Ziare.com

Statul ar pierde 700 de milioane de lei din cauza neimpozitarii pensiilor

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 22:41

   

Statul ar pierde 700 de milioane de lei din cauza neimpozitarii pensiilor
Neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei ar putea reduce veniturile la bugetul de stat cu 700 de milioane de lei, suma echivalenta impozitului pe categoria de pensii dintre 1.000 si 2.000 de lei.

Marti, Camera Deputatilor a votat atat ca pensiile sub 2.000 de lei sa nu fie impozitate, cat si diminuarea taxei pe valoarea adaugata pentru alimentele de baza la 5 la suta, insa, ulterior, deputatii PD-L au invocat o eroare tehnica, relateaza Mediafax.

In 2009, aproximativ 800.000 de pensionari au incasat intre 1.001 si 1.500 de lei, echivalentul unui fond de pensii de 12 miliarde de lei pe an, iar 150.000 intre 1.501 si 2.000 de lei, echivalentul unui fond de 3,1 miliarde de lei.

Astfel, impozitul de 16 la suta aplicat acestor pensii, aducea venituri anuale de aproximativ 600 de milioane de lei.

La aceste sume se adauga impozitul aplicat pensiilor avocatilor si fostilor angajati din aparare, singuranta nationala si ordine publica, adica 160.000 de pensionari.

Camera Deputatilor a fost camera decizionala in acest caz, insa legea va trece prin mainile presedintelui Traian Basescu. Potrivit analistilor, acesta va respinge cele doua schimbari, si va retrimite legea in Parlament.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 896 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"ar putea reduce veniturile"?

adica ce pana acuma se impozitau? si de ce trebuie sa fie "statul" pierde. Oamenii nu pierd. Pe langa ca au fost obligati de regimurile anterioare sa se alature acestor scheme piramidale, acuma incet vor primi tot mai putin inapoi.

 

Nu bai !

Statul va pierde orice credibilitate,va fi pus cu spatele la zidul rusinii,iar conducatorii vor fi trimisi sa sape un nou CANAL asa cum doreste doamna Udrea : Bucurest- Dunare,asta in cel mai fericit caz,daca nu se va aplica tehnica Ceasca !

 

Statul ar pierde 700 de milioane de lei din cauza neimpozitarii pensiilor

In cazul acesta, pentru compensarea pierderilor pe vreo doi - trei ani, ar trebui executate firmele lui Dinu Patrciu(si altale) care au datorii la stat.
Acesti pensionari au tinut si tin in continuare statul in spate, in timp ce unii de teapa celui de mai sus ( Voiculescu, Vantu s.a.) profita si se uita cu scarba la cei pe care ii jefuie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor