PNL a sesizat Avocatul Poporului cu privire la ordonanta care reduce contributia la Pilonul II de pensii

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 15:14
4509 citiri
PNL a sesizat Avocatul Poporului cu privire la ordonanta care reduce contributia la Pilonul II de pensii
Foto: Arhiva Ziare.com

PNL a depus, luni, la Avocatul Poporului sesizarea privind OUG 82/2017, prin care sunt reduse contributiilor sociale la Pilonul II. Purtatorul de cuvant al partidului, Ionel Danca, a afirmat ca actul normativ incalca dreptul la proprietate si dreptul angajatilor la pensie, cerand atacarea OUG la CCR.

"Prin incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale, prin incalcarea Constitutiei prin aceasta ordonanta de urgenta este afectat dreptul la proprietate, dreptul la pensie al angajatilor in acest moment, prin reducerea contributiilor sociale la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,75%, deci se taie nu se da", a declarat purtatorul de cuvant al PNL Ionel Danca, dupa depunerea sesizarii privind OUG 82/2017 la Avocatul Poporului.

"Iar la pensii, de asemenea, in loc sa creasca conform legii pensiilor la inceputul lunii ianuarie (...) se amana practic majorarea pensiilor la 1 iulie, creste doar cu 100 de lei, astfel pensionarii vor avea o crestere diminuata cu 30% anul viitor.

De asemenea, indemnizatia pentru mame in loc sa creasca la peste 1.600 de lei prin aceasta OUG este limitata la 1.250 de lei. Deci aceasta ordonanta (...) taie si nu da", a afirmat purtatorul de cuvant al PNL.

Deputatul PNL Ioan Cupsa a precizat ca OUG 82 incalca prevederi constitutionale.

"PSDragnea declara din Baile Herculane ca vor sa readuca puterile in stat intr-o normalitate constitutionala. De asemenea, mai declarau ca vor sa protejeze principiile democratice si drepturile si libertatile cetatenilor. Este o declaratie pur demagogica, este o minciuna. (...)

Saptamana de saptamana PSD incalca Constitutia, asa cum a facut-o cu Ordonanta 79 o face si cu Ordonanta 82/2017. (...) Prin aceasta Ordonanta 82, in pofida obligatiilor constitutionale afecteaza drepturi si libertati fundamentale, afecteaza dreptul de proprietate coroborat cu dreptul la pensie, la un trai decent, afecteaza libertatea economica, dreptul la negocieri colective", a spus Cupsa.

Cupsa a afirmat ca in preambulul OUG nu se vorbeste despre o stare extraordinara pentru care este necesar acest act normativ.

Amintim ca OUG 82/2017 a fost adoptata de Guvernul Tudose in sedinta din 8 noiembrie fara a fi fost pusa anterior in dezbatere publica si fara ca prevederile ei sa fie cunoscute pana la publicarea in Monitorul Oficial, pe 17 noiembrie.

PNL anuntase deja ca va cere Avocatului Poporului sa conteste la CCR ordonanta prin care este diminuata contributia la Pilonul II.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#PNL sesizat Avocatul Poporului OUG 82, #PNL sesizat Avocatul Poporului Pilonul II , #pensie privata