționali și reprezentau exclusiv interesele comunismului cu sediul la Moscova, în România. Și care legionari au înfundat închisorile comuniste, ca răspuns la această ură a lor.

Sau, altfel spus, Ceaușescu a avut ambiția ideologică de a contopi extrema dreaptă cu extrema stângă a unui spectru politic generic. Și a făcut asta prin două proceduri artificiale.

Una a fost cea a împingerii discursului teoretic înapoi în timp, până în preistorie sau în legendă, acolo unde se puteau întâlni filoanele ideatice ale celor două extreme (și unde se putea constata că strămoșii legendari ai românilor trebuie să fi fost și strămoșii legendari ai întregii omeniri). De unde și teza Buricului Lumii, rezultat din tăierea ombilicului primului om de pe planetă, a cărui placentă este încă ascunsă în coridoarele secrete din Munții Bucegi.

A doua a fost ștergerea fizică (prin exterminare și alungare din țară) a oricăror reprezentări ale altor culori și poziții, dintr-un spectru politic generic, astfel încât extremele spectrului să se contopească, până la dispariția distincțiilor ideologice dintre ele.

Prima dintre aceste două soluții concomitente este valabilă și astăzi, în rândul naționaliștilor români, nostalgici după comunismul ceaușist și încântați să se arate loiali Moscovei post-comuniste.

Ceea ce ar fi de râs, dacă ne-ar interesa ce se întâmplă cu bieții dezorientați ideologic, de pe extremele spectrului politic actual, din România.

Însă nu putem să nu ne îngrijorăm la ideea că, lăsați în pace, în confuzia lor masivă, extremiștii politici aborigeni, cei care înghit pe nemestecate „teze” naționaliste condimentate cu savori internaționaliste de sorginte estică, nu vor ajunge vreodată la concluzia că ideologia lor, oricât de confuză ar fi ea, ar putea fi mai bine promovată în absența oricăror reprezentanți ai celorlalte culori și nuanțe din spectrul politic.

De fapt, dacă ne uităm cu câtă ură, dispreț, violență verbală dar și fizică îi abordează extremiștii din Parlamentul României pe colegii lor de altă ideologie decât ei, am putea bănui că ei deja au ajuns la concluzia că le-ar fi mai bine dacă acești colegi de alte culori politice nici nu ar mai exista pe aici. Inițial prin Parlament și apoi prin România.

Ceea ce e motiv de îngrijorare mult mai mare decât motivele de a fi arătați cu degetul de cât de stupizi ideologic sunt naționaliștii internaționaliști de la noi.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#nationalist, #Romania, #Parlamentul Romaniei, #doctrina marxist leninista , #stiri politice