Pârtiile din Poiana Brașov, deschise de 1 Decembrie. Cât costă o urcare cu telecabina

Vineri, 01 Decembrie 2023, ora 08:22
3380 citiri
Pârtiile din Poiana Brașov, deschise de 1 Decembrie. Cât costă o urcare cu telecabina
Pârtiile din Poiana Brașov sunt deschise de Ziua Națională FOTO Facebook/Poiana Brașvo Travel

Toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul - partea superioară a Drumului Roșu, Doamnei, Lupului, Kanzel – vor fi deschise de 1 Decembrie. De asemenea se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul, au anunțat autoritățile locale.

Este prima dată de la modernizarea domeniului schiabil când se deschide sezonul de schi încă din luna noiembrie, iar condițiile sunt foarte bune: 30 de centimetri stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din zona superioară. De joi, 30 noiembrie, vor fi funcționale:

telegondola Postăvarul Expres

telecabina Capra Neagră;

telescaunul Ruia;

teleschiul Bradul;

teleschiul Stadion.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor există 3 puncte de vânzare - casieriile de la telegondolă și telecabine și două automate amplasate în parcarea supraetajată din Poiana Mică.

Pentru recuperarea garanției de 20 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Prima zi din noul sezon de schi din Poiana Brașov a adus și primele incidente.

Joi, 30.11.2023, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în șase cazuri, în care persoanele care practicau schiul sau snowboard-ul s-au accidentat. Trei dintre acestea au fost trimise către unitățile spitalicești cu echipajele SMURD, pentru investigații suplimentare de specialitate, a anunțat Salvamont Poiana Brașov.

Salvamontiștii brașoveni informează că sunt deschise doar pârtiile din partea superioară a masivului, precum și cele două pârtii pentru începători, Bradu și Stadion.

În aceste condiții, retragerea de pe masiv ar trebui să se facă exclusiv cu instalațiile de transport pe cablu.

”Verificați programul de funcționare a telescaunului Ruia și telegondolei Express, pentru a coborî cu ele la sfârșitul zilei de schi”, avertizează Salvamont Brașov.

S-a deschis sezonul de iarnă și pe Valea Prahovei

Autorităţile din Azuga au inaugurat, joi 30 noiembrie, sezonul de iarnă, urmând să se poată schia pe pârtia de începători Sorica. Se lucrează în continuare pentru amenajarea pârtiei de telescaun Sorica.

Şi la Buşteni au fost pornite tunurile pentru înzăpezirea artificială a pârtiilor, însă deschiderea sezonului depinde de temperaturile care vor fi înregistrate zilele următoare.

"Stratul de zăpadă este în continuare insuficient pentru practicarea în condiţii optime a sporturilor de iarnă. Tunurile de zăpadă artificială funcţionează la capacitate maximă. Depunem toate eforturile pentru ca pârtiile (Kalinderu 1 şi Kalinderu 2), deservite de telescaun să fie funcţionale cât mai curând", se arată într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a domeniului schiabil Kalinderu.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#partie schi, #Poiana Brasov, #Poiana Brasov schi , #partie schi