Putin și-a distrus armata în Ucraina: Doar 5 echipamente militare pierdute valorează 1 miliard de dolari VIDEO

Joi, 25 August 2022, ora 23:57
8721 citiri
Putin și-a distrus armata în Ucraina: Doar 5 echipamente militare pierdute valorează 1 miliard de dolari VIDEO
Pierderile armatei lui Putin în Ucraina sunt colosale, peste 16 miliarde de dolari FOTO: Newsweek

Rezultatele trupelor rusești din războiul din Ucraina sunt departe de așteptările lui Vladimir Putin, la șase luni de la începerea invaziei. Însă liderul de la Kremlin și-a distrus armata pe câmpul de luptă, iar cele mai mari 5 pierderi militare au valorat peste 1 miliard de dolari.

Calculul acestor distrugeri uriașe suferite de armata Rusiei a fost efectuat de Forbes, acesta indicând cea mai dureroasă și mai valoroasă pierdere, nava de război Moskva, vasul amiral al Flotei de la Marea Neagră, evaluată la 750 de milioane de dolari, potrivit Newsweek.

Ucraina a anunțat că a lovit nava Moskva și a scufundat-o în Marea Neagră în luna aprilie 2022, deși Rusia nu a recunoscut acest lucru, spunând că de fapt a fost un incendiu la bord, care a dus la dispariția crucișătorului.

O mare putere mondială, lovitură majoră dată lui Putin: Nu mai face afaceri cu Rusia decât la nivelul minim din 1997

Celelalte patru cele mai mari pierderi militare ale armatei Rusiei au fost: o aeronavă Il-76 de 86 de milioane de dolari, nava amfibie de asalt Saratov de 75 de milioane de dolari, avioane Su-30SM de 50 de milioane de dolari și avioane Su-34 de 40 de milioane de dolari. Toate astea însumează peste 1 miliard de dolari.

Forbes a calculat că, de la începutul invaziei din 24 februarie și până pe 24 august, adică timp de 6 luni, Rusia a pierdut 12.142 de echipamente militare în valoare de 16,56 de miliarde de dolari. Dar în total nu au fost incluse și rachetele.

Care sunt costurile războiului: Rusia, pierderi uriașe de vieți omenești. Ucraina pagube materiale colosale

Aniversarea a 6 luni de la începutul războiului a picat exact de Ziua Independenței Ucrainei, ea fiind o piatră de hotar notabilă într-un conflict despre care unii credeau că se va termina repede, cu o victorie a Rusiei.

Însă, în ultimele săptămâni, Ucraina a folosit arme moderne furnizate de Occident, inclusiv sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) ale SUA, pentru a efectua lovituri puternice împotriva țintelor rusești.

Generalul american în retragere, Barry McCaffrey, a scris pe Twitter luni, că Putin a rămas ”fără idei” și vom vedea că lucrurile se vor înrăutăți rapid pentru el, în timpul războiului.

Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
În regiunea Doneţk din estul Ucrainei, un tren care transporta armament occidental livrat Kievului ar fi fost lovit de armata rusă. Anunțul vine după o serie de lovituri asupra căilor ferate...
Un tip de tanc trimis de americani în Ucraina a fost retras. E prea slab și vulnerabil în fața rușilor
Un tip de tanc trimis de americani în Ucraina a fost retras. E prea slab și vulnerabil în fața rușilor
Ucraina și-ar fi retras din linia de luptă tancurile Abrams M1A1 furnizate de Statele Unite din cauza vulnerabilității acestora la atacurile cu drone rusești, a relatat Associated Press, care...
#pierderi razboi, #pierderi Rusia, #pierderi armata rusa, #armata rusa, #armata rusa razboi Ucraina, #Putin razboi Ucraina , #Razboi Ucraina