Culmea nesimțirii: Un șofer a reușit să-și parcheze mașina pe spațiul verde și pe pista de biciclete proaspăt refăcute

Joi, 15 Februarie 2024, ora 20:35
4668 citiri
Culmea nesimțirii: Un șofer a reușit să-și parcheze mașina pe spațiul verde și pe pista de biciclete proaspăt refăcute
Mașina parcată pe Bd. Cetății din Timișoara FOTO Facebook

Modul în care un șofer a parcat pe Bd. Cetății din Timișoara a provocat dezbateri aprinse pe rețelele de socializare. Indignarea publicului nu a fost stârnită neapărat de parcarea ilegală în sine, o problemă obișnuită în multe orașe, cât de distrugerea spațiului verde și blocarea accesului bicicliștilor pe pistă.

Imaginile unei mașini parcate pe Bd. Cetății din Timișoara au devenit virale joi dimineață pe rețelele de socializare, și asta pentru că șoferul în cauză nu doar că a parcat ilegal, ci a distrus spațiul verde și a blocat accesul bicicliștilor pe pistă.

„Acolo pe spațiul verde sunt și instalațiile de irigație (țevi, aspersoare). Odată ce treci cu mașina peste ele, e posibil să se deterioreze. Ăștia suntem….”, a scris unul dintre utilizatori.

„Plin de BIZONI!”, a punctat altul.

„Dimineața nu am văzut poliția acolo (vizavi e școala, traversează tot peste iarbă, doar nu-i vor amenda în fiecare zi…). După-masa a fost acum aproximativ o săptămână un echipaj, deci este oarecum sub vizor zona”, a menționat o altă persoană.

Acestea survin în contextul în care bulevardul a fost recent supus unei ample transformări, lucrările începând încă din vara anului 2021.

Pe lângă implementarea liniilor de tramvai și a asfaltării, proiectul a inclus și construirea de piste de biciclete pe ambele sensuri și amenajarea a 20.500 de metri pătrați de spațiu verde. Investiția totală se ridică la aproximativ 22 de milioane de euro, TVA inclus.

Polițiștii locali subliniază că monitorizează constant zona și că șoferii care parchează în mod neregulamentar se pot confrunta cu amenzi de până la 825 de lei.

„Polițiștii locali pot constata și iau masuri de sancționare în astfel de cazuri, conform OUG 195/2002, fiind vorba despre oprire/staționare neregulamentară, atât pe spațiul verde, cât și pe pista pentru biciclete. Sancțiunile sunt între 330 și până la 825 de lei cu puncte penalizare la permis. Se iau masuri atât în urma constatărilor din timpul patrulărilor efectuate, cât și ca urmare a sesizărilor de la cetățeni. Pot fi semnalate astfel de situații la telefoanele 0256.968 sau 0256.256.112. De altfel, în cadrul patrulărilor efectuate în cursul zilei de ieri au fost aplicate două sancțiuni unor conducători auto care au parcat neregulamentar în zona respectivă”, au transmis pentru tion.ro reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Undă verde de la Guvern pentru un nou institut regional de oncologie. Ce valoare va avea investiția și unde va fi construit VIDEO
Undă verde de la Guvern pentru un nou institut regional de oncologie. Ce valoare va avea investiția și unde va fi construit VIDEO
Proiecte majore aprobate joi, 25 aprilie, în ședința de Guvern care s-a desfășurat la Timișoara. Astfel, Executivul a dat undă verde construirii Institutului Regional de Oncologie de la...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#parcare neregulamentara, #Timisoara, #distrugere, #spatiu verde, #pista biciclete , #stiri sociale