”Vom fi mai rapizi decât rușii”. NATO dezvoltă o nouă strategie în caz de război cu armata lui Putin

Luni, 05 Iunie 2023, ora 19:47
5633 citiri
”Vom fi mai rapizi decât rușii”. NATO dezvoltă o nouă strategie în caz de război cu armata lui Putin
NATO şi-a întărit parţial flancul estic FOTO Twitter

NATO este angajată în „cea mai mare reorganizare” de la sfârșitul Războiul Rece. Alianța pregătește trupe de rezervă pentru o desfășurare mai rapidă în țările de graniță, scrie The Washington Post.

Potrivit jurnaliştilor, după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, NATO şi-a întărit parţial flancul estic prin crearea de grupuri de luptă suplimentare în patru ţări: Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia.

Aproximativ 10.000 de militari sunt acum desfășurați în opt grupuri de luptă, de la doar 5.000, a spus purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu. Aliații au trimis, de asemenea, alte zeci de nave și sute de avioane în partea de est a alianței, a spus ea.

După cum le-a spus prim-ministrul estonian Kaya Kallas jurnaliştilor, este necesar să se dea Rusiei un semnal foarte clar că NATO este gata să atace, astfel încât Moscova nici măcar nu ar trebui să se gândească la război cu Alianţa.

Generalul în retragere al armatei americane Ben Hodges a spus că mobilitatea trupelor rămâne o problemă majoră, deși situația este mai bună decât înainte.

Cu toate acestea, unii aliați spun că prezența sporită nu se justifică și ar putea limita flexibilitatea NATO. De exemplu, Germania, care conduce un grup de luptă în Lituania, s-a opus creării unei brigăzi permanente acolo. La Berlin, ei cred că este mai înțelept să menținem forțele de rezervă la bazele germane.

Oficialii lituanieni se opun, din cauza apropierii acestei țări de Rusia, care ar putea separa rapid țara de alți membri ai NATO dacă trupele aliate nu sosesc la timp.

Potrivit jurnaliştilor, ţările din Europa Centrală şi de Est consideră ameninţarea din partea Rusiei ca fiind reală.

„Cred că Rusia este pe cale de a intra în conflict sau război cu NATO”, a declarat generalul Karel Rehka, șeful Statului Major al Republicii Cehe.

Potrivit acestuia, NATO nu vrea să lupte cu Rusia.

"Au existat multe războaie pe care nimeni nu le-a plănuit cu adevărat", a spus el reporterilor.

Amintim că pe 5 iunie, Polonia a cerut ca Ucraina să fie acceptată rapid în NATO . Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki este sigur că Rusia poate lupta cu Ucraina pentru o lungă perioadă de timp datorită resurselor ei naturale și umane mari.

Eveniment Quarterly Report

Un șobolan uriaș a „atacat” clienții unui restaurant McDonald's. "Nu voi mai merge niciodată”
Un șobolan uriaș a „atacat” clienții unui restaurant McDonald's. "Nu voi mai merge niciodată”
Angajații McDonald's din Marea Britanie ar fi ucis „în mod inuman” cu o mătură un șobolan uriaș, temându-se că ar putea ataca copiii, scrie Daily Star. O mamă îngrozită, Camilla...
Presa austriacă: România ar putea bloca Austria în NATO din cauza refuzului de a o primi în Schengen
Presa austriacă: România ar putea bloca Austria în NATO din cauza refuzului de a o primi în Schengen
România blochează, din câte se pare, participarea Austriei la reuniuni ale NATO, transmite sâmbătă, 23 septembrie, agenţia APA. Doi ofiţeri ai armatei austriece aşteaptă de...
#NATO, #plan, #atac, #razboi Rusia , #Razboi Ucraina