Top 3 tipuri de ochelari de soare: Cum alegi perechea potrivită pentru tine

Advertorial
Marti, 07 Martie 2023, ora 18:47
3041 citiri
Top 3 tipuri de ochelari de soare: Cum alegi perechea potrivită pentru tine
FOTO: shutterstock.com

Ochelarii de soare sunt un accesoriu de nelipsit în ziua de azi, dar care este și necesar. Așadar, nu ar trebui să ne gândim doar la modă, ci și la protecția ochilor. Pentru a beneficia la maximum de beneficiile oferite de aceștia, ar trebui să știi cum să alegi perechea cea mai bună pentru tine. Iată ce tipuri de ochelari de soare există și cum îți dai seama care este cel potrivit.

1. Ochelari de soare cu protecție UV

Ochelarii de soare cu protecție UV au lentile pe care s-a aplicat un filtru special, care blochează un procent foarte mare din radiațiile ultraviolete nocive ale soarelui. Aceștia nu arată diferit de o pereche simplă de ochelari de soare și nu obstrucționează vederea în niciun fel, în schimb aduc numeroase avantaje.

Razele UV sunt extrem de periculoase pentru piele, dar și pentru ochi. Ele sunt responsabile pentru apariția arsurilor solare, însă pot duce și la deteriorarea retinei și pot crește riscul de apariție a unor afecțiuni oculare. Așadar, și ochii au nevoie de protecție, iar cel mai bun de a-l obține este prin ochelarii de soare cu filtru UV aplicat pe lentile.

2. Ochelari de soare cu lentile polarizate

Ochelarii de soare cu lentile polarizate oferă mult mai mult confort în timpul purtării, deoarece aceștia blochează reflexia luminii. Atunci când razele solare ating suprafețe precum apa sau zăpada, ele se reflectă și produc un disconfort vizual foarte puternic. Cu ajutorul lentilelor polarizate, poate dispărea această senzație neplăcută și se poate diminua oboseala oculară.

Acest tip de ochelari de soare sunt ideali pentru persoanele foarte active sau care practică sporturi de iarnă. De multe ori, zilele reci pot fi și însorite, dar pot apărea probleme atunci când razele soarelui se reflectă de pe zăpadă, așa că acești ochelari sunt mai mult decât potriviți. Ei ar trebui purtați și la volan, pentru a oferi maximă claritate vizuală pentru șoferi.

3. Ochelari de soare cu dioptrii

Multe persoane fac o diferență clară între ochelarii de vedere și cei de soare, diferență care nu ar trebui să existe întotdeauna. Persoanele cu defecte de vedere au, de asemenea, nevoie de ochelari de soare, așa că există posibilitatea ca aceștia să aibă dioptrii. Astfel, aceștia nu vor avea niciun fel de neplăceri în zilele însorite. Este posibil și ca ochelarii de vedere să fie dotați cu un filtru special pentru soare, care se poate atașa doar în momentul în care te afli în aer liber.

Alte criterii pentru alegerea ochelarilor de soare

Poți alege ochelarii de soare și după alte criterii, astfel încât să ți se potrivească perfect. Ține cont de designul ochelarilor, astfel încât să se adapteze stilului tău și să te simți confortabil purtându-i. Însă, anumite modele sunt mai potrivite anumitor forme ale feței. Pentru a-ți pune în evidență trăsăturile, alege un model potrivit: rame rotunde pentru fețele pătrate, rame alungite pentru fețele triunghiulare și rame dreptunghiulare pentru fețele rotunde.

Ochelarii de soare mai pot fi clasificați și în funcție de lentilele lor. Acestea pot fi de diferite culori, cu aspect mai opac sau mai transparent și cu diferite efecte, de exemplu cel de oglindă. Poți alege nuanțele clasice de negru și maroniu sau poți opta pentru variante mai îndrăznețe.

Ochelarii de soare sunt accesorii indispensabile pentru buna protecție a ochilor. Ține cont de fiecare criteriu și alege cu grijă o pereche potrivită pentru tine. Dacă vrei să ai un produs de calitate, dar și cât mai stilat, poți cumpăra ochelari de soare Guess de pe Lensa.ro. Astfel, vei fi în permanență la modă și le vei oferi ochilor tăi cea mai bună îngrijire și protecție împotriva razelor nocive.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#ochelari, #tipuri de ochelari, #ochelari de soare , #stiri sociale