Șapte percheziții în București și Ilfov, într-un dosar de trafic de droguri. Cocaină, bani și materiale pirotehnice descoperite de polițiști

Joi, 08 Februarie 2024, ora 16:20
1145 citiri
Șapte percheziții în București și Ilfov, într-un dosar de trafic de droguri. Cocaină, bani și materiale pirotehnice descoperite de polițiști
Percheziții într-un dosar de trafic de droguri Foto: Poliția Română

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii DIICOT, informează, că la data de 6 februarie au efectuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal de trafic de droguri.

Potrivit Poliției Române, din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în luna iulie 2023, două persoane ar fi remis altor două persoane (trimise în judecată prin rechizitoriul la data de 9 octombrie 2023, emis de procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală) cantități importante de droguri de risc și mare risc, respectiv peste 1,5 kilograme canabis și pulbere vegetală cu conținut de THC, 6.470 de comprimate de ecstasy (MDMA), peste 320 de grame de substanță cu conținut de MDMA, peste 45 de grame de cocaină, precum și comprimate conținând diazepam și alprazolam.

În cursul acțiunilor de prindere în flagrant delict și a perchezițiilor efectuate, în luna iulie 2023, la domiciliile celor două persoane trimise în judecată, a fost descoperită și ridicată, de organele de urmărire penală, întreaga cantitate de droguri care a făcut obiectul tranzacției menționate, precum și importante sume de bani.

Investigațiile efectuate au mai relevat că, în luna septembrie 2023, una dintre persoanele cercetate, față de care s-a dispus măsura preventivă a reținerii, ar fi vândut celorlalte două persoane (aflate sub control judiciar) aproximativ 100 și, respectiv, 50 de grame de canabis.

În urma celor 7 percheziții domiciliare efectuate marți, 6 februarie, în municipiul București și în județul Ilfov, au fost descoperite și ridicate 8 kilograme de canabis, aproximativ 160 de grame de cocaină, 23.800 de lei, 2.650 de euro și 200 de lire sterline, 13 cutii cu materiale pirotehnice, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Astfel, la aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea a două persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și măsura controlului judiciar, față de alte două, pentru trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din Poliția Capitalei și al forțelor speciale de intervenție din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#perchezitii trafic droguri Bucuresti, #Ilfov, #cocaina, #canabis, #materiale pirotehnice, #DIICOT, #Politia Romana , #perchezitii