Locul din România unde te vei putea da cu sania și la 40 de grade Celsius

Marti, 12 Decembrie 2023, ora 11:53
2941 citiri
Locul din România unde te vei putea da cu sania și la 40 de grade Celsius
Așa ar urma să arate traseul saniei de vară din Poiana Brașov FOTO Facebook/ Allen Coliban

Temperaturile ridicate nu vor mai fi o problemă de acum încolo pentru cei care iubesc sporturile specifice iernii. Chiar dacă nu va fi vorba de zăpadă, ci de caniculă, turiștii români și străini vor avea în curând la dispoziție o sanie "de vară".

Anunțul a fost făcut de primarul Brașovului, Allen Coliban. Instalația va fi construită de o firmă specializată în astfel de proiecte.

"Sania de vară din Poiana Brașov ar urma să fie construită de cel mai mare dezvoltator de astfel de facilități din lume!

Josef Wiegand GmbH & Co KG (Germania), Planimob CAD (Cluj – Florești) și RS Activ - lider (Brașov – Ghimbav) au depus ofertă pentru construirea saniei de vară din Poiană. Firma germană Josef Wiegand este compania cu cea mai mare experiență din lume în construirea unor astfel de facilități", a scris Coliban pe Facebook.

"Sania de vară are rolul de a face Poiana Brașov atractivă și în afara sezonului de schi.

Josef Wiegand GmbH & Co KG, parte a consorțiului care a depus ofertă pentru a construi sania din Poiană, a construit până acum peste 300 de instalații de alpine coaster, în 40 de țări.

"Instalația va avea o urcare de 550 m, 990 m de traseu de coborâre și 60 de sănii. Va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradul (pe partea opusă teleschiului), cu punctul de acces în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement. Pentru a-i crește spectaculozitatea, traseul prevede mai multe zone de întoarcere, care oferă o mai bună panoramă, cu înălțimi cuprinse între 7 și 13 metri.

Durata lucrărilor de proiectare și execuție este de maxim 14 luni, dintre care 5 luni proiectare și 9 luni realizarea lucrărilor", a mai detaliat primarul Brașovului.

Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 17 milioane de lei (17.250.475 lei) fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local, se arată pe site-ul primăriei Brașov.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Poiana Brasov, #sanie de vara, #investitie, #partii Poiana Brasov, #allen coliban , #vara