Cum planifici o nuntă în aer liber pentru un eveniment fără emoții?

Advertorial
Joi, 21 Martie 2024, ora 17:17
2789 citiri
Cum planifici o nuntă în aer liber pentru un eveniment fără emoții?
FOTO: pixabay.com

Ce poate fi mai frumos și spectaculos pentru o mireasă decât o nuntă în aer liber într-o zi cu vremea perfectă. Fie că ai visat dintotdeauna la o nuntă în aer liber sau ți-a venit ideea recent dintr-o postare din social media, ar trebui să știi că organizarea unei astfel de nunți este mai dificilă decât cea a unei nunți clasice, la interior.

În primul rând, trebuie să iei în considerare sezonul în care te vei căsători. O nuntă în aer liber vara pare o idee fantastică, dar temperaturile foarte ridicate pot crea un grad ridicat de disconfort. De asemenea, trebuie să fii pregătită și pentru o zi ploioasă, chiar dacă șansele sunt mai mici în anotimpul călduros.

Găsirea unei locații în aer liber este în mare parte asemănătoare cu găsirea unei săli sau ballroom de nuntă. Poți începe căutarea unei locații de nunți în București sau în orașul tău direct pe Google, vizitând un târg de nunți sau folosind un agregator de furnizori de evenimente, precum AmEveniment.ro. Înainte sa iei decizia finală cu privire la organizarea nunții în aer liber, sfatul nostru este să cauți DJ, formații, firme de decorațiuni sau fotografi care au participat anterior la evenimente organizate în aer liber și știu exact ce au de făcut.

Deoarece nunțile în aer liber se bucură de o cerere foarte mare în prezent, fii sigură că închiriezi locația dorită din timp. Totodată, așteaptă-te la prețuri mai mari decât pentru locațiile în interior și planifică-ți un buget generos destinat organizării evenimentului.

De asemenea, nu uita de numărul invitaților! Alege o locație în aer liber care să se preteze numărului vostru de oaspeți. Poți cere sfaturi organizatorilor privind dispunerea meselor, în așa fel încât să rămână suficient spațiu pentru dans și alte activități, precum fotografii într-un photocorner drăguț sau un spațiu în care invitații să socializeze.

Avantajul unei locații în aer liber este că te poți bucura de frumusețea naturii, așadar nu va trebui să mai investești foarte mult în aranjamente. O locație pe malul lacului sau la marginea pădurii va atrage toate privirile, oferind invitaților numeroase cadre instagramabile pentru fotografiile lor.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont când alegi pentru nunta ta o locație în aer liber este că veți fi în mijlocul naturii, iar în astfel de spații exterioare există insecte. Pune la îndemâna invitaților creme și spray-uri anti țânțari și asigură-te că cei de la locație folosesc insecticide, pentru a vă feri cât se poate de musafirii nepoftiți.

Riscul unei nunți organizate în aer liber este vremea capricioasă. Astfel, ploaia poate începe oricând și trebuie să fiți pregătiți și pentru astfel de situații. Așadar, înainte de a rezerva locația, asigură-te că există o variantă de back-up în cazul în care vremea nu va fi prea prietenoasă, iar aceasta variantă este pe placul vostru din punct de vedere al decorului și spațiului existent.

Nu în ultimul rând, interesează-te dacă sunt anumite restricții de zgomot pe care trebuie să le iei în considerare. Există locații care nu permit muzica la o volum foarte ridicat după o anumită oră, așadar asigură-te că sunteți informați și vă simțiți confortabil cu regulile impuse.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#nunta, #planificare nunta, #eveniment , #nunta