Trei oligarhi ruși scapă de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană. Unul l-a numit ”satana” pe Putin

Autor: N.G.
Marti, 12 Septembrie 2023, ora 20:47
1904 citiri
Trei oligarhi ruși scapă de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană. Unul l-a numit ”satana” pe Putin
Farkhad Akhmedov l-ar fi numit ”satana” pe Vladimir Putin FOTO Twitter

Uniunea Europeană nu va prelungi sancțiunile împotriva a trei oameni de afaceri ruși vizați din cauza invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, potrivit Reuters, care citează surse diplomatice.

Aceștia sunt Grigori Berezkin, președintele unuia dintre cele mai mari holdinguri din Rusia, ESN Group, miliardarul Farkhad Akhmedov și fostul șef al firmei rusești de comerț electronic Ozon, Alexander Shulgin.

Akhmedov, născut în Azerbaidjan, este un fost senator implicat în sectorul de petrol și gaze din Rusia. Berezkin, pe care Reuters îl numește un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, are investiții în diverse sectoare, printre care media, infrastructură și energie. Într-o convorbire înregistrată cu producătorul de muzică Iosif Prigozhin, Akhmedov a criticat dur războiul din Ucraina și l-ar fi numit ”Satana” pe Putin.

UE are nevoie de consensul tuturor celor 27 de state membre pentru a impune sancțiuni, care sunt reînnoite la fiecare șase luni. Actualul set de restricții expiră la 15 septembrie.

Țările occidentale au impus sancțiuni împotriva mai multor oligarhi ruși implicați în agresiunea militară a Moscovei împotriva Ucrainei. Potrivit Reuters, UE a sancționat până în prezent aproximativ 1.600 de persoane și peste 200 de entități de la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia în 2014.

La 26 august, Financial Times a relatat că Arkadi Voloj, miliardar din domeniul tehnologiei și cofondator al popularului motor de căutare rusesc Yandex, a făcut o cerere oficială pentru ca UE să ridice sancțiunile împotriva sa.

Anterior, Volozh s-a pronunțat public împotriva invaziei Rusiei în Ucraina, calificând-o drept "barbară". Petiția sa ar urma să testeze modul în care UE intenționează să se ocupe de persoanele sancționate care denunță Kremlinul.

Cum schimbă jocul noul ajutor american pe frontul din Ucraina
Cum schimbă jocul noul ajutor american pe frontul din Ucraina
Kievul s-ar putea confrunta cu presiuni pentru a obține câștiguri militare serioase înainte de alegerile din noiembrie din SUA, iar lui Vladimir Putin îi va fi mai greu să încheie războiul...
Cel mai puternic om al lui Putin: Cum vor fi anihilate Statele Unite și de ce Siberia este o țintă pentru Occident
Cel mai puternic om al lui Putin: Cum vor fi anihilate Statele Unite și de ce Siberia este o țintă pentru Occident
Nikolai Patrușev este al doilea cel mai puternic om de la Moscova, fiind practic mâna dreaptă a lui Putin. În prezent, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Patrușev este un fost coleg...
#oligarhi Rusia, #sanctiuni Rusia, #Uniunea Europeana, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina