Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți

Miercuri, 27 Martie 2024, ora 03:43
29528 citiri
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Cuplu de pensionari FOTO Pixabay

Pensionarea este momentul în care poți să te bucuri de roadele muncii tale, dar în multe cazuri este o provocare pentru a găsi modalități să faci economii.

O modalitate eficientă de a-ți gestiona bugetul în perioada de pensionare este să reduci cheltuielile inutile, mai ales cele legate de gospodărie. Iată șase idei pe care le poți lua în considerare pentru a economisi bani în perioada de pensionare:

Apă îmbuteliată

Potrivit Water Project, "În ultimul deceniu, apa îmbuteliată a devenit un aliment de bază, cu un american mediu cheltuind peste 100 de dolari pe an/persoană."

Investirea într-un filtru de apă bun poate elimina necesitatea de a cumpăra apă îmbuteliată. Nu numai că este mai rentabil pe termen lung, dar este și mai bun pentru mediu. Costul apei îmbuteliate poate crește rapid, mai ales dacă o consumi regulat.

Produse de curățat de unică folosință

În loc să cumperi șervețele și mopuri de curățat de unică folosință, treci la cârpe din microfibră și capete de mop reutilizabile. Acestea pot fi spălate și refolosite de mai multe ori, economisindu-ți bani și reducând risipa.

Statistica a dezvăluit că, "În 2022, cheltuielile medii ale țării pentru produse de igienizare și hârtie igienică, prosoape de hârtie și șervete au ajuns la 114,41 dolari americani pe an." Este important să rămâi curat, dar alegerea cârpei reutilizabile din când în când te va ajuta să economisești mai mult decât crezi.

Alimente preambalate

Alimentele preambalate și procesate vin adesea la un preț premium. Optează pentru achiziționarea de ingrediente întregi și gătirea meselor de la zero. Acest lucru nu numai că te ajută să economisești bani, dar îți permite și să controlezi conținutul nutrițional al meselor tale.

Pachete scumpe de cablu TV

Odată cu creșterea serviciilor de streaming, ia în considerare să renunți la abonamentul de cablu și să optezi pentru opțiuni de streaming mai accesibile. Multe servicii de streaming oferă o varietate largă de opțiuni de divertisment la o fracțiune din costul pachetelor tradiționale de cablu.

Baterii de unică folosință

Investiția în baterii reîncărcabile te poate ajuta să economisești bani pe termen lung. Deși costul inițial poate fi mai mare, bateriile reîncărcabile pot fi utilizate de sute de ori, făcându-le mai rentabile și mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Garanții prelungite

Adesea, garanțiile prelungite pentru aparate electrocasnice și electronice nu merită costul suplimentar. În schimb, alocă o mică rezervă de urgență pentru reparații sau înlocuiri. Banii economisiți din garanțiile prelungite pot fi folosiți pentru a acoperi orice cheltuieli neașteptate.

Reducerea cheltuielilor în perioada de pensionare nu trebuie să însemne sacrificarea confortului sau a comodității. Prin luarea deciziilor cu grijă și eliminarea achizițiilor inutile, poți face economii mai mari. Concentrează-te pe investirea în articole de calitate, reutilizabile, și alege alternative mai accesibile când este posibil.

Fiecare economie mică se adună, ajutându-te să te bucuri de o perioadă de pensionare mai sigură din punct de vedere financiar și mai împlinită, scrie gobankingrates.com.

Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec:...
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#pensionare, #cheltuieli, #reducere, #renuntare, #bani, #economii , #pensie