Un tânăr britanic, deținut într-o închisoare din România, acuză condițiile inumane: ”Unii gardieni i-au bărbierit capul cuiva”

Sambata, 24 Februarie 2024, ora 12:35
4691 citiri
Un tânăr britanic, deținut într-o închisoare din România, acuză condițiile inumane: ”Unii gardieni i-au bărbierit capul cuiva”
Tânărul britanic, deținut la Poarta Albă, a fost prins cu droguri la un festival de muzică din Constanța FOTOmylondon.news

Un tânăr londonez, care se află încarcerat la penitenciarul Poarta Albă din România, după ce a fost prins cu droguri la un festival, acuză condițiile inumane din spatele gratiilor. Tânărul a denunțat în presa engleză coșmarul prin care trece de când a fost arestat în România.

Vacanța lui Elton Gregory la un festival de muzică din România „s-a transformat într-un coșmar”. De mai multe luni este deținut în penitenciarul Poarta Albă, și a denunțat în presa din Anglia condițiile de absolută mizerie și violența la care este expus.

Elton Gregory, în vârstă de 30 de ani, grădinar și muncitor din Hampstead, nordul Londrei, a fost arestat, împreună cu alți patru britanici. Aceștia au fost prinși cu droguri într-o casă de vacanță în stațiunea Mamaia, în timp ce participau la Sunwaves Festival pe 29 aprilie, anul trecut. Poliția a găsit droguri în apartamentul ocupat de britanici: 141 de tablete de ecstasy, 26 g de cocaină, 85 g de canabis și 5 g de ketamina, potrivit documentelor judecătorești din România. Elton susține că drogurile erau pentru uzul său personal.

Dincolo de acuzații el a denunțat condițiile inumane de la închisoarea Poarta Alba din România. Britanicul a povestit pentru MyLondon coșmarul prin care a trecut de când a fost arestat. A fost ținut într-o secție de poliție timp de trei luni, în timp ce procurorii construiau dosarul împotriva lui. A acuzat că nu era săpun cu care să se spele și că a luat o infecție a tractului urinar. În plus, susține că celula era infestată cu gândaci și inundată în mod regulat cu apă. “A fost ca o temniță, a fost îngrozitor. Încă mai am coșmaruri. Erau fecale umane sus pe perete. Nu avea mai mult de trei metri pe trei metri… A fost greu să iau contact cu familia mea”, și-a amintit el.

Până la urmă, toți cei care au fost reținuți în timpul raidului din Mamaia au fost acuzați de trafic de droguri de mare risc, pedeapsa pentru aceste fapte fiind de maxim 12 ani în România. În prezent traficanții au fost transferați în renumita închisoare Poarta Alba din județul Constanța.

Fotografii prezentate în presa britanică din interiorul penitenciarului Poarta Albă

FOTO: mylondon.news

Elton a fost plasat într-o cameră cu alte 24 de persoane, cu stive de paturi supraetajate. „E o nebunie aici”, spuse Elton. „Am văzut oameni atacați cu cuțite. Unii gardieni i-au bărbierit capul cuiva care în mod clar a avut dificultăți de învățare, ca umilință în fața tuturor… Sunt constant certuri… Mâncarea este necomestibila. Sunt șobolani și șoareci peste tot. Sunt gândaci. Am avut două săptămâni fără duș și mirosul era insuportabil. Facem duș de trei ori pe săptămână și se spune că trebuie să facem duș cu un ceainic”, scrie ziarulromanesc.net, care citează mylondon.news

“Totul aici este condus de o ierarhie. Sunt români tratați ca un gunoi și noi suntem tratați mai rău decât ei. Speranța mea este un tratament mai bun și un fel de schimbare. Știu că într-o zi voi pleca acasă. Standardele de aici sunt atât de inumane, încât nu pot continua. Este atât de supraaglomerat și violent”, a precizat britanicul. Elton este încă în așteptarea sentinței. Dacă va fi găsit vinovat, el speră să execute pedeapsa în Marea Britanie.

Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#poarta alba, #detinuti, #britanic, #inchisori Romania, #droguri , #droguri