Presedintele Indoneziei a semnat decretul de extradare a lui Popa

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 16:13
4150 citiri
Presedintele Indoneziei a semnat decretul de extradare a lui Popa
Foto: NapocaNews

Presedintele Indoneziei, Susilo Bambang Yudhoyono, a semnat joi decretul de extradare pentru fostul presedinte al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare in Romania.

Astfel, fostul presedinte Gelsor, care s-a ascuns ani de zile in Indonezia, ar urma sa fie extradat, potrivit unui comunicat al Ministerului de Justitie, remis Ziare.com.

Informatiile transmise de Ambasada Romaniei la Jakarta arata ca presedintele indonezian a aprobat, la 25 august, decretul privind inceperea procedurii de extradare in cazul lui Nicolae Popa.

Pe 9 decembrie 2009, Ministerul Justitiei a transmis Ambasadei Romaniei la Jakarta cererea de extradare si documentele justificative, in vederea remiterii acestora, spre competenta solutionare, Ministerului Justitiei si Drepturilor Omului din Indonezia.

Extradarea lui Nicolae Popa s-a solicitat "in vederea executarii pedepsei de 15 ani inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 423 din 20 martie 2007 a Tribunalului Bucuresti, Sectia a II-a Penala".

Este posibil insa ca procedura sa fie urgentata, la cerea autoritatilor romane. Nicolae Popa a fost audiat in Indonezia, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

"In urma comisiilor rogatorii efectuate in Indonezia si Cipru, au fost predate documente de catre autoritatile competente in conformitate cu procedura asistentei judiciare in materie penala si s-a procedat, totodata, la audierea lui Popa Nicolae", se arata in comunicatul Ministerului Public.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut, joi pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat la Parchetul General, in dosarul legat de fostul director Gelsor. Vintu este acuzat de favorizarea infractorului, pentru ca ar fi trimis bani in Idonezia pentru a-l finanta pe Nicolae Popa.

La Parchet au fost adusi si Liviu Luca, Alex Stoian soferul lui Sorin Ovidiu Vintu, dar si Octavian Turcan.

Sorin Ovidiu Vintu, retinut pentru 24 de ore

Nicolae Popa a fost arestat in Indonezia la 2 decembrie 2009, cu cateva zile inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale. Fost director al grupului Gelsor, Nicolae Popa, a fost considerat "omul-cheie" in afacerile FNI si FNA, mai precis "mana-dreapta" a lui Sorin Ovidiu Vintu.

Popa a fugit din Romania in anul 2000 si a fost condamnat la 15 ani de inchisoare de Curtea Suprema in iunie 2009 in dosarul FNI, fiind in acel moment dat in urmarire internationala prin Interpol.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Nicolae Popa extradat, #decret extradare Popa, #Popa extradat Indonezia, #Vintu retinut Popa , #Sorin Ovidiu Vintu
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
Nicolae Popa... tu si altii, ca tine, care v/ati batut joc de romanii si ati profitat de naivitatea lor inventand jocuri piramidale, pentru a va imbogatii dand tunuri, meritati pedepsiti.