Tânăra care poarta un nume unic: "Este doar al meu. Oamenii mă întreabă ce înseamnă"

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 22:36
5960 citiri
Tânăra care poarta un nume unic: "Este doar al meu. Oamenii mă întreabă ce înseamnă"
Tânăra este mândră de numele său unic FOTO Pixabay

O tânără a relatat care este povestea numelui unic pe care îl poartă și cum l-a ales tatăl său, de profesie geolog.

"Tatăl meu este geolog și m-a numit după o piatră. Lajward este un alt nume pentru piatra semiprețioasă cunoscută sub denumirea de lapis lazuli. Nu am întâlnit niciodată pe cineva cu numele meu și probabil nici nu voi întâlni vreodată.

M-am obișnuit să repet numele meu tot mai încet prima dată când întâlnesc pe cineva nou. Numele meu de origine persană, totuși, pare să îi încurce chiar și pe cei pentru care un nume etnic ar trebui să fie mai puțin provocator.

Nu este vina nimănui, poate doar a tatălui meu, un geolog care și-a numit primul născut după o piatră", a mărturisit tânăra într-un articol publicat de Business Insider.

"Sunt numită după o piatră semiprețioasă. Când cauți pe Google pentru "numele Lajward", primele rezultate care apar îți vor spune că Lajward este versiunea anglicizată a unui cuvânt persan care se referă la piatra semiprețioasă lapis lazuli. Cuvântul persan în sine înseamnă "albastru închis".

Nu am întâlnit niciodată și probabil nu voi întâlni vreodată pe altcineva cu numele meu. Nimeni nu folosește acel cuvânt ca nume.

Desigur, oamenii folosesc pietre prețioase ca nume. Am întâlnit câțiva Rubi și chiar Sapphir-uri, dar nu am dat niciodată peste un "Lapis" sau "Lapis Lazuli." Nici măcar versiunea în engleză a numelui meu, "Lajward," nu este folosită ca nume."

"Părinții mei au ales și numele meu de familie la fel"

"Părinții mei nu au ales o rută neconvențională doar pentru prenumele meu. Părinții mei au ales și numele meu de familie la fel cum au ales prenumele meu. Nu am numele de familie al mamei sau al tatălui. Nici normele culturale nu explică asta. Oamenii din Pakistan, unde m-am născut, folosesc nume de familie. Părinții mei nu explică asta într-un mod satisfăcător. Le-a plăcut numele "Zahra" ca nume de familie (chiar dacă în mod tradițional este un prenume). Acum, mă prezint ca Lajward Zahra - fără nume de mijloc și fără nume de familie."

"Numele meu este doar al meu"

"Știu că mulți vor argumenta că numele sunt superficiale și, în ultimă instanță, neimportante în cursul vieților noastre. Totuși, pentru mulți, numele de familie pe care îl poartă face parte din istoria și identitatea lor.

Fără o istorie de acest fel în numele meu și cu un prenume pe care nimeni altcineva nu-l are, numele meu este doar al meu și a contribuit la definirea identității mele. Albastrul lapis închis s-a strecurat în bucăți ale vieții mele. Adică, albastrul, fără surpriză, a fost întotdeauna culoarea mea preferată. Dar există și momente mai profunde. Înainte să fac biopsia de tiroidă, bunicul meu mi-a dăruit o bucată de lapis brut. Rămâne unul dintre cele mai bune cadouri pe care le-am primit până în ziua de azi."

"Este un nume tare"

"Apoi există beneficiile mai tangibile când ai un nume mai rar. Este incredibil că atunci când cauți "Lajward Zahra" pe Google, eu ocup toate primele rezultate, în ciuda faptului că am un profil relativ discret. Sau să primesc complimente pentru că am un nume unic. Încă râd la gândul momentului în care, după ce mi s-a spus prima dată numele, un coleg de clasă a răspuns: "Este un nume tare."

Ce îmi place și mai mult este să mi se spună că arăt așa cum sună numele meu, chiar dacă s-a întâmplat doar de câteva ori."

"Oamenii mă întreabă ce înseamnă numele meu"

"Uneori, după ce le spun numele meu, oamenii mă întreabă ce înseamnă, și le explic că tatăl meu este geolog. Îmi place să glumesc că dacă m-aș fi născut într-o altă zi și el ar fi fost într-un fel de pasionat de malachit sau uraniu, m-aș fi numit astfel.

Acum, tatăl meu susține în continuare că a citit numele într-un roman undeva, dar nu își amintește care. Oricum ar fi, îmi place să-mi reamintesc că sunt Lajward Zahra la sfârșitul unei zile proaste sau la începutul unei zile lungi."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O tânără care susține că a murit și a revenit la viață a dezvăluit cum este pe lumea cealaltă: "Era nisip și un bărbat ciudat"
O tânără care susține că a murit și a revenit la viață a dezvăluit cum este pe lumea cealaltă: "Era nisip și un bărbat ciudat"
O femeie care pretinde că a murit și a revenit la viață a dezvăluit cum este pe celălalt tărâm. Courtney Santiago, în vârstă de 32 de ani, a spus că a fost moartă aproximativ 40 de...
Tânăra însărcinată în 5 luni care arată o siluetă de invidiat. ”Eu și copilul meu suntem absolut sănătoși”
Tânăra însărcinată în 5 luni care arată o siluetă de invidiat. ”Eu și copilul meu suntem absolut sănătoși”
Olivia Sentola, în vârstă de 21 de ani, din Statele Unite, i-a surprins pe mulți cu o siluetă sportivă ideală în luna a cincea de sarcină: stomacul îi rămâne plat, iar talia are doar 60...
#nume unic, #tanara, #semnificatie, #nume rare , #stiri magazin