Delegatii la Conventia PD-L vor vota in ordine alfabetica

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 17:44
1114 citiri
Delegatii la Conventia PD-L vor vota in ordine alfabetica
Foto: Arhiva

Comisia de organizare a alegerilor interne din PD-L a decis, miercuri, ca votul delegatilor pentru functiile de conducere din partid sa se faca in ordine alfabetica, considerentul invocat fiind cel al operativitatii procedurii de vot.

Presedintele Comisiei de organizare a alegerilor din PD-L, deputatul Sulfina Barbu a afirmat ca miercuri membrii acestei comisii au luat decizia pe baza simularilor facute.

"Am facut simulari daca sa se voteze pe organizatii sau in ordine alfabetica. Ne-am oprit la a doua varianta pentru ca votare ar decurge mai repede. In cealalta varianta, fiecare delegat ar trebui sa-si caute organizatia si apoi sa-si astepte randul sa voteze tot in ordine alfabetica. Noi vrem ca procedura de vot pentru un singur delegat sa nu dureze mai mult de un minut", a declarat Barbu.

Aceasta a negat informatiile potrivit carora comisia ar fi decis de mai multe zile ca ordinea in care se voteaza sa fie stabilita de apartenenta la organizatiile judetene. "De-abia in sedinta de astazi am stabilit acest lucru. Tot astazi, am tras la sorti si ordinea in care cei trei candidati la functia de presedinte isi vor prezenta motiunile", a mai spus Sulfian Barbu. Astfel, primul va fi Theodor Paleologu, urmat de Emil Boc, iar ultimul va fi Vasile Blaga.

Flutur: La Conventia PD-L se va vota pe grupe de judete

Luni insa, liderul PD-L Gheorghe Flutur a anuntat ca, in Comisia de organizare a alegerilor interne din PD-L, s-a decis ca procedura de vot de la Conventia Nationala sa fie aceea de la Conventia precedenta, pe grupe de judete. "Se va vota conform deciziei comisiei de organizare, pe secretariate, pe grupe de judete, asa cum s-a facut si la cealalta Conventie. Asa se incearca si primirea delegatilor care sosesc la Palatul Parlamentului. Si apoi, evident, in ordine alfabetica, in interiorul fiecarui judet", a declarat Flutur.

Intrebat daca nu exista astfel posibilitatea ca liderii de organizatii judetene sa controleze votul prin acest mod de derulare a procesului de alegere al noii conduceri, Flutur a spus ca procedurile stabilite de comisie garanteaza corectitudinea alegerilor.

"Nu exista aceasta problema pentru ca toate motiunile au la fiecare urna reprezentant. Exista o competitie civilizata, cei mai buni vor castiga. Asigurarea echidistantei ca motiunile sa aiba reprezentanti in comisia de numarare este garantata", a afirmat democrat-liberalul.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#presedinte PDL, #Boc presedinte PDL, #Blaga presedinte PDL, #Blaga congres PDL, #Boc Congres PDL , #alegeri PDL
Comentarii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
VOR VOTA IN ORDINEA ALFABETULUI .....