Propunerea unui deputat: 25 de ani de inchisoare pentru viol si pedofilie

Marti, 28 Iulie 2015, ora 23:07
3235 citiri
Propunerea unui deputat: 25 de ani de inchisoare pentru viol si pedofilie
Foto: Facebook/Bogdan Diaconu

Liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, a lansat marti in dezbatere publica pe pagina sa de Facebook o propunere de modificare a Codului Penal prin care violul si pedofilia sa fie pedepsite cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani.

Liderul nationalist isi justifica propunerea prin aceea ca "cele doua fapte sunt crime impotriva victimelor care, de cele mai multe ori, nu isi mai revin niciodata". Din acest motiv, pedepsele trebuie sa fie precum cele pentru crima, scrie Bogdan Diaconu pe Facebook.

Violul din Vaslui: Numarul de jandarmi si politisti, suplimentat la Valeni

"Astazi, in Romania, violul se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani, iar pedofilia cu inchisoarea de la 1 la 5 ani pentru victime intre 13-15 ani si cu inchisoarea de la 2 la 7 ani pentru victime sub 13 ani.

Lansez in dezbatere publica propunerea de modificare a Codului Penal prin care sa marim pedeapsa pentru viol si pedofilie de la 15 la 25 de ani de inchisoare, pentru ca cele doua fapte sunt crime impotriva victimelor care, de cele mai multe ori, nu isi mai revin niciodata.

Va informez ca pedeapsa pentru pedofilie a fost micsorata in Romania la presiuni externe pentru ca sunt foarte multi cetateni straini (a se vedea cazurile pedofililor veniti din Marea Britanie, dar si recenta arestare a doi cetateni germani si a unuia elvetian pentru pedofilie) care vin in Romania sa exploateze sexual copii!", mai scrie pe reteaua sociala politicianul.

Aproape 3.000 de persoane au apreciat o astfel de initiativa, exstand nu putini internauti care au propus ca pedeapsa sa fie chiar mai aspra: inchisoare pe viata, castrare chimica, ba chiar pedeapsa cu moartea.

Castrare chimica pentru violatori? Sondaj Ziare.com

E posibil ca dupa aceasta consultare, liderul PRU sa depuna la Parlament o propunere de modificare a Codului Penal.

Propunerea deputatului vine dupa un val de cazuri de viol prezentate in presa, cel mai cunoscut fiind cel de la Vaslui, unde sapte tineri au abuzat fizic de o fata.

#Bogdan Diaconu pedeapsa viol pedofilie, #marire pedeapsa violatori pedofili, #Bogdan Diaconu Facebook , #deputat